Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Adhese - srůsty

Chirurgie Lenni 1.11.2017

Dobry den, chtela bych se prosim zeptat co znamena necetne plosne adhese raktosigmatu do ovaricke fosy v levo?

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, máte přítomny nečetné srůsty (= adhese) rektosigmatu (část tlustého střeva, esovitá klička a konečník) do ovarické fosy (tj. do mírné "prohlubně", kde jsou fyziologicky přítomny vaječníky, v tomto případě vaječník levý).
Nevím jaké máte potíže, ale předpokládám občasné bolesti břicha, pro které jste byla vyšetřována. Další řešení je po domluvě s chirurgem, popř. gynekologem. S pozdravem BB.

Související dotazy

Srůsty
Dobrý den,chtěla bych se zeptat..měla jsem 6 operačních...
Srůsty
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je možné,že po...
Srůsty
Dobrý den. zhruba měsíc mám bolesti v pravé části podbřišku,...
Srůsty
Dobrý den. Již dva měsíce mám bolesti v pravé části...
Srůsty bříšní
Dobry den, mam takový problém při vyprazdňování mám...
Srůsty po hysterektomii
Dobrý den, je mi 22 let a jsem po radikální hysterektomii...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ADHD ???

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, chodím do 8 třídy a už dýl mám špatnou soustředěnost....

ADHD a deprese

: Dobrý den, jako dítě jsem měl diagnostikovánu lehkou mozkovou disfunkci. Nyní...

ADHD a IQ

Dobrý den,ve zprávě z psychologického vyšetření stojí,že moje iq se pohybuje...

ADHD na EEG

Může jít o ADHD poruchu? 21 let,EEG:dominuje pomalá alfa aktivita 8 HZ s častými...

ADHD syndrom

Dobrý den, mému 5,5letému synu byl zjištěn syndrom ADHD s dominantou afektivní...

ADHD u dospělého

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na léčbu ADHD u dospělé osoby. Jako malému...

ADHD v dospělosi

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, zda se může projevovat porucha pozornosti...

ADHD v dospělosti

Dobrý den, až dnes (je mi 20 let) jsem pravděpodobně zjistil, že trpím ADHD....

ADHD vhodny psychiatr?

Dobry den, vim na jisto ze mam ADHD. Problem je ze vidim i web, kde je VZP,...

ADHD?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je léčba ADHD a panické poruchy stejným...

Adheze

Dobrý den, je mi 27 let. V r. 2007 porod císařským řezem. Půl roku po porodu...

Adheze bránice

Dobrý den, při předoperačním vyšetření mi bylo do zprávy napsáno, že mám lehkou...

Adheze po operaci - muze to cas zlepsit?

Dobry den, zde 35 lety pacient - prodelal jsem relaps rakovin. varlate (tumor...

Adipex

Dobry den. Chtel bych se zeptat na uzivani leku adipex. Pred dvema lety jsem...

Adipex

Dobrý den.užívala jsem 7 tablet adipexu ret. Ale po týdnů jsem užívání vzdala...

Adipex

Dobry den chci se zeptat jestli mužu brat adipex když mam astmu a alergii na...

Adipex

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zdali mohu užívat adipex pokud mám vyšší krevní...

Adipex

Pěkný den, 19.3. jdu na krev a mám přinést moč k preventivní prohlídce po dvou...

Adipex

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léky na hubnutí adipex retard, chtěla bych...

Adipex

Dobrý den, uvažuji že požádám obvodního lékaře o předepsání adipexu. Je mi 20...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zhodnocení MR bederní páteře

Dobrý den jsem 3 roky po operaci výhřezu plotýnky L5 S1mám srůsty a na bolest...

Candida v ústech

Pane doktore, mám již dva měsíce problém s ústy, po výtěru mi byla zjištěna...

Vymknutí kotníku

Prajem pekny den, pred 16 tyzdnami som prekonala uraz clenku (viacnasobne vyvrtnutie)....

Antibiotika a sport

: Dobrý den, 14 dní jsem trpel nesnesitelnou bolestí v krku, došel jsem si tedy...

Alergie na kofein

Dobrý chtěla bych se zeptat, zda je možné mít alergii na kofein, popřípadě podle...

Antibiotika furolin na streptokoka

Dobry den, jsem již zoufalá tak se obracím na vás. Již druhým rokem se potýkám...

Častá stolice a bolest břicha

Mam dotaz chodim 11krat dene na velkou boli me. Bricho. Je to normalni. Coto...

Bolest v krku


Dásně

Ustupující dásně Dobrý den, v minulosti jsem měl problém s paradontózou, pomohl...

Rýhy v lebce

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Jsem psychicky nic moc v pohodě...

Benigní tumor prsu

Dobrý den, jsem týden po vynětí benigního tumoru z prsa, na základě biopsie....

Intolerance na kravské mléko

Dobrý den paní doktorko,prosím Vás tímto o radu .Dceři bylo dle krevních odběrů...

Panenská blána

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli při protržení panenské blány je...

Uzliny na střevech


Zarudlý žalud

Dobrý den. Svůj sexuální život jsem začal docela nedávno a před přibližně měsícem...

Léky a jejich kombinace

Dobrý den, mám takový dotaz a možná i problém. Beru léky na psychické onemocnění,...

Náhodně zvýšené jaterní testy

Pane doktore, chtěla bych se zeptat.Nedávno mi náhodně našly zvýšené jaterní...

Alkohol a zvýšené jaterní testy


HPV typ 16, ASCUS

Dobrý den, byl mi zjištěn HPV typ 16 (ASCUS). Zajímá mě, jak dlouho tento virus...

Mirtazapin

Dobrý den, nově užívám na nespavost Mirtazapin 15mg (1 tbl. na noc) společně...

Reklama
Zavřít