Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Akpunktura

Jiný problém Zdeněk 14.7.2018

Dobrý den,

uvažuji o akupunkuře, mám známého-doktor pediatr s licencí,který jí provádí.Chci se zeptat zda nemůže tato aternativa tělu nějak uškodit.



Děkuji Zdeněk

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, k správnému posouzení rizik akupunktury konkrétně u Vás bych potřebovala znát více o Vašem zdravotním stavu (zda trpíte nějakým onemocněním, zda užíváte nějaké léky apod.). Také bych potřebovala vědět, z jakého důvodu chcete akupunkturu podstoupit. Nejlepší by bylo se na to zeptat Vašeho známého lékaře, který akupunkturu provádí.
Pokud jste ale zdravý, s ničím se neléčíte a neužíváte žádné léky, pak by riziko akupunktury u Vás mělo být minimální (popisují se jen modřiny, bolestivost v místě vpichu, malé krvácení..).
Akupunktura není vhodná pro osoby, které mají poruchu srážlivosti krve či užívají léky na "ředění" krve (zde je riziko většího krvácení). Neaplikuje se, pokud máte v místě předpokládaní aplikace kožní infekci, a dále nesmíte obecně trpět infekčním onemocněním v kterékoli lokalizaci.
Napsala jsem Vám obecné rady, protože neznám více k Vašemu zdravotnímu stavu a potížím. Pokud chcete konkrétní radu, bude lepší se zeptat lékaře, který by akupunkturu prováděl (zná konkrétní metodu a může se Vás zeptat na Váš zdravotní stav). S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Zdeňku, pokud se chystáte jít na akupunkturu k lékaři, pak bude schopen posoudit, jaká by pro Vás mohla být rizika a jaké výhody a informovat Vás o tom. Obecně lze akupunkturu použít tehdy, pokud je onemocnění, které chcete léčit zvratné povahy (tedy například obecně se například neléčí rakovina), pokud netrpíte poruchou srážení krve či neužíváte léky na ředení krve, neprovádí se při chemoterapii, akutních infekčních zánětech a nemocech, jehly se nedávají do zanícených, poskozených míst, otoků, v místě průběhu cév a životně důležitých orgánů.
Uškodit může tehdy, když ji provádí někdo nekvalifikovaný zejména v době, kdy je tělo celkově příliš oslabené, ve výše uvedených případech a pak detaily závisí na Vašem zdravotním stavu, nemocech, které chcete léčit, délce jejich trvání, místu výběru bodů apod.. Z mého pohledu je akupunktura vhodná jako doplňková léčebná metoda skoro vždy, jako hlavní léčebná metoda má svá omezení, které musíte probrat s tím lékařem, který Vás bude léčit.
Přeji Vám, aby Vám akupunktura pomohla s těmi potížemi, které budete chtít léčit. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ako by som si mohla o 3dni posunúť menštruáciu?

Dobrý den, chcela by som sa opýtať ako by som si mohla o 3dni posunúť menštruáciu,...

Ako dlho nesmiem piť alkohol po poslednej injekcii?

Dobrý deň,bol som očkovaný vakcínou proti tetanu a proti besnote(vztekline)....

Ako dlho sa budem este liecit?

Dobry den chcela by som poprosit o vysvetlenie MR.Rozsiahly kostny edem v tale,mensia...

Ako dlho trvaju psychicke dosledky po pravidelnom asi jednorocnom uzivani pervitinu

Dobry den, pan doktor. Potrebujem poradit v nasledovnej zalezitosti. Moj priatel...

Ako pokračovať s antikoncepciou

Chcela by som sa opýtať, beriem antikoncepciu Belara prvý mesiac kvôli nepravidelnej...

Ako pomôcť drogovo závislému

Dobrý deň, môj synovec má 24 rokov a už 7 rokov je drogovo závislý. od 17tich...

Ako proti stuhnutiu a napätiu z antidepresív

Dobrý deň, prosím o radu od psychiatra. Ako sa prosím Vás dá zbaviť stuhnutia...

Ako sa da zbavit tychto škvŕn?

Dobry den, chcela by som sa spytat, ako sa da zbavit tychto škvŕn, neviem...

Ako schudnúť

Dobrý večer, Mám 13 rokov mám výšku 169 cm a váhu 78 kg. Chcela by som dať...

Ako spravne kombinovat doplnky

Dobry den prajem, som zastancom toho, ze v dnesnej dobe je nutne brat vitaminove...

Akrolentiginózní melanom?

Dobrý den. je mi 31 let. Pod ukazováčkem levé nohy se mi vytvořil tento útvar....

Akromegalie

Dobrý den.Prosím o konzultaci netypických příznaků mého kamaráda.Jedná se o...

Akromegalie

Dobrý den, již dlouhou dobu mě trápí bolesti kloubů, občasné brnění rukou mimo...

Akrylove nehty v tehotenstvi

Dobry den pani doktorko mela bych na vas otazku muzou se nosit akrylove nehty...

Aktiferrin letrox 75

Dobrý den ráda bych se zeptala můžu brát aktiferrin a letrox 75 současně, nebo...

Aktinomycety v krku

Dobrý den, v únoru 2015 mi zjistili histologií přítomnost Aktinomycet v...

Aktinomykoza

Dobrý den, nechala jsem si na pravidelné kontrole nechat udělat nový cet na...

Aktinomykóza

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla, zda hrozí naší dceři (10) recidiva nebo horší...

Aktinomykoza

Dobrý den, před nedávnem mi byla národní laboratoří v Trutnově diagnostikována...

Aktinomykoza

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem jak účinně bojovat s Aktinomykozou. Mám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti zad a celková únava

Dobrý den, asi před rokem a půl jsem začal být více unavený než obvykle. Rozhodl...

Sexuolog

BYDLIM V LITVINOVE OKRES MOST.TAK TED UZ MI SNAD PORADITE CISLO NA NEJAKEHO...

Bolest jazyka


Krev na toaletním papíře po stolici

Na velkou chodím jednou až dvakrát týdně, jenže u toho jsem si všimla,že je...

Vysoký tep v klidu


Pachuť v ústech

Plastová pachuť v ústech... Dobrý den. Už nějakou dobu cítím jednou za dlouhou...

Steatoza jater

zdravim.pane doktore zdelili mi ,ze mam steatozu jater.po zjisteni oxeroxovanych...

Ovualace, pocit nafouknutí a bolesti vaječníků

Dobrý den, chci se zeptat zda je možné ze jsem ovulační bolesti, zmeny začala...

Bolest hlavy na dotek

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Už si připadám jako hypochondr. Docela...

Nachlazení a odběr krve

Chtěla jsem se zeptat dcera docela dost přibírá na váze. Je ji 8 let a váží...

Zubní váček u dítěte

Dobrý den, měla bych dotaz týkající se zubních váčku u dítěte. Syn 7 let. Pravidelně...

Výrůstky na jazyku


Syndrom polycystických ovárií

Dobrý den, dozvěděla jsem se, že mám syndrom polycystických ovárií a chtěla...

Vysvětlení nálezu na EEG

Dobrý den, je mi 27 let jsem nekuřačka, alkohol nepiji, měřím 180 cm, 62 kg,...

Hlen v kuku


Neuroborelioza

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda tlaky na hrudi na straně srdce, bušení...

Bolest v pravém podbřišku a varleti


Turbinoplastika


Buzení během noci, nemohu dýchat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už asi tři měsíce mě trápí, že se každou noc...

Odstranění znaménka dusíkem

Dobrý den byla jsem u kožní lékařky aby mi vypálila dusíkem výrůstek a řekla...

Reklama