Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Aktinomykoza

Infekce Vlaďka 19.2.2014

Dobrý den,
před nedávnem mi byla národní laboratoří v Trutnově diagnostikována Aktinomykoza. Konkrétně (Actinomyces tauricensis) . Dělali se mi abscesy v pravém třísle, které se neustále vracejí. Nyní jsem po chirurgickém zákroku - 3 řezy abscesů. Beru antibiotika Amoksiklav. Ale nikdo pořádně neví co se mnou. Ještě jedu za týden na imunologii do Rychnova nad Kněžnou. Ale bojím se nejen o sebe,ale i celou rodinu, mám malá dvojčata 9 let a manžela a nemoc je infekce.... Proto prosím o Váš názor jestli by se pro nás nemohlo něco udělat, jak postupovat a jak se léčit. Dá se to vůbec vyléčit ? A co děti... Většinou se mi to objeví před nebo během menses a zhoršuje.
Velice děkuji za Váš čas.
S pozdravem
Vlaďka

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Vlaďko, aktinomycety mohou způsobovat infekce projevující se právě abscesy. Na místě je chir...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Aktinomykoza
Dobrý den, nechala jsem si na pravidelné kontrole nechat...
Aktinomykóza
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla, zda hrozí naší dceři...
Aktinomykoza
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem jak účinně bojovat...
Obavy z rakoviny
Dobrý den, před měsícem mi zjistili při cytologickém...
Bolest ve tváři
Dobrý den, prosím o radu pro mého manžela. Již čtvrtý...
Bolest v bránící zvednutí levé kyčle
Dobrý den, před 9 měsíci jsem absolvovala operaci zánětu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ako spravne kombinovat doplnky

Dobry den prajem, som zastancom toho, ze v dnesnej dobe je nutne brat vitaminove...

Akpunktura

Dobrý den, uvažuji o akupunkuře, mám známého-doktor pediatr s licencí,který...

Akrolentiginózní melanom?

Dobrý den. je mi 31 let. Pod ukazováčkem levé nohy se mi vytvořil tento útvar....

Akromegalie

Dobrý den.Prosím o konzultaci netypických příznaků mého kamaráda.Jedná se o...

Akromegalie

Dobrý den, již dlouhou dobu mě trápí bolesti kloubů, občasné brnění rukou mimo...

Akrylove nehty v tehotenstvi

Dobry den pani doktorko mela bych na vas otazku muzou se nosit akrylove nehty...

Aktiferrin letrox 75

Dobrý den ráda bych se zeptala můžu brát aktiferrin a letrox 75 současně, nebo...

Aktinomycety v krku

Dobrý den, v únoru 2015 mi zjistili histologií přítomnost Aktinomycet v...

Aktinomykoza

Dobrý den, nechala jsem si na pravidelné kontrole nechat udělat nový cet na...

Aktinomykóza

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla, zda hrozí naší dceři (10) recidiva nebo horší...

Aktinomykoza

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem jak účinně bojovat s Aktinomykozou. Mám...

Aktivace cytomegaloviru

dobrý den zajímalo by mě zda je pravděpodobné že se při zánětu močových cest...

Aktivita po hexavakcině

Dobrý den, s tří měsíční holčičkou jsem byla v pondělí na očkování 1. dávky...

Aktivita po odstranění znamének

Dobrý den paní doktorko. Kdy je možné začít aktivity jako je sauna a bazén od...

Aktivita po operaci kýly

Dobrý den, chtěl bych se zeptat mám 6 týdnů po operaci nepřímé tříselné kýly...

Aktivita při tromboze

Dobrý den, chci se zeptat, jsem velmi aktivní člověk, ale před třemi týdny mi...

Aktivity během chemoterapie

Byl mi diagnostikován nádor na vaječníku. Operativně byl v březnu odstraněn,...

Aktivní brzlík na PET po Hodkinově lymfomu

Dobrý den, chtěla bychm se prosím zeptat...měla jsem Hodkinův lymfom a měla...

Aktivní HSV

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mam aktivní HSV IgM neg. IGG positivni a IgA...

Aktivní jizva a ganglion

Dobrý den, 3. 11. 2017 mi byl odstraněn ganglion necelé 2 cm velký, sutura 4...