Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Amenorea po vysazení antikoncepce

Gynekologie Šárka 24.4.2018

Dobrý den, je mi 20 let a v prosinci 2017 jsem po 3 a pul letech musela vysadit HAK Lyndinette 20 ze zdravotních důvodů. V lednu 2018 se MS dostavila celkem dobře opoždění měla cca. týden. Následující měsíc se ale nic nedělo tak jsem vyčkávala dle ,,babských rad'' kde jsem se dočetla, že amenorea po vysazení HAK je běžná(před nasazením HAK jsem cykly měla docela pravidelné 30-35 dní a výjimečně se stalo, že jsem to nedostala). Celý únor se nic nedělo a když už jsem měla opoždění asi 45. den tak jsem se rozhodla jít k lékaři. Gynekolog mě prohlédl a řekl mi že je vše v pořádku a děložní sliznice je narostlá. Pak mi nechal píchnout vyvolávací injekci po které jsem to cca. za 5 dní dostala. Poslední MS po vyvolávačce byla tedy 21.3. Od té doby stále nic. Moje největší obava je ta, že vůbec neovuluji,nebo hůř jsem neplodná , nebo že se mi vůbec netvoří hormony co MS spouští. Na internetu jsem se dočetla, že narostlá děložní sliznice je dobré znamení toho, že vaječníky a ten zbytek se celkem snaží tvořit hormony co ovlivňují nárůst (znamená to tedy, že se z toho tělo snaží vzpamatovat?) i tak ale nechápu tedy když mám narostlou sliznici jak je možné že MS nepřichází. Dítě zatím neplánuji , ale jednou bych určitě chtěla a mám docela strach, že už mi MS nenaskočí sama, ale budu pořád muset chodit na vyvolávací injekce což podle mě neřeší problém. Chtěla bych se zeptat co to tedy je když mám narostlou děložní sliznici, ale ms nepřichází a taky bych ráda věděla jak se to pak dá řešit, abych začala ovulovat (kdybych náhodou neovulovala) a dále nedostávala MS. Jak by dále můj lékař mohl postupovat ? ... Jak dlouho po vysazení HAK je bezpečné nemít MS, aby to nějak neovlivnilo moji plodnost ? Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, obvykle se uvádí, že po vysazení antikoncepce se měl stav stabilizovat po cca 3 měsících, ale zpravidla to bývá i déle. Pak se chodí na pravidelné kontroly na gynekologii a stav řeší gynekolog. Z tohoto důvodu také Váš dotaz specialistovi předám, aby Vám odpověděl, jak dále postupovat. Myslím si, že neplodnosti se bát nemusíte, antikoncepci jste nebrala zas až tak dlouho a jste mladá. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, antikoncepce vám zablokuje vaječníky, čili porucha tvorby hormonů a správné nastavení zpětné vazby je po vysazrní u některých žen delší záležitost, zpravisla se do 6 měsíců vše ustálí.. Neuvádíte jaké byly důvody přerušení antikoncepce.I to může mít vliv. S pozdravem PL

Související dotazy

Antikoncepce, amenorea při sportu
Dobrý den, jsem aktivní sportovkyní atletkou, běhám...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, beru již rok antikoncepci...
Bolesti klobů a vysazení antikoncepce
Dobrý den,je mi 53 let,asi po 27 letech jsem musela...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Brala jsem v kuse antikoncepce...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den, už skoro 3 roky beru antikoncepci a chtěla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ambulantní operace tříselné kýly u muže

Dobrý den , chci se zeptat na Váš názor na ambulantní operaci tříselné kýly....

Amébiáza

Dobrý den, před měsícem jsem přijela z Egypta, dostasli jsme tam já i kamarád...

Amenorea

Dobrý den, chci se zeptat na názor na níže uvedené. Od července 2017 jsem...

Amenorea

Dobrý den. Je mi 13 let a od května minulého roku jsem zhubla ze 62 kg na 50...

Amenorea

Dobry den pane doktore, mám problémy s MS. Poslední proběhla v září, trvala...

Amenorea

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může gynekoložka nějak zjistit, zda menstruuji?...

Amenorea

Dobrý večer chtěla bych se zeptat poslední menstruační jsem měla 9.unora je...

Amenorea

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. V listopadu jsem přestala brát antikoncepci...

Amenorea

Dobrý den, již dlouhodobě se potýkám se ztrátou menstruace. Dříve (od 13 do...

Amenorea

Amenorea po měsíci půstu. Už jsem nabrala pár kilo nazpět. Menzes se dostaví...

Amenorea po vysazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 28 let a v květnu minulého roku jsem po 10ti letech vysadila...

Amenorea po vysazení HA

Dobrý den, prosím Vás o radu. Je mi 24, na přelomu ledna a února tohoto roku...

Amenorea po vysazeni HA

Dobrý den pane doktore, Nepřetržitě 6 let jsem užívala HA Jeanine, bez potíží....

Amenorea v důsl. úbytku váhy

Dobrý den, prosím o radu, cca 6 let zpátky jsem trpěla anorexií, dále bulimií,...

Amenorea- poznaá lékař?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může gynekoložka nějak zjistit, zda menstruuji?...

Amenorea, cysta

Dobrý den, v roce 2007 jsem spontánně, bez komplikací porodila a od té doby...

Amfetamin a metamfetanim v mocu a krvi

Dobry den chci se zeptat kdyz lekar veme moc a krev na pritomnost amfetaminu...

AMH

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Je mně 33 let a byl mně naměřen AMH v hodnotě...

AMH

: Dobrý den,prosím o možné vysvětlení.Mám velmi nízké hodnoty AMH-0.30,FSH-7.44...

AMH

Dobrý den, ráda bych si nechala udělat test AMH. Poradíte mi prosím, kde...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kloubů a celého těla

Dobry den, uz fakt nevim kam se obratit.Zacalo to bolestma kloubu( kycelni,...

Hrozně mi padají vlasy


Paraparéza

Dobrý den po hospitalizaci na plícním oddělení a po podání 6 kapaček mi začaly...

Natržení uzdičky penisu

Dobry den Pri sexu s partnerkou se mi natrhla uzdicka na penisu, ale zjistil...

Sfinkterové obtíže


Zlomenina článku prstu


Říhání vajíček

Dobrý den, vetšinou večer říhám vajíčka (přestala jsem kvůli tomu vajíčka jíst,...

Krvácení z nosu

Dobrý den, před dvěma měsíci mi 2 dny po sobě tekla krev z nosu a dnes znovu,...

Vliv sváření na zdraví


Antikoncepce a špatně od žaludku

Dobrý den, jeden večer jsem byla na oslavě, nepila jsem nějak moc, ale když...

Chci rozumět zprávě

Prosím o překlad zprávy anxiosně depresivní porucha, v popředí kolísání...

Bolesti zápěstí, ramene

Dobri den mam dotaz v leve ruce v zapesti mneto boli jak kdibych tam mnel neco...

Zánět šlach

Dobrý den chtěla jsem se zeptat v pátek mne začala bolet pravá ruka, brnet a...

Varle

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,nad levym valretem se mi oběvil něaký narustek...

Bílý povlak a malinké skvrnky na penisu


Křupání ramene v ramenním kloubu

Dobrý den,od malička sportuji,a ted aktivně už posiluji jen ve fitness centru.Začlo...

Operace -močový měchýř spadl do pochvy

Mám v srpnu podstoupit operaci plastiku močového měchýře.z pochvy mě vylézá...

Vřídky ve vlasech

Dobrý den, v průběhu dvou měsíců se mi objevují z ničeho nic vřídky na hlavě...

Kručení v oblasti střev

Dobrý den, asi měsíc/dva mi opravdu hodně kručí v oblasti střev a žaludku....

Černý flek na zubu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně zubu.. Dnes jsem si všimla černé skvrny...

Reklama
Zavřít