Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antidepresiva

Psychika Michaela 17.10.2015

Dobry den prajem. Chcela by som sa opytat na vas nazor. Brala som dva roky escitil 10mg jednu tabletku rano a tritico 150 jednu tretinu tabletky pred spanim. Vzdy som mala vysoky tep a preto som brala tieto lieky. Po dvoch rokoch som vymenila za cinbaltu 10mg jednu rano a spitomin 10mg jednu vecer. Moje oroblemy vsak nadalej pretrvavaju. Kardiologicke vysetrenie som mala urobene s nalezom prolaps predneho cipu MCH. Lekar mi vsak na to povedal ze to je len kozmeticka vada a ze to mi tieto problemy sposobovat nemoze. Krvne testy mam vsetky v poriadu. Aj na stitnu zlazu. Interna lekarka tiez hovori ze ten vysoky tep nam z psychiky ale aj tak mi dala betablokator cobcor cor 2,5mg aby som si dala polovicku z tejto tabletky kazdy den. Prvy tyzden sim mala tep ok. Ale druhy tyzden som ho nala zasa vysoky aj napriek tomu ze som si sala ten concor. Potom zasa interna povedala aby som si davala celu tabletku cize celych 2,5mg concoru. Tak som aj urobila. Ale moj tep je aj napriek tomu vysoky. Chcela by som sa opytat na vas nazor ci vlastne ma zmysel aby som ten concor uzicala nadalej. Mal vzdy zly pocit ked mi rychlo bije srdce. Chcela by som vas este poprosit o nazor co sa tyka tychto liekov co teraz beriem na psychiku,ci su vhodne alebo ich treba zasa vymenit za nejake ine. Tieto lieky beriem uz tri mesiace a teda zmenu nevidim. Moc nejako tym liekom neverim. Dakujem vam za odpoved

MUDr. Šárka Kolacíová
Odpovídá lékař:

MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

Dobrý den,
ve Vašem případě může být tachykardie vyvolána psychickým stavem, kdy pociťujete nepříjemné bušení srdce a to je velmi nepříjemné. Je dobře, že kardiologické vyšetření dopadlo dobře, i když při něm byl nalezen prolaps mitrální chlopně. Domnívám se, že léky máte nastavené dobře, ale záleží na Vaší domluvě s Vaším psychiatrem tak, aby Vám vyhovovaly. Myslím, že betablokátory jsou vhodné, abyste užívala. Také byste mohla si občas změřit tep, zda ho máte vysoký pořád nebo jen v určitých situacích. Pokud zjistíte tachykardii, zkuste se posadit, abyste se tzv. uzemnila, zkuste se hluboce prodýchat a myslet na něco příjemného. Pokud se budete soustředit pouze na rychlý tep, situace se může zhoršovat. Někteří klienti, kteří mají podobné pocity jako Vy a chtějí je řešit, aby se cítili lépe, zkouší, třeba i v MHD prvky z autogenního tréninku, kdy střídavě pociťují tíhu a teplo v končetinách a volně dýchají. Možná byste to také mohla zkusit. Je dobře, že máte ostatní hodnoty laboratorní v normě a nemusíte se bát vážnějšího onemocnění.
Děkuji za Váš dotaz a přeji hezký den.

Související dotazy

Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva
Dobrý den, jsem ve druhém ročníku, a zapsala jsem si...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antidepresiva

Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou. Pokud budu mít zájem...

Antidepresiva

dobrý den, beru citalec 5mg ráno zatím , vracím se k němu po třetí vždy v rozmezí...

Antidepresiva

Dobrý den. Mám kamaráda, chodíme spolu do fitka a už delší dobu vím, že bere...

Antidepresiva

Dobrý den, reaguji ještě na Vámi zodpovězený dotaz týkájící se užívání antidepresiv...

Antidepresiva

Dobrý den, už jsem sem jednou psal k problému. Dnes jsem podstoupil další...

Antidepresiva

Vážený pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor na vysazení antidepresiv....

Antidepresíva

Dobrý den,užívám Seropram a k tomu volně prodejný lék VASU (čistič cév).Mohu...

Antidepresiva

Dobrý den, před otěhotněním jsem brala Asentru 5é a pak 100.Po porodu je to...

Antidepresiva

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat zda antidepresiva mohou užívat...

Antidepresiva

Dobrý den. Mám již asi rok psychický problém, úzkostné stavy,agorafobie. Chodím...

Antidepresiva

Dobrý den, prosím Vas o názor, radu. Kojím 7 týdnů a cele těhotenství jsem ad...

Antidepresiva

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Už dva měsíce užívám asentru 100mg a prosulpin...

Antidepresiva

lecim se od svych 28 let s depresemi. jejich puvod je predevsim v udalostech...

Antidepresiva

Dobry den, jiz mesic beru Cipralex 10mg, a asi tri mesice Pragiolu. Co se tyce...

Antidepresiva

Dobry den, mam obavu a strach že kdyz začnu brát antidepresiva, které mi predepsal...

Antidepresiva

Dobrý den, prosím o radu. Manžel bral půl roku cipralex, na přelomu prosince...

Antidepresiva

dobrý den, ještě jsem se chtěla zeptat jaké antidepresiva se v těhoteství mohou...

Antidepresiva

Dobrý den, pokud se na Vás obrátí studenti, pokaždé získají od Vás radu, nebo...

Antidepresiva

Dobrý den. Je mi 19 let a beru antidepresiva - sociální fobie. Měla jsem strach...

Antidepresiva

Dobrý den, beru již téměř dva roky Cipralex 10 mg, bohužel jsem nyní byla mimo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Užívání antikoncepce a otěhotnění


Žlutá kašovitá stolice

Dobrý den, už rok mě trápí stolice žlutého zabarvení a kašovité řídké konzistence....

Únava


Nosní sliznice


Pichani pod levym prsem

Dobrý den. Před rokem mi diagnostikovali diabetes . Dlouhý cukr 63. Za 3 měsíce...

Hojení abscesu

Dobrý den, chtel bych se zeptat. Byl sem na operaci na vyriznuti perianalniho...

Nemoc z povolání


Atypické složení protilátek

dobrý den, prosím o radu u mého skoro 4 letého syna. Byla mu odebraná krev a...

Zbytnělá prostata

Dobrý den.Před 2 roky mě zjistili na preventivní prohlídce hodnotu PSA 5,8....

Ucpávání cév

Dobrý den, je mi 24 let a každoročně od prosince do jara mě trápí dušnost,...

Průjmovitá stolice

Dobrý den. Včera ráno asi v 5 hodin jsem byl na záchodě a objevil se u mě vodnatý...

Boule ve výstřihu

Dobrý den, na hrudníku - v oblasti výstřihu se mi udělala tuková bulka před...

Zubní protéza

Dobrý den, pane doktore, mám již 19 let na vrchních zubech na pevno tzv. podkovu....

Svírání na hrudi

dobrý večer.už 14.dnu mam takovy sviravy chvění v hrudníku.jako bych to přirovnala...

Bolesti v křížové oblasti

Vážený pane doktore, pul roku mam bolesti v dolni casti krizove oblasti, ty...

Opožděná menstruace při stresu


Prujem po cvičení


Ostrá bolest chodidla v klenbě


Třezalka na úzkost a depresi


Svědění na pažích,ramenou a v obličeji

Dobrý den, trápí mne kožní problém - svědící pokožkou na pažích,ramenou, mírně...

Reklama
Zavřít