Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antiglaukomika při srdečních chorobách

Vnitřní lékařství Radka 18.11.2010

Dobrý den,
je mi 30let a jsem sledována na kardiologii pro susp. foramen ovale + dle ECHO a HOLTER: A-V blokáda II.st Weckenbachova typu v nočních hodinách, sklon k tachykardii , prodloužený přední cíp mitrální chlopně s naznačeným prolapsem, stopová regurgitace.
Prokázaná mutace MTHFR 677 heterozygot.

Žádné léky neužívám, jen chodím na pravidelné prohlídky (ECHO , EKG , HOLTER) a nyní naplánováno jícnové echo pro přesnější diagnostiku + susp. P pulmonale na EKG. TK - 115/70 - 130/90, P kolem 60-70

Letos mi byl diagnostikován Glaukom v počátečním stadiu v souvislosti s primárním vasospastickým syndromem. Kapala jsem si Alphagan , po kterých mě začaly pálit a řezat oči a tak mi je nyní oční lékařka změnila na beta-blokátorové kapky - Carteol .
Nyní jsem si doma přečetla příbalové informace na internetu , kde je spousta kontraindikací a varování - často právě se srdečními poruchami, poruchami rytmu, blokádami apod.
Chtěla bych se zeptat, zda mi při výše uvedených kardiologických diagnozách, nemohou tyto kapky ublížit. Případně, zda byste mi mohli doporučit jiné kapky na glaukom - z kardiologického hlediska přijatelnější ?

Za radu a pomoc předem moc děkuji a přeji příjemný den !

Radka

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Beta blokátory při léčbě glaukomu by se skutečně u některých chorob užívat neměly ( srdeční, astma..), ale na druhou stranu celkový účinek při lokálním podání kapek není tak závažný, jako kdybyste užívala betablokátor v tabletách. Nejlepší by bylo poradit se přímo s ošetřujícím kardiologem. Kapky na glaukom jiného typu existují.

Související dotazy

Operace srdečních chlopní
Dobrý den, pane doktore lékař mi doporučil plastiku...
Diagnostika srdečních vad u novorozence
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na diagnostiku srdečních...
Diletace obou srdecnich sini
Dobry den, Rada bych se zeptala na onemocneni srdce...
Léky na alergii kontra léky na srdce
Dobrý den,mám prosbu.Beru lék na srdce Concor cor 5,půl...
Alergie na antiglaukomika
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat mám dlouhodobě...
Nedomykavost srdečních chlopní
Dobrý den!Prosím o radu.V roce 2006 jsem prodělala...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antifosfolipidní syndrom

Dobrý den, můj lékař mi zjistil nedostatek bílých krvinek v krvi a sdělil diagnózu...

Antifosfolipidový syndrom

Dobrý den, synovi (7 let) se po krátkém infektu na těle udělali pupínky, diagnostikované...

Antifosfolipidový syndrom a další hodnoty co znamenají

Dobrý den, níže zasílám laboratorní výsledky z imunologie. Chápu správně, že...

Antifosfolipidový syndrom v příštím těhotenství

Dobrý den, děkuju určitě do kontrolního odběru na potvrzení antifosfolipidového...

Antifosfolipidový syndrom,těhotenství

Dobrý den, čekám na druhý náběr antifosfolipidového syndromu. Za 14dní si mám...

Antifosfolipifový syndrom,těhotenství,anopirin

Dobrý den, mám sice nízké hodnoty nicméně pozitivní antifosfolipidový syndrom.Mám...

Antigen

Dobrý den, dekuji za předchozí odpověď. Ještě bych mela otázku, co znamena...

Antigen CA 3 - 15

Dobrý den, mám dotaz, co lze zjistit odběrem krve na Antigen CA 3 - 15. A...

Antigen proti gangliosidům

Dobrý den, v imunologických testech mi vyšel pozitivní antigen proti gangliosidům...

Antigenní a PCR test na covid-19

Dobrý den, mám možná takový blbý dotaz: moje matka byla včera dvakrát testována...

Antihistaminica

Zdravím, mám dotaz ohledně antihistaminik.Trvale beru Zodac stran alergické...

Antihistaminika

Dobrý den, mám alergii na potraviny (histamin). Před lety mi paní doktorka předepisovala...

Antihistaminika

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jeli nutní aby 14 měsíční syn bral ketotifen,...

Antihistaminika


Antihistaminika a apikutanní test

Dobrý den, chci se zeptat, zda může nějak ovlivnit výsledek epikutanního testu...

Antihistaminika a histaminová intolerance

Dobrý den,mám histaminovou intoleranci a už měsíc dodržuji jídelníček a zlepšení...

Antihistaminika a kofein

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je pravda, když pravidelné užívání antihistaminik...

Antihistaminika celoročně


Antihistaminika v prvním trimestru?

Dobrý den jsem v 5 týdnu těhotenství a paní doktorka na plicním mi zjistila...

Antihistaminika v těhotenství


Naposledy přečtené dotazy z poradny

CT pánve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat v jakých případech lékař nařizuje provést...

Palpitace

Dobrý den, již dva týdny mě trápí velmi zvláštní obtíže, se kterými jsem se...

RS

Dobrý den, v prosinci 2016 jsem prodělala druhou ataku. Nyní mi definitivně...

Snížená funkce štítné žlázy-vysoká hodnota TSH

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na dvě věci.Minulý týden jse byla na preventivní...

Brnění nohou na wc


Zvětšený vaječník

Dobrý den, dnes jsem navštívila svého gynekologa. Při prohlídce ultrazvukem...

Chlorella

Dobrý den chtěl bych se zeptat pokud užívám chlorellu s laktobacilem a jim k...

Pigmentový névus

Dobrý den, prosím o radu, zvětšilo se mi znaménko na zádech. Je možné, že jsem...

Černáni nohou

Prosím o radu,asi před rokem mi začala tmavnout kůže na nohou od kotníku nahoru.Dnes...

Magnetická rezonance, problémy s bederní páteří

Dobrý den, pro problémy s bederní páteří (diagnóza M431) jdu na magnetickou...

Pigmentový névus nebo hemangiom

Dobrý den dcera má znaménko nad pravou klíční kosti. Bylo dříve hnědé a minimálně...

Bolest u klíční kosti

Dobrý den, cetla jsem tento typ problému od paní. Dobrý den, bez jakékoliv...

Parestézie, bolesti hlavy


Postevakuační Dribbling

Dobrý den, je mi 17 let a "trpím" postevakuačním dribblingem. Bohužel netuším...

Bolest nohy

Dobrý den, včera večer, když jsem ulehla do postele, mězačal natěkat palec s...

Únava a psychický nátlak

Dobrý den Chtěla bych se Vás zeptat o radu. Jde o to že teď poslední dobou...

Vyrážka ve vlasech

D.den, mám zřejmě kvasinkový"exém" ve vlasovém porostu, je to červené, místy...

Pigmentový névus

Dobrý den, před pár dny jsem si všimla pihy nebo znaménka, cca 4 - 5 mm velké....

CT břicha a malé pánve

Dobrý den, prosím o vysvětlení nálezu CT břicha a malé pánve. Mám bolesti v...

Bodavá bolest v konečníku


Reklama