Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antihistaminika a kofein

Srdce a cévy Barbora 25.3.2013

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je pravda, když pravidelné užívání antihistaminik a kofeinu(káva) způsobují infarkt?
Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Pardubice

Dobrý den,
nebyly provedeny klinické studie, které by potvrdily, že kombinace antihistaminik a kávy způsobují zvýšené riziko infarktu myokardu. Rizikové faktrory infarktu myokardu jsou genetická zátěž, mužské pohlaví, kouření, obezita, zvýšený cholesterol, arteriální hypertenze, diabetes mellitus a další.

Související dotazy

Vysazení antihistaminik
Dobrý den, je nutné před odběrem krve pro zjištění...
Antihistaminika
Užívám AERIUS tablety na alergii(kopřivka, svědění)....
Antihistaminika
Dobrý den, mám alergii na potraviny (histamin). Před...
Antihistaminika celoročně
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda-li můžu zyrtec...
Antikoncepce a její ovlivnění antihistaminikem
Dobrý den, mám dotaz. Začínám brát antikoncepci Katya...
Kofein
Dobrý den,již asi dva měsíce mě bolí pod levým žebrem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antifosfolipifový syndrom,těhotenství,anopirin

Dobrý den, mám sice nízké hodnoty nicméně pozitivní antifosfolipidový syndrom.Mám...

Antigen

Dobrý den, dekuji za předchozí odpověď. Ještě bych mela otázku, co znamena...

Antigen CA 3 - 15

Dobrý den, mám dotaz, co lze zjistit odběrem krve na Antigen CA 3 - 15. A...

Antigen proti gangliosidům

Dobrý den, v imunologických testech mi vyšel pozitivní antigen proti gangliosidům...

Antiglaukomika při srdečních chorobách

Dobrý den, je mi 30let a jsem sledována na kardiologii pro susp. foramen ovale...

Antihistaminica

Zdravím, mám dotaz ohledně antihistaminik.Trvale beru Zodac stran alergické...

Antihistaminika

Dobrý den, mám alergii na potraviny (histamin). Před lety mi paní doktorka předepisovala...

Antihistaminika

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jeli nutní aby 14 měsíční syn bral ketotifen,...

Antihistaminika


Antihistaminika a apikutanní test

Dobrý den, chci se zeptat, zda může nějak ovlivnit výsledek epikutanního testu...

Antihistaminika celoročně


Antihistaminika v prvním trimestru?

Dobrý den jsem v 5 týdnu těhotenství a paní doktorka na plicním mi zjistila...

Antihistaminika v těhotenství


Antihistaminika v těhotenství

Dobrý den, již několik měsíců se léčím s chronickou kopřivkou a po absolvování...

Antihistaminika v těhotenství

Dobrý den, jsem ve druhém trimestru a mám alergii, kterou jsem loni zvládala...

Antihypertenzí léčba a PAD


Antihypertenziva při kojení


Antihypertenziva se ráno užívají hned po probuzení

dobry den. mam dotaz. trapi mne ze rano mam tlak v norme 130/65 a najednou skoci...

Antihypertenzní léčba

Dobrý den, v prosinci při návštěvě praktického lékaře mi byl změřen normální...

Antikbiotika

Dobrý den, poradila jste mi,že se druhý den po dobrání antibiotik Gyrablock...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Afty

Dobrý den, již čtvrtým dnem mám na tváři a dásni asi 2cm dlouhou linii z aftu....

Prokrvení mozku

Dobrý den, více než 3 měsíce mám občasné problémy s krátkodobou pamětí a...

Brnění stehna

Vážená paní doktorko, mám otázku. Je mi skoro třicet let a dnes se mi celý den...

Bolest kyčle a boku

Dobrý den, loni se mi objevila bolest pravé kyčle a "střílela" do zad, byla...

Streptokok

Dobrý den, měla jsem obtíže při styku s partnerem, po čase se mi udělaly...

Menstruace se nedostavila

Dobrý den, před týdnem jsem měla dostat menstruaci, ale dosud se nedostavila.Gravitest...

Zánět v konečníku

Dobrý den, před více než týdnem se u mne začaly objevovat bolesti při vyprazdnovaní....

Odřený jazyk, brnění a pálení

Odřený jazyk, brnění, pálení... Dobrý den, mám (viz foto) na přední straně...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den mám zýšený bilitubin 20,0,ALT 1,61,GHT 3,49,LDL cholest.3,67,NON.HDL...

Užívání přípravku condrosulf

Dobrý den, v r.2008 jsem prodělala operaci kyčelního kloubu. Koksartrózu mám...

Čirý výtok, zápach po moči

Dobrý den paní doktorko, mám takový problém, na nějž jsem odpověď nenašla....

Koxartroza

Dobrý den pane doktore, po rentgenu levého kyčelního kloubu mám ve zprávě : levostranná...

Chondroza

Dobrý den, měla bych dotaz z vyšetření krční pateře rtg, co znamena: Mírna lateralizace...

MRSA v krku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda se MRSA projevuje podobně jako chřipka......

Krvácení z hemoroidů

Dobrý den,už dlouho mám problém s krvácením z konečníku.Na proktologii jsem...

Krevní skupina

Dobrý den, mám dotaz. Když mají oba rodiče krevní skupinu 0, jakou by tedy mělo...

Ohluchnutí a šumění v uších

Dobrý den pane doktore, v červenci mi bude 67 let a od patnácti trpím psoriázou....

Folikulitis

Dobrý den, je mi 27 let a před pár dny se mi na žaludu objevil nějaký objekt,...

Trvalá sekrece z nosu

Dobrý den přeji, asi před půl rokem mi samovolně začala téct z nosu čirá tekutina,...

Boule za uchem

Dobry den mam tento problem udelala se mi boile za uchem,ze zacatku byla mala...

Reklama
Zavřít