Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Borrelia IgM

Infekce Petr 10.3.2012

Dobrý den.
Při nedávných odběrech krve mi byly zjištěny pro mne znepokojivé výsledky.
V Prosinci jsem mel Borelia afzelii IgG-hraniční a Borelia afzelii IgM-pozitivní. Borelia garinii IgG-hraniční a Borelia garinii IgM-pozitivní anti Borellia IgM Eliaa Pozitivní. Nebyla mi naordinována žádná léčba a namísto toho mi vzali další odběr. V Únoru jsem mel Borelia afzelii IgG-negativní a Borelia afzelii IgM-pozitivní. Borelia garinii IgG-negativní a Borelia garinii IgM-pozitivní anti Borellia IgM Eliaa-pozitivní. Navíc mi objevili Chlamydie IgG-pozitivní.Byli mi předepsány 3 týdenní antibiotika Klacid SR 500mg a dle obtíží Famosan.
Mám na Vás několik dotazů.
1) ATB mají v letáku popsanou účinnost jen na Chlamydie, ale už ne na Borelie. Pokrývají tato, nebo jiná antibiotika oba viry současně?
2) Měl jsem za to, že je Borelie nebezpečná nemoc, ale u mě nebyla zahájena žádná léčba. Nedošlo k podcenění situace? Jaká léčba by měla být podle Vás zahájena?
3) Mám bolesti v kloubech a předpokládám souvislost s Borelií. Spraví se klouby sami, nebo jim musím zahájit přísun nějakých stavebních prvků a vitamínů?
4) Před pár měsíci jsem bral česnekovou 2 týdenní léčebnou kůru na zoobakterie. Je tato léčba taktéž možná a hlavně účinná při dostatečné délce užívání. Tato léčba mi byla doporučena mojí "Šamankou" a o výše uvedených výsledcích jsem v té době neměl tušení.
Děkuji mnohokrát za Váš názor.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den.Vím,že Vás nesmírně zklamu,ale nemohu jinak.Pacientův stav nikdy nelze hodnotit jen na základě laboratorních nálezů.U infekcí vyvolávaných atypickými agens -Boreliemi,Chlamydiemi-to platí obzvláště.Protilátky mohou přetrvávat,i když se již organismus s infekcí vyrovnal/a to lze i bez aplikace antibiotik/.
Další věc,která mi připadá velmi důležitá--Měl byste si vybrat jednoho lékaře,který Vás bude léčit.S ním konsultovat své pochybnosti,žádat jej o vysvětlení,pokud Vám něco není jasné..Hledat další názory u jiných lékařů,kteří Vás neznají,nikdy Vás klinicky nevyšetřili,neznají Vaši zdravotní minulost apod.-to rozhodně není nejlepší cesta.

Související dotazy

Pozitivní IgM boreliosy
Dobrý den, před dvěma měsíci mi byla zjištěna pozitivní...
Borelióza
Dobrý den, pro dlouhodobé zdravotní problémy mi dělali...
Vyšetření krve-borrelia
Dobrý den,mám ELISA IgG 0,245-negativní a IgM 1,744-pozitivní,ale...
Borelioza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké jsou referenční...
Pozitivni igm po lecbe boreliozy
Dobry den,prosim o vysvětlení hodnot boreliozy. Zari(velka...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Borelióza?

Dobrý den, lékařka mi diagnostikovala boreliózu. Klíště jsem však měl naposledy...

Borelioza??

Dobrý den. Letos v květnu se mi na noze objevilo něco jako červený ekzém kruhovitého...

Borelioza??

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal na Váš názor ohledně boreliozy. Asi půl roku...

Borelioza+Plicní chlamydie následky: škubání svalů

Dobrý den, asi v březnu mi našli po dlouhé době nemocnosti (cca 2 roky) Boreliozu...

Borella

Dcera (nar.5/05) měla 4.5.08 1.klíště za lev.uchem,po 14dnech flek.Přeléčena...

Borellioza?

Dobrý den. Píšu vám kvůli mým problémům, které trvají již 7 měsíců. Týkají se...

Borglycerin


Borová voda

Dobrý den, ráda bych věděla zda má borová voda stejný léčivý účinek jako ophthalmo-septonex...

Borová voda na oči

Dobrý den, při prvním zánětu oka u tříměsíčního dítěte mi byla předepsána borová...

Borrelia - přetrvávající bolest zad po přeléčení ATB

Dobrý den, krevní testy určily borreliózu (IgG,IgM pozitivní). Následně jsem...

Borrelie

Dobrý den , Chtěla bych vás poprosit o radu . Můj otec , byl na vyřezávání...

Borreliosa

Dobrý den, byla mi diagnostikována borelióza. (Klasická skvrna s výhledem, která...

Borreliosa

Dobrý den, na můj předchozí dotaz ohledně připadné boreliozi u manžela mi...

Borreliosa

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, zda i jediný příznak, a to cca 2 roky...

Borreliosa

Dobrý den, mám na levém stehně 3 rok skvrnu která stále roste,odběry krve na...

Borreliosa

Dobrý den, můj manžel má trvalé bolesti zad v oblasti beder. Byl na spoustě...

Borreliosa a darování krve

Dobrý den, je pravda, že když jsem měla boreliózu, nemohu v osmnácti darovat...

Borreliosa a léčba

Dobrý den, po roce zejména neurologických potíží - záškuby svalů všude po těle,...

Borreliosa a léčba antibiotiky

Dobrý den, otcovi se vytvořila asi před měsícem na stehně skvrna, která se vybarvila...

Borreliosa, polymyositida

Dobrý den, v dětství sem prodělala boreliozu, byla sem na tom prý zle, potom...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Glykemický šok

Ráda bych věděla,jak se projevuje a v důsledku čeho vzniká glykemický šok, zda...

Tenodéza bicepsů

Dobry den, po dlouhe dobe svych problemu jsem navstivil skveleho ortopeda, dnes...

Bolest v krku


Káva při cukrovce

Dobrý den,četl jsem o dietě při cukrovce,kde stálo,že se může nebo je dokonce...

Masturbace

Co vlastně znamená masturbace. To je pouze, když si dámy hrají se svými malými...

Zahlenění, svědění konečníku a pálení oči

Dobrý den, Ráda bych se zeptala zde v poradně ohledně potíží, které mám téměř...

Bolestivý, červený a opuchnutý klitoris


Vyrážka na penisu


Jak hluboko je panenská blána?


Je možné užívat Deoxymykoin a Nimesil?


Nafoukle břicho

Dobrý den!Mám pořád nafouklé břicho,když se najím , když se napiji tak...

Průjem při užívání Amoksiklavu


Bolest a otok kolene

Dobry den pracuji jako lesní dělník ve středu jsem spadl na kamen a udeřil se...

Dutina ustni

dobry den, v ustech se mi neco vytvorilo jakoby nejaka hadicka, predtim jsem...

Condrosulf

Dobrý den, chtěla bych se prosím Vás zeptat na lék Condrosulf. Můj lékař mi...

Srdeční arytmie


Masturbace ve vaně

Dobrý den,rád bych se zeptal jestli je masturbace v napuštěné vaně bezpečná...

Kulicky na penisu (pod kuzi)

Dobry den, je mi 16 let, a mam takovy dotaz, ze spodni strany penisu kousek...

Bílé skvrny na jazyku

Dobrý den, v příloze posílám 2 fotky, na kterých jsou vidět bílé skvrny v...

2 měsíce píchání v pravém uchu-vystřelování

Pane dotore už 2 měsíce mně píchá v pravém uchu .Byla jsem 14.8.2009 na ORL...

Reklama