Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Časté extrasystoly nie sú nič závažné?

Srdce a cévy Milada 16.9.2019

Dobrý deň, viem že sa všade píše, že časté extrasystoly nie sú nič závažné, tak si s tým roky žijem a športujem. Ale posledný rok mi začína mi byť nie moc dobre. Závrate, nauzea, palpitácie. Zaplatila som si preventívnu kardiologickú prehliadku, tam mi doporučili EKG holter na 7 dní:
Výsledok bol: Zachycený velmi četné SVES (19,7% QRS, prum. 739/hod) - izolované, 6398x v bigeminii, 6008x trigemininn a 1256 x v kupletu, 12x salva SVES do 7 QRS komplexu. Zachyceny 4 izolovana KES.
Otázka iba je, či treba s tým isť na nejaké ďalšie vyšetrenie, alebo je to v norme.
Ďakujem za Váš čas.
Som na biologickej liečbe

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den paní Milado, ano, obecně se říká, že extrasystoly nejsou nebezpečné a nevyžadují léčbu. Ale k pacientům je potřeba přistupovat individuálně, kromě výskytu ES, jejích celkového počtu, vazby, typu je potřeba brát v úvahu i subjektivní vnímání pacienta. Pokud Vám ES v tomto skutečně vysokém počtu činí potíže, cítíte bušení srdíčka, které doprovází závratě, nauzea, určitě je na místě další kardiologické vyšetření. Ke zvážení by bylo elektrofyziologické vyšetření, či případně rovnou léčba obvykle pomocí beta blokátoru, který zpomalí srdeční akci, vede obvykle ke snížení výskytu ES. Na konkrétním postupu by jste se domluvila již s kardiologem, nemyslím si, že by jste nadále musela pokračovat v režimu samoplátce(píšete, že preventivní kardiologickou prohlídku jste si zaplatila sama). Naše zdravotní sestra, která Vás bude kontaktovat, Vám kardiologické vyšetření může zprostředkovat. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Arytmie u mladého muže
Dobrý den, před několika měsíci jsem vypil větší...
Komorové extrasystoly - kedy sú závažné?
Dobrý deň, ja už som vám raz písal ohľadom komorových...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Časte buzeni v noci

Dobry den,chtela bych vas poprosit o radu ohledne me 8mi mesicni dcerky.do 4mesice...

Časté buzeni v noci????

Dobry den,chtela bych vas poprosit o radu ohledne me 8mi mesicni dcerky.do 4mesice...

Časte čepi a podivné mandle

Dobrý den chtel jsem se zeptat často se mi tvoří v krku čepi bez příznaků anginy...

Časté čepy

Dobrý den, už přes rok mívám čepy na mandlích, někdy i třikrát za měsíc.Bývam...

Časté čepy na mandlích

dobrý den,mám stále čepy na mandlích a nejdou mi vyndat,potřebovala bych poradit...

Časté čůrání

Dobrý den, chtěla bych se poradi s problémem dcery- 5 let. Za poslední asi...

Časté čurání

dobrý den,prosím vás,od října chodím na záchd několikrát do hodiny,mám krev...

Časté čůrání po víně

Dobrý den, včera večer když jsem přišla z angličtiny, hned jsem se šla do SISu...

Časté extrasystoly

dobrý den, ráda bych si objasnila pár věcí ohl svých stavů. Ač už jsem sem psala,...

Časté extrasystoly

Je mi 47 let. 6 let chodím jednou ročně na kardiologii s prolapsem mitrální...

Časté hluboké nádechy

Dobrý den, pár dní mě trápí pocit, že jsem se málo nadechla a často se musím...

Časté hnisavé pupínky

Dobry den, v posledním pulroce se mi čas od času objeví pupicek v oblasti ochlupení...

Časté horečky a angíny

Dobrý den, můj sedmiletý syn má od září každý měsíc horečky (kolem 39),trvají...

Časté chození na malou

Dobrý den, nedávno jsem byla léčená na střevní bakterie v moči. Kontrolní kultivace...

Časté chození na velkou

Dobrý den, už týden mě trápí časté chození na velkou. První dva dny jsem měla...

Časté chození na velkou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat , už asi 14dní mě trápí časté chození na velkou....

Časté chození na velkou

Dobrý den, už nějaký čas mě trápí časté chození na záchod(na velkou), nemám...

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Časté chození na WC

Zdravím. Téměř po každém jídle jdu na záchod, čili i několikrát denně. Stolice...

Časté chození na wc

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat co by to mohl být za problém , už skoro od narození...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílá tečka na bradavce

Dobry den, na bradavce se mi udelala "bila tecka", ktera neboli. Chtela bych...

Poranění prstu

Před devíti dny jsem se udeřil do prstu na ruce (ocelovou trubkou), klasická...

Cukání v prstu


Pichlavá,pulzující bolest na levé straně hlavy

Dobrý den, prosím o radu už se mi to párkrát stalo,ale vždy bolest po dni odezněla...

Zácpa, nespavost a únava

Dobrý den. Před 2 roky jsem dokončil chemoterapii. Únava a špatný spánek nastaly...

Bulka u nadvarlete

Dobrý den, na pravém varleti, spíše u nadvarlete jsem si nahmatal malou bulku,...

Padání vlasů

Dobrý den, již přes rok řeším padání vlasů a zvýšený mazotok. Pokožka již den...

Mononukleoza a boule na krku

Dobrý den,v květnu letošního roku jsem prodělala mononukleózu,která se projevila...

Kdo mi muze predepsat finasterid?

Dobry den, mam dotaz ohledne leciv obsahujicich finasterid. Dermatolozka mi...

Mykóza třísel

Dobrý den, v poslední době se mi v tříslech objevila červená vyrážka. Myslel...

Praskliny na předkožce - kožní, nebo pohlavní nemoc?


Prevenar / Prevenar 13

Dobrý den, má dcera byla od malička očkována Prevenarem ve třech dávkách a...

Fialová barva kůže

Dobrý den, mám asi takový měnší problém s nohami, když někde dlouho stojím,...

Může být vedlejším účinkem těchto léků dušnost a kašel?


Výrůstky na penisu

Dobrý den, prosím o radu (podobných dotazů jsem zde našel více, ale rád bych...

Natržení uzdičky penisu

Dobry den Pri sexu s partnerkou se mi natrhla uzdicka na penisu, ale zjistil...

Píchání v rameni

Dobry den.Chcel by som sa spytat preco ma picha v ramene ked zdvihnem ruku.Nikde...

Bolest ucha při polykání.

Dobrý den, chci se zeptat, když polykám tak cítím bolest vystřelující do ucha....

Volná tekutina

Dobrý den . Jsem v 8tt těhotenství a na UTZ mi dnes lékař zjistil v děloze volnou...

Svědění nohou

Dobrý večer,mám problém,svědí mi nohy od kolen dolu,nejvíc v oblasti kolem kotníků.Nic...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.