Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Častější menstruace

Gynekologie Anonym 21.1.2017

Dobrý den, vážená poradno,
jen bych to potřebovala vysvětlit, jak je možné, že stres dokáže způsobit organizmu ženy takové komplikace. První měsíčky mi přišly v patnácti letech, kdy jsem nastoupila do učení (SOU). Následně jsem absolvovala několik odborných školení s profesními certifikáty. Ovšem, asi deset let od vyučení jsem nastoupila ke studiu střední školy, a jazykové školy. Po střední škole jsem na stoupila ke studiu na vyšší odborné škole, kdy během druhého ročníku se objevily moje obtíže s předčasnýmí měsíčky, kdy obtíže vyvrcholily přípravou k absolutoriu, kdy měsíčky přišli i v den obhajoby absolventské práce. Dnes pokračuji ve studiu na vysoké škole, a moje potíže s předčasnými měsíčky nadále pokračují, ačkoliv jsem ve vztahu k mému věku psychicky vyspělejší, než tomu bylo před dvaceti lety. Jsem v bakalářském studiu (2. ročník), a tento měsíc mám měsíčky už dvoje i přes užívání tabletek proti stresu. Pokud se rozhodnu ve studiu pokračovat v magisterském studiu, dá se přibližně odhadnout, jak se nadále bude vyvíjet můj cyklus měsíčků? nebo se může vše ještě urovnat? Děkuji za odpověď

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Anonyme, za normální cyklus se považuje 28 plus mínus 5 dní. Takže se může stát, že budete mít v jednom měsíci menstruaci 2x. Stres skutečně může mít na příchod menstruace vliv. Neuvádite však, o kolik dní dřív Vaše měsíčky přicházejí, takže ani nejsem schopna zhodnotit, zda se jedná o nějakou patologii nebo ne. Váš cyklus se předpovědět nedá. Váš dotaz převezme ještě naše konzultační ambulance, vyčkejte na odpověď. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní
stres rozhodně může cyklus ovlivnit ale předem by bylo vhodné gynekologické vyšetření včetně ultrazvuku aby se vyloučily jiné příčiny nepravidelností jinak odhad jak se budou měsičky vyvíjet bez případné léčby bohužel není možný.
Příjemný den

Související dotazy

Menstruace bez krvácení
Dobrý den, může menstruace proběhnout bez přítomnosti...
Těhotenství a menstruace
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda je možné mít menstruaci...
4 měsíce bez menstruace
Je mi 13. Již skoro 4měsíce jsem nedostala menstruaci,má...
Menstruace
Dobrý den, Je mi 16 let a moje menstruace trvá 6...
Menstruace
Dobrý den, beru už 6 dní antibiotika Ospen 1500 3x...
První menstruace
Dobrý den, je mi 15 let a včera jsem dostala 1. menstruaci....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Částečný invalidní důchod

Dobrý den.Před rokem jsem prodělala operaci výhřezu ploténky.Dle svého neurochirurga...

Částečný invalidní důchod - depresivní stavy, diabetes

Dobrý den,již několik let se léčím s depresivními a úzkostnými stavy,diabetem...

Částečný invalidní důchod - Sjorgenův syndrom

Dobrý den, byl mi zamítnut invalidní důchod z důvodu, že má nemoc je v začátku.Mám...

Částečný invalidní důchod po hysteroktomii

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda odstranění dělohy, vaječníků a vejcovodů...

Částečný invalidní důchod po operaci páteře

Dobrý den. Od července jsem na neschopence z důvodu operaci páteře po autonehodě.Momentálně...

Částečný invalidní důchod, bolesti kloubů

Mám po operaci karpálního tunelu před 10 lety na levé ruce.V součastnosti mám...

Částečný potrat

Dobry den ve dvanactem tydnu tydnu jsem prodelala castecny potrat ve stredu...

Částěečné zúžení předkožky

Dobrý den, je mi 18 a mam takový problém že když mám erekci tak nemůžu celou...

Častější extrasystoly

Dobrý den, jezdím 3-5x týdně silniční cyklistiku. Délky 80-220 km (letos zatím...

Častejší extrasystoly

Dobrý den.Spousty let trpím na extrasystoly.Bohužel,když jsem měla Holtra na...

Častější močení

Dobrý večer. mám na vás dotaz ohledně častějšího močení. Je mi 20 let a nikdy...

Častější močení

Častěji močení má léky na uvolnění a mžete mi poradit předem děkuji moč i krev...

Častější močení

Dobrý den. Vážím 117 kg a trpím častým močením. Byla jsem u obvodního lékaře,...

Častější močení

Dobrý den, moje paní doktorka mě chce poslat na vyšetření svalů pánevního dna...

Častější močení

Dobrý den, v poslední době jsem zpozoroval častější chození na záchod (2týdny)....

Častější močení a bodání v pravém podbřišku

Dobrý den. Od včerejšího večera mě bodá v pravém podbřišku a také chodim častěji...

Častější močení v těhotenství

Dobrý den, trpím syndromem hyperaktivního moč.měchýře. Léčila jsem se, ale...

Častější nemocnost a onemocnění štítné žlázy

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli špatná funkce štítné žlázy může způsobovat...

Častější nutkání k močení

Dobrý den, prosím o radu, několik dnů mám potíže s častým nucením na močení,...

Častější stolice

Dobrý den, chci se se prosím zeptat na poměrně intimní problém. Je mi 33 let,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pištěl v důsledku přirostlého tenkého střeva ke steně břišní.

Dobrý den, prosím o radu. Jsem po operaci tlustého střeva se stomickým vývodem....

Za jak dlouho po rizikovém chování jít na testy na kapavku?

Byl jsem na erotické masáži a bohužel se mi dotkla vagínou přetaženého penisu....

Za jak dlouho po rizikovém chování jít na testy na kapavku a chlamydie?

Rád bych se Vás zeptal paní doktorko, po jak dlouhé době jít na testy od rizikového...

Papulky na hýždích


Bolest solar plexus

dobrý den! ráda bych poprosila o radu jak řešit bolest v oblasti solar plexus.....

Zápal plic


Za jak dlouho po rizikovém chování jít na testy na kapavku a chlamydie?

Rád bych se Vás zeptal ohledně kapavky či chlamydie. Po rizikovém chování uplynulo...

Můžu být těhotná se psem?


Serotoninový syndrom?

Dobrý.den, tři měsíce beru antidepresiva citalec 20 a nyní pět dní navýšení...

Boule v podbřišku

Dobrý den chci se zeptat udělala se mi nějaká boule na pravé straně podbřišku...

Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, prosím o radu. Mám několik let problémy se zády, které se stále...

Brnění malíčku a části prsteníčku


Bolest a otok dásní a jazyka


Pocit na zvracení, žaludek jako na vodě

Dobrý večer, mám otázku. Už třetí den mám žaludek jak na vodě a občas mě píchá...

Podezření na zápal plic, terapie


Alkohol po operaci žlučníku

Dobrý den, je mi 20 let jsem měsíc a půl po operaci žlučníku a cítím se v pohodě,...

Tachykardie u dítěte

Dobrý den,dcera ma čtyři roky a máme takový problém.Dnes jsme šly na procházku...

Bolest nártu

Mám velkou silnou bolest v pravém nártu,je bez otoku,na dotyk nebolí(pokud si...

Antrální erozivní gastropagie


Virosa nebo duševní porucha ??

Dobrý den , koncem minulého roku se u mě projevily symptomy chřipky které trvaly...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.