Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Chlamydie a vleklé obtíže

Šárka 14.11.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,
po zhruba třech létech, kdy mě obvodní lékařka vždy ordinovala na opakované záněty hrtanu širokospektrální ATB a to jen na 7 dnů, byla jsem už naprosto na dně. Velká únava, hrozné návaly pocení, které jsem přičítala možnému klimakteriu. K tomu bolest na plicích, problém s levým kloubem u palce nohy a oštěpařské lokty a tinitus s pojený s migrénami... to jsou mé zásadní potíže. Prodělala jsem neurologické vyšetření, na vlastní žádost mne gynekoložka objednala na plicní odd., kde mi byl diagnostikován reflux (Omeprazol). Ovšem, po té přišly výsledky krve a poševních stěrů, kde mi byly zjištěny chlamydie urogenitální i plicní. Nevím, zda byl žádán i rozbor na zvířecí (30 let mám doma kočky a psa). Velmi mě nabylo energií, že konečně znám původce svých neskutečných vleklých potíží. Gynekoložka mi předepsala ATB s tetracyklinem na 20 dnů a globule na zavádění.
Ovšem týden po ukončení léčby mne opět začíná bolet v plicích a mé potíže se začínají vracet. Obrátila jsem se opět na plicní odd., kde mi sestra sdělila, že mě léčit nebudou, protože chlamydie má každý druhý a že se mám obrátit na obvodní lékařku nebo na gynekologii. Na obvod se nemám už důvěru obracet, předchozí nezájem a domněnky lékařky, že u mě jde o psychosomatické obtíže, mě už odradily. Sestra na gynekologii mi sdělila, že paní doktorka mi sice napsala po zjištění této infekce léky a odléčila mne, ale že nadále je léčba mimo její kompetenci.
Můžete mi tedy prosím poradit, co mám dělat? To už je naše zdravotnictví opravdu jen o tom, že lékaři jsou málo placení a nemají zájem člověka léčit? Tento postoj zdravotníků opravdu nechápu, zvlášť i proto, že chlamydie jsou původci mnohých závažných onemocnění včetně roztroušené sklerózy.
Na koho se mám tedy obrátit, aby mi byly znovu udělány kontrolní odběry po přeléčení, zda se opravdu nejedná jen o mojí sugesci? Odběry jsou prý velmi drahé. V případě, že mi budou opět chlamydie zjištěny, na jakého lékaře s jakou specializací se mám tedy obrátit? Promiňte, ale přístup lékařů mě opravdu naplňuje bezradností a zoufalstvím. Děkuji za Vaše cenné informace či doporučení.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den Šárko, myslím že by Vám měli pomoci na plicním, přeci jen to je jejich kompetence, nemohou Vás přeci odmítnout léčit !!! Můžete zkusit jiného plicního lékaře, který Vás jistě neodmítne, nebo se zkuste svěřit obvodní lékařce, když nyní víte dg. Chlamydií, měla by to řešit.. Je mi líto Vašich obtíží a celé situace, přeji Vám, at se Váš zdravotní stav zlepší, s pozdravem, K. Jiříčková.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
nemyslím si,že by vaše obtíže byly gynekologického původu, přítomnost chlamydií v pochvě může způsobovat gynekologické záněty ale ne ty potíže které udáváte. S chlamydiemi je to tak že není snadné určit, zda potíže, které vás urputně trápí již nějaký čas (nejde tedy o akutní stav, ale chronický), lze přičíst na vrub chlamydiím. Řadu lidí trápí množství různých nespecifických příznaků (u kterých není jasná příčina), a přitom mají pozitivní protilátky na chlamydie. „Stejný nález však má i jisté procento lidí, kteří žádnými příznaky nemoci netrpí. Statistika je ošidná, protože zdraví lidé se většinou nevyšetřují, tudíž tvrdit, že nalezené protilátky znamenají příčinu potíží, je medicínsky nekorektní. Dosud není stoprocentně prokázáno, co vše Chlamydia pneumoniae může či nemůže ovlivňovat,
Myslím si tedy že by bylo vhodné obrátit se na praktického lékaře a zauvažovat s ním zda skutečně za vašimi obtížemi není jiná příčina, protože po léčbě antibiotiky kterou udáváte by již chlamydie neměly být v organizmu přítomny..
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobry den, chtela jsem se zeptat jak je mozne, ze...
Chlamydie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li metoda PCR...
Chlamydie
Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamýdie a syfilis, za jak dlouho je lze zjistit z krve?


Chlamýdie a těhotenství

Dobrý den, v září minulého roku mi zjistili chlamýdie po opakovaných problémech,...

Chlamydie a těhotenství

Dobrý den, pokaslavala jsem a tak jsem si skočila k dr. na odběr krve a podle...

Chlamydie a těhotenství

Dobrý den, mám dotaz mám za sebou jedno IVF, které se podařilo hned na první...

Chlamýdie a těhotenství

Dobrý den, zhruba rok se mi nedařilo otěhotnět, před půl rokem mě a manželovi...

Chlamydie a tetování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je vhodné a popřípadě co by se mohlo...

Chlamýdie a Ureoplasma a GBS +++

Dobrý den paní doktorko, dnes mi bylo oznámeno dle výsledků kultivace, že jsem...

Chlamydie a užívání antibiotik

Dobrý den, přítel měl pozitivní chlamydie, dostala jsem ATB - Azitromycin 500...

Chlamydie a více jak měsíc užívání různých atb

Dobrý den, na testech mi potvrdili pozitivní chlamydie (pouze výtok, bez potíží...

Chlamydie a více jak měsíc užívání různých atb

Dobrý den, na testech mi potvrdili pozitivní chlamydie (pouze výtok, bez potíží...

Chlamydie a zánět prostaty

Dobrý den,nejdřív bych se chtěl zeptat,zda-li je možné nakazit partnerku,když...

Chlamydie a záněty

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu. Od ledna jsem prodělala...

Chlamydie a zvysena teplota

Dobrý den, Prosím o radu. Vse začalo bolesti v krku, bolesti svalů nohou, zvysenou...

Chlamydie diagnostika

Dobrý den, asi pred dvěma mesici jsem prodělala silný zánět močových cest,...

Chlamydie laboratorní hodnoty

Dobrý den, doplňuji k dotazu z 2.4. ohledně chlamydií rozmezí laboratoře: chlam....

Chlamydie léčba

Dobrý den, nedávno mi byli zjištěny chlamydie. Vlastně jsem sám šel k lékaři...

Chlamydie léčba

Dobrý den. Minulý týden mi gynekoložka zjistila z krve pohlavní chlamydie. Údajně...

Chlamydie lymfodrenáž

Dobrý den, prosím Vás může se chodit při chlamydii na lymfodrenáže? Děkuji moc...

Chlamydie nebo ne?

Dobrý den,můj problém začal zčervenáním ústí močové trubice,po týdnu se na cca...

Chlamydie nebo neco jineho?

Dobrý den, Dlouhodobě (už tak nejmíň 10-15 let) trpím celkovou únavou, někdy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krevní výron na prstu

Dobrý den, asi před 4-mi týdny jsem si poranil prst. Zahojilo se to, ale na...

Svědění řitního otvoru a páení při močení


Jemné žilky na obalu šourku

Chtěl jsem se zeptat zda jsou vpořádku žilky pouze na obalu šourku viz. příloha....

Extrakce kovů

Dobrý den,jsem 16 měsíců po operaci vnějšího kotníku a bérce.V noze mám 8 šroubů...

Bolest břicha vpravo dole

Dobry den chtela bych se zeptat obcas me poboliva bricho na prave strane spis...

Záblesky před očima

Dobrý den,už cca 3 měsíce mě trápí zvláštni záblesky před očima.z ničeho nic,se...

Dlouhodobé zvracení

dlouhodobé zvracení Dobrý den, již více jak měsíc je mi už od probuzení špatně...

EB virus - chronický stav

Dobrý den, již pátým rokem mám v krvi protilátky proti EBV (EBNA EBV IGG...

Kombinace léků

Dobry den. Muzu kombinovat leky Prednison, Imuran, Ibuprofen a Rivotril kapky?...

Doporučení lékaře

Dobrý den, necítím se v poslední době dobře, co se týká mé psychické stránky....

Lze při sportovní zátěží když jsem astmatik užívat nějaké dávky umělého adrenalinu (epinefrin) ?

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat lze při sportovní zátěží když jsem astmatik...

Bolest ramene


Průjem a krev ve stolici po léčbě ATB

Dobrý den , je mi 24 let a mám problém , po dobrání ATB jsem dostal prujem...

Boule a bolest v kříži

Dobrý den,udělala se mi v kříži boule kterou už tam mam cca 2 roky.Nikdy jsem...

Pálení poševního vchodu

Dobrý den, již skoro rok a půl mě trápí pupínky kolem poševního vchodu a na...

Je to alergická reakce nebo spis psychický problém?

Dobrý den, chci se zeptat, je mi 19 let a poslední měsíc se mi stává, ze se...

Bolest a otok kolene


Kopřivka

Dobry den, jiz od rijna me trapi vyrazky (po 4mesicnim navratu z USA, kde...

Zvýšení hladiny melaninu

Dobrý den, již od mala mám velice světlou pleť, na slunci se jen minimálně...

Aritmie srdce

Dobrý den mam dotaz ohledně srdeční aritmie je mi 19 let a už asi 4 roky mam...

Inzerce
×