Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Cholesterolová dieta

Zuzana . 11.12.2013

Dobrý den, zjistili mi vysoký cholesterol (nejspíše ho mám dědičný) nikdy mě na něj netestovali až teď. Je mi 19 a jsem štíhlá a sportuji. Už tak 4 měsíce před odběrem krve jsem jedla zdravě zdravě ( tmavé mouky, těstoviny, pečivo, zelenina, ovoce apod.) Tučné nejím vůbec jen mám ráda sladké, ale nejím ho v obrovských dávkách. Většinou mám na něj chroznou chut po jídle. Chtěla jsem se zeptat co můžu jíst sladkého (kromě želé, ovoce, sorbetu...) a slaného aspoň občas. Znovu na krev mám jít až za půl roku. Děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážená slečno Zuzano, tzv. "vysoký cholesterol" nevypovídá o případných chorobných změnách metabolismu či jiné příčině této odchylky. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším praktickým lékařem na doplňujících laboratorních a zobrazovacích vyšetřeních, případně přílsušné léčbě. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Dieta
Prodelal jsem dvakràt akutnì zànet slinivky s hospitalizaci...
Dieta na triglyceridy
Dobrý den.Manželovi 30let doporučili dietu na triglyceridy.Pořádně...
Jaterní dieta
Dobrý den prosím o radu mám zvýšený bilirubín pravidelně...
Bezezbytková dieta
zjistili mi crohnovu chorobu mám dodržovat bezezbytkovou...
Redukční dieta
Dobrý den,mám dotaz ohledně diety. Dietu držím už déle...
Žlučníková dieta
Dobrý den, můj dotaz se týká žlučníkové diety.Po náročném...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Cholesterol a trombocyty

Dobrý den,v krevních testech mi vyšel cholesterol 9 a nižší hladina trombocitů....

Cholesterol celkový 11,89

Dobrý den pane doktore, momentálně žiji v zahraničí, před týdnem jsem přicestoval...

Cholesterol HDL a tuky

Dobrý den, už delší dobu cca rok a půl mě trápí stále zvýšená teplota 37,2...

Cholesterol u dětí

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak moc je dědičný cholesterol, mohu-li to...

Cholesterol, jablečný ocet

Dobrý večer, jsem léčena na osteoporózu přípravkem Bonviva. Mám vysoký cholesterol...

Cholesterol, LDL, TSH

Dobrý den. Byly mi zjištěny hodnoty cholesterol 6.2, LDL cholesterol vyp. 3,99,...

Cholesterol, nitrooční tlak

1/ aký je rozdiel medzi liekmi Atorvastatin Polpharma 20 mg a Atorvastatin...

Cholesterol, štítná žláza

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat na cholesterol, brala jsem Sortis...

Cholesterol,lipoproteiny

Dobrý den. Mám zvýšenou hladinu cholesterolu (7,18))(LDL = 5,38),dostal jsem...

Cholesterol.

Dobrý den mám takovou otázku. Před dvěma týdny jsem byl na odběru krve a všechno...

Chomáčky pod žaludem

Dobrý den, chci se zeptat, co může být za vznikem těchto chomáčků pod žaludem,...

Chondoprotektiva

Dobrý den, zajímá mne, zda když se užívají chondroprotektiva 3 tablety denně...

Chondrální fraktura na patele

Dobrý den pane doktore, děkuji za odpověď na včerejší dotaz. Ale ještě jsem...

Chondrální fraktura patelly

Dobry den 5.12.jsem podstoupila ASK praveho kolene kde mi byla zjištěna CHONDRALNI...

Chondralni fraktura patelly v cele jeji delce az ke kosti (hluboka ragada) a totalni ruptura LCA po padu

Dobry den doplňuji informace k memu problemu.Pri artroskopii mi byla zjistena...

CHONDROITIN AKTIV tbl 60

Dobrý den,uzivam tenhle doplnek stravy pravidelne 1 tabletu denne 1. myslite...

Chondrom

Dobrá den, před půl rokem jsem měl zlomené zápěst a tak jsem byl na chirurgii...

Chondromalácie

Děkuji za předešlou odpověď. Chtěl jsem se ještě zeptat jak dlouho trvá rekonvalescence...

Chondromalacie čéšky

Dobrý den,chci se zeptat na Váš názor a jestli existuje nějaká léčba nebo léky:...

Chondromalacie Pately

Dobrý den je mi 13.let a zhruba rok dělám atletiku. Trénuji 5x týdně a cca před...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×