Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Co by to jinak mohlo ještě být?

Jaroslav 20.8.2018

Dobry den,
tak jsem byl u praktika a nic. Zakladni krevni testy v poradku.
Tak nevim proc se porad citim spatne. Porad se dost potim, boli me hlava, v krku a teplomerem ( dotykovym) si na cele namerim 38°C, ale v podpazdi nic. Take jsem zacal citit i jakoby tlaky ci neprijemny pocit v trislech a podpazdi a na krku. Kdyz se nahodou vysmrkam, tak ty hleny jsou zelene ( ze by zanet dutin)???
Chtel jsem taky navstivit zubare, ale s temito obtizi by me asi ani nevzal ( od nejakeho zubu by to byt nemohlo??))
Mel jsem taky predcasem styk, ale to bych asi zas mel vysoke horecky a ne jen do 38°C asi ( nebo snad ne??)
Co by to jinak mohlo jeste byt?? Uz ani nic nevykaslavam a poslechove nic taky nebylo. Jen jsem mel povlak na jazyku a ten byl do zluta uplne.
Uz to trva skoro 3 tydny a nic zadne zlepseni a tak zacinam mit obavy i z toho HIV.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, začnu asi měřením teploty. Dotykové měření na čele pro mně určitě není směrodatné, pokud je teplota řádným teploměrem v podpaží normální, tak ta je směrodatná. Co se týče zánětu přínosných dutin, produkce hlenu a tím smrkání by bylo pravidelné. Těžko asi bude zánět s občasnou produkcí, to že je hlen zbarven bude spíše dáno znečištěním z okolí, které nosní sliznice zachytí a hlen zabarví. Zubaře navštivte v rámci preventivní prohlídky, a pokud by byl nějaký problém, určitě to pozná. Co se styku týče, nemám k němu žádné další informace, pokud byl nechráněný, rizikový, případně k tomu ještě homosexuální, nechte se otestovat na HIV, čím se vaše obavy vytratí. Jinak by jsem řekla, aby jste zapracoval na svém životním stylu, pravidelně sportoval, jedl racionálně, dostatečně spal v klidném a vzdušném prostředí, eliminoval stres a bude Vám lépe. Na nosní hygienu zkuste Sterimar izotonickou mořskou vodu pro denní hygienu nosu. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Jaroslave, pokud je vyšetření u praktického lékaře v pořádku, myslím, že nemusíte mít obavu z vážnějších potíží. Teplotu ne čele si něměřte, měřte v podpaží. Pokud opakovaně teplota vychází nízká, pak horečky nemáte. Jestliže máte při smrkání opakovaně zelené hleny, bolí Vás v krku a hlava, pak navštivte ORK lékaře (žádanka nebývá třeba), který Vás vyšetří, udělá výtěry a případně rentgenový snímek dutin. Někdy je možné, že chronický zánět dutin může probíhat jako u Vás, ale bez vyšetření to řici nelze. Návštěvy zubaře se obávat nemusíte, pokud bude u ORL lékaře vyloučená infekční příčina vašich obtíží, pak naopak kontrolu vřele doporučuji. Kdyby přetrvávaly bolesti hlavy, je možné nechat se vyšetřit neurologem.
Ohledně obav z HIV - dva, lépe však tři měsíce po nechráněném styku si nechejte udělat test například v Domě světla, u svého lékaře apod., kontakty také můžete najít na internetu. Do doby vyšetření používejte při sexu kondom.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Krev v moči ??
Lze poznat při odběrech moči jestli mám menstruaci?...
Erytrocyty v moči
Dobry den,chtěl bych se zeptat byl jsem dnes u urologa...
Úník moči
Dobrý den, dnes mě čekala od dvou hodin dost významná...
Pohlavně přenosné nemoci.
Dobrý den, přeposílám odpověď kterou jste mi napsali......
Mohlo by jít o dráždivost nebo hypertonii?
dobrý den, mám dotaz ohledně našeho 7 měsíčního...
Vzácné nemoci
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Jsem objednaná do...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

CMV-suspektní infekce

Dobrý den, V roce 2004 jsem měla CMV-suspektní aktivní infekce Četla jsem...

CMV, EB a toxoplasmosa

Dobrý den, paní doktorko, při krevních testech mi zjistili, že jsem prodělal...

Co je "Karnovsky index "

Prosím o sdělení co znamení "Karnovsky index 90 "

Co a kdy můžu dělat po operaci varikokély?

Jsem po laparoskopické mikrochirurgické operaci varikokély. Chci se zeptat,...

Co a tím

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, co by mohlo znamenat, když mám v třísle hnědě...

Co brání těhotenství?

Dobry den přeji, ráda bych se zeptala: V případě, že žena má pozitivní ovulační...

Co by jste mi doporučila na alergickou rymu?

Dobry den, chtela bych se zeptat co by jste mi doporucila na alergickou rymu,...

Co by jste mi tedy doporučili na zvětšení penisu ?


Co by mi měl říct správný lékař na to, že mám rýmu a kašel nejspíše z alergie?

dobrý den, mohl bych se zeptat co by mi měl říct správný lékař na to, že mám...

Co by se stalo ?

když mám žlutý zapáchajicí výtok a vyspala bych se s někým (s ochranou), stalo...

Co by to mohlo být za nemoc..

Mám doma 14 letou dceru, už dva týdny si stěžuje na pálení při močení a tlak...

Co by to mohlo byt?

Neboli, nepali pri moceni ani na dotek neni citlivy, nesvedi, zadny obtize....

Co by to mohlo být?

Dobrý den, cca dva dny od posledního styku se mi udělaly nějaký pupínky. Včera...

Co by to mohlo být?

Dobrý den, v poslední době mám problémy s bolestmi břicha. Začalo to tím, že...

Co by to mohlo byt?

Dobry den, uz zhruba rok a pul je mi prakticky kazde rano nejak divne. Pokud...

Co by to mohlo být?

Dobrý den,před pár dny se mi z ničeho nic udělalo zle - bolest kloubů únava...

Co bych měl dělat?


Co bych měl tedy dělat?

Dobrý den, od neděle mám problémy se stolicí. V neděli jsem na stolici,...

Co dál být v mé kůži ....

Dobrý den. Jsem s odstupem 4 let po plastice křižových vazů obou kolen posl...

Co dál s bolestí zad

Dobrý den,několik let trpím bolestí zad v oblasti beder,před rokem a půl se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dieta při onemocnění štítné žlázy


Rivotril


Puchýřky na kůži


Plíseň

Dobrý den, mám jakési nejspíše plísňové onemocnění v podpaží a to pouze na ochlupení...

Od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě takový bílý docela hustý hlen bez zápachu

Dobrý den, přibližně od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě...

Bolest horního patra v ústech


Píchání pod levým prsem

Dobry den, vcera a nekdy mozna jenom 1x za 2 měsíce mě píchá pod levým prsem...

Biolog.léčba


Preejakulát a otěhotnění


Syndorm polycystických ovarií

Dobrý den, nemohu rok a půl otěhotnět, mám za sebou 4 cykly s clostylbegythem...

Těžkost na hrudi, špatné dýchání

Dobrý den, již rok a půl se potýkám se stavy, kdy mám někdy pocit, že snad...

Lek tramadol pred porodem

moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem...

Zúžení páteřního kanálku

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás požádat o vysvětlení následujícího výsledku...

Bolest pod kolenem


Pupínky na tříslech


Doxyhexal 200mg při léčení Ureaplasmy


Oteklé stydké pysky

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně nateklých malých stydkých pysků....

Bolest při kolonoskopii

Právě jsem viděla video o kolonoskopii, kde se říká, že je bezbolestná. Já jsem...

Změna lékaře

Dobrý den, chtěla bych změnit svého ošetřujícího lékaře - gynekologa a chtěla...

Tlak v uchu a bolest v krku

Dobrý den, přibližně před týdnem jsem měl něco jako chřipku. Měl jsem horečky...

Zavřít reklamu