Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Co bych měl dělat?

Psychiatrie M. 1.9.2018

Dobrý den,
při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl zeptat. Již jsem zde psal o tom, že se pravidelně každý den RÁNO PO VYMOČENÍ (TEDY VE STEJNÝ ČAS KAŽDÝ DEN) vážím a stalo se mi, že jsem ze dne na den zhubl 1 kg (asi cca před 3 dny). Od té doby jsem to ale nenabral zpět (je pravda, vzpomínám si, že jsem den předtím, než jsem to zjistil, vypil najednou ochucený ledový čaj a hodně jsem pak chodil na malou) - častěji než obvykle). Ale prostě jsem to nenabral zpět... měl jsem 87 kg, teď už vždy 3. den ráno mám 86 kg...
Co jsem ale zapomněl napsat, je, že si všímám, že již delší dobu (hodně měsíců), když se najím, tak pak mám větší plynatost (sním toho docela hodně, jím cca 3x denně ve větších porcích) a stává se mi to hlavně večer, že se najím a pak mám větší plynatost (jinak přes den je to v pohodě). Je pravda, že když mám hlad, tak docela hltám, takže by to mohlo být z toho? Bolesti břicha ale nemám. Jen tu plynarost, která, když už je, tak je po jídle...
Samozřejmě kvůli mé psychické nemoci (kancerofobie, užívám antidepresiva Asentra) si dávám plynatost do souvislosti s tím hubnutím a to všechno dohromady, že by mohlo znamenat rakovinu... spojuji si to s rakovinou tlustého střeva (byl jsem ale na vyšetření půlky střeva endoskopem - negativní, proktolog mi totální kolonoskopii nedoporučil, asi to nevidí jako relevantní, diagnosa - vnitřní hemoroidy), nebo si to spojuji s rakovinou slinivky, protože jsem četl, že i u ní prý je plynatost a té se bojím opravdu moc, protože všude se píše, že je to jistý zabiiják...
A teď se mi hlavou honí myšlenky, že bych tu rakovinu slinivky mohl mít, protože mám docela dlouho tu plynatost, teď jsem navíc zhubl to 1 kg a bojím se, abych nehubl dále a pak aby se nepotvrdilo, že na té slinivce opravdu něco je...
Před cca 3 týdny jsem si nechal udělat seidmentaci, která je prý u nádorových onemocnění zvýšená (ta dopadla v pořádku - 3 mm za 1. hodinu, 6 mm za 2. hodinu). Na konci dubna (tedy cca 4 měsíce zpět mi byl dělán ultrazvuk břicha - včetně slinivky - závěr: přiměřený nález). Snažím se uklidnit, že když na tom sonu se nic nenašlo, tak že to asi bude v pořádku, ale přeci jen to sono mi dělali před 4 měsíci, tak se bojím, že už je od toho dlouhá doba a ten nádor tam nemusel být vidět, když mi ho dělali, a teď už povyrostl a třeba by už byl vidět...
Mohou mé problémy souviset s rakovinou slinivky? Byla by sedimentace zvýšená? (ale zase dělali mi ji už před 3 týdny, tak jestli už to náhodou není staré a relevantní...)
Taky se bojím nádorového onemocnění, jelikož několik let jsem se stravoval nezdravě - pil hodně slazené nápoje místo čisté vody, jedl dost tučného (to mi ale nikdy nevadilo, protože jsem nikdy po tom moc nepřibral - nyní mám váhu 86 kg, měřím 193 cm), hodně sladkého, málo ovoce a zeleniny, sportoval jsem do 16 let... no a všude píšou, že nezdravá strava přihrává rakovině... teď už je asi pozdě, ale byl jsem blbec...
A poslední problém: v posledních několika dnech pociťuji takový tlak, jak je pupek, tak v jeho rovině z mého pohledu na pravé straně skoro u boku... bojím se, abych tam někde neměl nádor (třeba na začátku colónu, který mi vyšetřením nevyšetřili), nebo aby to nebyl slepák... není to bolest, spíše občasný tlak, tlačení, hlavně když na to myslím taky...
Ještě v dubnu dělán FOB test - negativní.
Co bych měl dělat? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den mladý pane, došlo zcela jasně na moje slová. Ještě před Vaší sigmoideoskopii jsem Vám opakovaně psala, že pokud nebude provedená komplení kolonoskopie, Vás to neuspokojí a neustály kolotoč stolice, formy, tvarů konzistene, váhových úbytků, které úbytkem nejsou (denní variabilita hmotnosti je až 3 kg), různých nevýznamných a nespecifických trávicích obtíží povede jenom k dalším a dalším dotazům. Jste hypochondr, máte jasnou kancerofobii, a opět již po několikáte velice apeluji, aby jste kontaktoval ne nás, ne gastroenterologa, ale PSYCHIATRA, je nutné Vám změnit či navýšít dávky antidepresív, posílit psychoterapii a zapracovat na Vaších dalších představách a fóbiích. Bylo období před pár měsící, kdy jsme neustále dokola řešili nádor slinivky, takže si tyto konverzace vyhledejte a opět si tam přečtěte odpovědi na všechno co uvádíte v dotazu nyní. Nemáte nádor tlustého střeva, nemáte nádor pankreatu. A ptáte se co by jste měl dělat? Doufám, že s koncem prázdnín a nástupem do školy a s novými povinnostmi, se Vaše zaujetí touto problematikou přesměruje jinam, ideálně na školské povinnosti, zájmy, kroužky. Vlepším případě. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Co bych měl tedy dělat?
Dobrý den, od neděle mám problémy se stolicí. V...
Měl bych dotaz na úzkosti
Dobrý den, měl bych dotaz na úzkosti, které se mě drží...
Jako bych měl hlavu "na šťopce"
Dobrý den p. doktore, mám pocit, jako bych měl...
Měl bych jít na nějaká další vyšetření?
Dobrý den, už několik dní pozoruji, že po vykonání...
Měl bych kontaktovat ošetřujícího lékaře?
Dobrý den, včera jsem byl poprvé na ambulantním...
Měl bych zhubnout ?
Vím že tahle otázka trápí spíš holky ale chci se zeptat:...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Co by mi měl říct správný lékař na to, že mám rýmu a kašel nejspíše z alergie?

dobrý den, mohl bych se zeptat co by mi měl říct správný lékař na to, že mám...

Co by mohly být tyto pupinky?

Dobrý den, Mohl bych se zeptat co by mohly být tyto pupinky viz foto? Pupinky...

Co by se stalo ?

když mám žlutý zapáchajicí výtok a vyspala bych se s někým (s ochranou), stalo...

Co by to jinak mohlo ještě být?

Dobry den, tak jsem byl u praktika a nic. Zakladni krevni testy v poradku. Tak...

Co by to mohlo být za nemoc..

Mám doma 14 letou dceru, už dva týdny si stěžuje na pálení při močení a tlak...

Co by to mohlo byt?

Neboli, nepali pri moceni ani na dotek neni citlivy, nesvedi, zadny obtize....

Co by to mohlo být?

Dobrý den, cca dva dny od posledního styku se mi udělaly nějaký pupínky. Včera...

Co by to mohlo být?

Dobrý den, v poslední době mám problémy s bolestmi břicha. Začalo to tím, že...

Co by to mohlo byt?

Dobry den, uz zhruba rok a pul je mi prakticky kazde rano nejak divne. Pokud...

Co by to mohlo být?

Dobrý den,před pár dny se mi z ničeho nic udělalo zle - bolest kloubů únava...

Co bych měl tedy dělat?

Dobrý den, od neděle mám problémy se stolicí. V neděli jsem na stolici,...

Co dál být v mé kůži ....

Dobrý den. Jsem s odstupem 4 let po plastice křižových vazů obou kolen posl...

Co dál s bolestí zad

Dobrý den,několik let trpím bolestí zad v oblasti beder,před rokem a půl se...

Co dál se zlomeninou obratle

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, co očekávat...Dle RTG - těžká komprese...

Co dál??

Dobrý den, je mi 35 let. Nikdy jsem nebyla moc nemocná, naopak jsem provozovala...

Co dal...

Je mozne se po transplantaci ledviny zaradit do prac.procesu, za jak dlouho...

Co dělat

Dobry den pane doktore,jak je z mých předchozích dotazu jasne potykam se jiz...

Co dělat

Dobry den paní doktorky,dekuji za vaše dosavadní rady ale jak je z mých předchozích...

Co dělat ? - pohlavní nemoc?

Dobrý den ! mam tákový problém . Měl jsem jen samé chráněné pohlavní styky,...

Co dělat když....?

Dobrý den paní doktorko! Jmenuji se Jaroslav je mi 79 let.Beru lék APO-CITAL...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zápěstí

Dobruja den, Pred rokem jsem upadla na zapesti. Na rengenu zlomenina nebyla,...

Sádrová dlaha

Dobrý den, 22.4. jsem si pohmoždila dorsum pravé ruky, když mi na ruku spadla...

Otok na penisu po sexu

Měl jsem delší sex s přítelkyní a 2 hodiny po sexu se mi na penisu, kousek pod...

Bolest pravého podžebří

Dobry vecer uz jsem Vam psala ohledne bolesti pravem podzebri.Chtela bych se...

Pálení v ustech

DOBRÝ DEN PANE DOKTORE,PROSÍM VÁS O RADU.JSEM ZDRAV. SESTRA, ALE S TÍMTO SI...



Necitlivost palce nohy


Stav po zánětu močových cest, nyní opět zakalená moč

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat na jeden dotaz. Před cca 3 týdny jsem dobrala...

Vodnaté pupínky rukou


Skvrny na patře

Dobrý den. Mému příteli se udělaly na začátku krku na.patře skvrny. Nijak nebolí...

Pocit pálení pod kůží

Dobrý den cca pět dní omam pocit vnitřní teploty pod kůži ale teplotu nemám...

Teploty, zvýšené CRP, silné noční pocení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující. Manžel už asi měsíc vždy v...

Benigní fascikulace

Dobry den, jiz nekolik let mne trapi svalove zaskuby, zaclo to cca pred 5 lety...

Polyartróza

Na kloubech prstů pravé ruky mi diagnostikovali polyartrózu. 2x ročně mám předepsaný...

Vyrážka za uchem

Jiz nejaky cas mam vyrazku za usima a na ruce viz foto. Za usima to nesvedi...

Lék ecobec

Dobrý den paní doktorko.Prosím chtěl jsem se zeptat dostal jsem na užívání inhalátor...

Úraz kotníku

Dobrý den, před 6 dny jsem silně zakopl o schod. Noha už nějakou dobu měla...

Bolesti v krku po zvracení

Dobrý den, včera jsem se vzbudila po akci a šla zvracet, kdy jsem během zracení...

Ukončenie liečby warfarínom

Dobrý deň. Chcem sa opýtať na postup ukončenia liečby warfarínom po niečo viac...

Délka penisu u dospívajícího

Dobrý den jmenuji se Adam a nevím jestli je na můj věk mám správně dlouhí penis....

Reklama