Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Concor vs. Nebilet

Vnitřní lékařství Roman 8.2.2017

Dravim Vas, pred asi 2r som zacal brat concor 5 polku tbl. na zaklade 24h holtera. Mam 34r. Concor som uzival prvy rok dokladne rano ake potom som maval aj niekolko tyzdnove pauzy. Nakoniec som pred letom 2016 concor sam vysadil. Dostal som sa ale v tomto obdobi do viac stresoveho zivota a tak som navstivil internistku lebo som mal pocit studenych prstov na rukach a nohach a cital som, ze jeden z faktorov moze byt aj vysoky tlak. Zacal som si namatkovo merat tlak1 a mal som aj v klude 145-160 na 80-90 a tep nad 90. U internistky podobny a tak mi povedala ze sa "ponahlam" a kedze som chcel betablokator novej generacie co ma menej vedl.ucinkov a ze vraj obsahuje latku co rozsiruje cievy...dala mi Nebilet..pol tbl rano. Ja som ho zacal uzivat a prve dva dni ma dost bolela hlava a potom to prestalo. Po par dnoch som meral tlak a aj po dvoch kavach...prip.energetaku :) ale ozaj vynimocne som mal kazdy den hodnotu rano o 10h 132 na 69..puls 67 a vecer o 22h 137 na 78 puls 88...ale po kavach. Bral som ho cca 8dni no zdalo sa mi, ze mam nejaky pocit moc studeneho nosa...isiel som obvodnej lekarke a dal som si urobit crp ci nemam zapal krvi...moc...a mineraly. Vysledky...velmi vysoky obsah draslika...cukor 8.6 a ine ze by som mohol darovat krv mi povedala. Kazala mi ist 14.2 na krv o ten cukor. Ja som si ale bol dat zo zvedavosti v lekarni zmerat cukor a mal som 6...ale to bolo 15h a ja som nic od rana nejedol a vodu som mal len rano...zato kavu ano :). Doktorka si mysli ze to bude stres. Zacal som uzivat asi pred 7dnami aj vryptofan 250mg denne preventivne. Pred 3dnami som vysadil Nebilet, aby som zbadal co sa bude diat. Tri dni som mal tlak od 140-150 na 80-90 a pulz 80-90 ...no zdalo sa mi ze na treti den som ten nos a koncatiny tak citlive nemal....Dnes som si sal zas pol tbl a tlak sa mi upravil krasne behom 3h, no zas mam pocit studeneho nosa a aj kozu taku citlivu ..ruky..nohy...jaaaj neviem ci to moze sposobovat ten Nebilet. Neviem co robit. Neviem ci mam prejst na Concor5...a ak ano..neviem ako..kedy a ci mozem aby som nestresoval organizmus. Ked som ho v minulosti bral..nic taketo som nepocitoval ale neznizoval mi tlak na taku uroven ako Nebilet...ten sa mi zda v tomto asi lepsi...len neviem ci to neznizuje az moc :) Mam 185cm a 100kg. Chcel by som prejst na Concor...ci budem mat stale ten pocit...a ak nie..tak zas by som sa asi vratil k Nebiletu lebo tam si myslim ze mam tlak v norme? a naviac je to modernejsi liek. Da
sa...moze sa to a ak ako Prosim poradte mi xo by bolo pre mna najlepsie. Tetaniu nemam..bol som na emg a ani depku...bol som u neuropsychologa.
Dakujem

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Romane, pravdou je, že o léčbě by měl rozhodovat Váš lékař na základě zjištěných hodnot tlaku a tepové frekvence a dalších doplňujících vyšetření. Pokusím se být stručnější, než Vy. Pokud Vám bylo lépe na Concoru a neměl jste nežádoucí účinky, nevidím důvod, proč byste se k němu nemohl vrátit. Otázkou ale je, jestli ho vůbec potřebujete. Možná by stačilo jen zpomalit životní tempo, víc spát a tlak i tep by se upravil. Případně by postačil jiný lék na tlak, který neovlivňuje tepovou frekvenci. Na vyšetření ohledně zvýšené hladiny cukru určitě běžte. V lékárně Vám glykémii měřili zřejmě jen z prstu, toto měření není tak přesné. Váš dotaz bude zpracovávat ještě naše konzultační ambulance. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážený pane Romane, z uvedených údajů vyplývá, že jste nebyl dosud řádně vyšetřen internistou, resp. kardiologem. Pokud souběžně s arteriální hypertenzí trpíte diabetem mellitem, není použití monoterapie hypertenze pomocí betablokátoru standardním léčebným postupem. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším ošetřujícím lékařem na doplnění potřebných vyšetření a zahájení anihypertenzní léčby podle výsledků. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Concor
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, co hrozilo, jestli...
Sustanon a Concor
Dobrý den pane doktore,chtěl jsem se zeptat jestli...
Když pouzivam concor mužů prácovat v noci?
Když pouzivam concor mužů prácovat v noci?
Lze půlit Concor?
Dobry den, uzivam concor combi 5/5. Nyni jsem zhubla...
Krev ve stolici
co mám dělat a ke komu zajít pro informace a vyšetření,...
Interakce léků a kožní obtížr
Prosím o posouzení vhodnosti užívání uvedených léků...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Combait + beta blokátory

Dobrý den, před několika dny mi byl předepsán Combait (2x denně, ráno a večer)...

Combizym compositum

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o informaci, jak dlouho lze užívat lék combizym...

Combleur collagene

dobrý den.požádala jsem loreal paris o zaslání složení přípravku jménem combleur...

Concor

Dlouhodobě užívám Concor 1.25mg jedenkrát denně.Ovlivňuje tento lék výši PSA?Děkuji...

Concor

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, co hrozilo, jestli tedy něco, když ji v lékárně...

Concor

dobrý den, mám problémy jíst prášky vidím hned to nejhorší co se může stát chci...

Concor 5 a sport

Dobrý den, chci se zeptat zda mohu sportovat (rychlá chůze a běh cca 5-7 km...

Concor combi 5/5mg

Začala jsem se léčit na vysoký krevní tlak před několika měsíci, velmi špatně...

Concor při kojení

Dobrý den, jsem ve 38. týdnu těhotenství. Jsem sledovaná přes rok na kardiologii...

Concor v kombinaci s AS

Dobrý den, necelý rok užívám Concor na snížení frekvence srdečního tepu (1/2...

Condolymata a ockovani

Dobry den, pred mesicem sem se lecila na genitalni bradavice, nyni jsem se...

Condolymata u muze - ockovani

Dobry den,jiz peiblizne rok se mi delaji bradavice na penisu i v okoli penisu....

Condrosulf

Dobrý den, chtěla bych se prosím Vás zeptat na lék Condrosulf. Můj lékař mi...

Condrosulf

Dobrý den, beru Warfarin,Setralin,rytnonorm, mám fibrilaci síní. Mohu brát...

Condrosulf

Dobrý den, chci se zeptat za mou matku-61let. bere Condrosulf 800 v kuse 5...

Condrosulf


Condrosulf a rytmonorm

Užívám rytmonorm 150mg 3x denně a lusopres. Mohu na tyto léky začít užívat...

Condrosulf 800

Dobrý den. mám od Ortopeda CONDROSULF 800, Píše se brát ráno, to mi moc nevyhovuje,...

Condrosulf 800 a další

Dobrý den, jaký je rozdíl condrosulf 8 granule a tablety?? Tablety jsem nemohla...

Condrosulf 800 a kojení

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zdali mohu užívat Condrosulf 800, když kojím....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka před uchem


Rezavá moč

Chtěla bych se vás zeptat zda rezavá moč signalizuje nějaké závažnější onemocnění....

Vynechání menstruace


Závratě, brnění rukou, únava, nadměrné pocení

Dobrý den, chci poprosit o Váš názor, jestli příčina mých problémů může být...

Pri behani boli v pobrisku a bolest vystreluje az ke konecniku

Dobry den, v poslednich cca dvou-trech mesicich me pri behani boli v pobrisku...

Stani na jedne noze se zavrenyma ocima

Dobry den pani doktorko, chtel bych se zeptat, jak dlouho z pohledu neurologie...

Revmatoidní artritida a snížení schopnosti pracovat

Dotaz pro MUDr. Aleš Ducháček Vážený pane doktore, děkuji za Vaší odpověď,...

Bolest varlete šířící se k ledvinám


Atherom na paži

dobrý den.mužete mi prosím poradit.dcera byla na odstranění atheromu 13.3.2015...

Změna velikosti varlat

DOBRÝ DEN. JE MI 58 LET A POZORUJI , ŽE SE MI JEDNO VARLE ZMENŠILO A DRUHÉ NAOPAK...

Krev po stolici




Dieta při cholesterolu-ryby

Dobrý den, můžete mi, prosím, odpovědět na následující dotazy ? Nikde jsem...

Oddálení a přerušení braní antikoncepce

Dobrý den, rozhodla jsem se oddálit menstruaci tím, že jsem po dobrání jednoho...

Brnění dásní a rtů

Dobrý den, už nějaký čas mě trápí nepříjemný pocit dásní a rtů (asi brnění),...

Menopauza

Dobrý den, jsem v menopauze ale porad menstruuji Dostavam to po mesici a nebo...

Bušení srdce, zrychlený tep, bolest hlavy

Dobrý den, rád bych se předem omluvil za zvolení kategorie tématu, i když se...

Ztuhlé trapézy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor na mé zdravotní potíže. Trápí...

Cysta nebo těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych poradit. Brala jsem antikoncepci (Stodete), která mi...

Kýla pupeční

Dobrý den, objevila se mi přímo v pupíku vyklenutá bulka, zřejmě kýla. Tuto...

Reklama
Zavřít