Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Coxartróza

Ortopedie Tamara 1.10.2019

Dobrý den . Mám silné bolesti levé kyčle, na jaře mi zjistili 80% opotřebování, pravá kyčel pouze 50% , prý je to pouze 2. stupeň. Lékaři potřebují , aby byl vyšší. Beru pouze léky na bolest, musela jsem přestat pracovat, nečekaně se mi podlomí noha a hrozí pád. Zlomila jsem si proto 6 žeber a klíční kost, měla otřes mozku. Přesto mám pocit, že mě lékaři nemusí, a mají důležitější práci. prosím, poraďte , co mohu udělat, abych nemusela žít v bolestech, a abych se mohla nějak zařadit na operaci kyčle.

Doplnění informací Děkuji, tyto informace jsou pro mne velmi důležité, děkuji Vám. Nemám nabídnout peníze, endoprotéza přece není levná a kolik, aby se věci konečně pohnuly?

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Tamaro, je to jistě pro Vás velmi složitá situace, když máte bolesti a zatím se nenabízí řešení. Podle mého názoru by bylo nejlepší domluvit se na jiném pracovišti na kontrole a získat další názor jiného ortopeda. Naše sestřičky by Vám mohly pomoci nějakého najít. 80% je dosti velké opotřebení a nedivím se, že Vás to bolí. U 50% si nejsem jistá, jaký je doporučovaný postup u člověka, který má obě kyčle nemocné a hrozí mu pády a komplikace v osobním životě. Předpokládám, že nejspíše zejména tento kloub lékaři nechtěji operovat. Ale pokud Vás nemoc takto omezuje, je třeba situaci řešit. Do doby, než se dozvíte, zda máte nárok na operaci, jakou a kde, Vám doporučuji, abyste si u praktického lékaře nebo ortopeda nechala napsat pomůcky na chůzi a další. Měla byste chodit s oporou hůlky apod., abyste zabránila opakování pádu. Vhodné je i zdravotní cvičení, abyste si udržela dobrou kondici, aby byla rehabilitace a chůze po případné operaci co nejlepší. Na cvičení můžete jít na rehabilitaci, poslat Vás může Váš praktický lékař. Na bolesti můžete pravděpodobně užívat běžné léky na bolest, pokud nemáte potíže se žaludkem, o vhodném léku se ale, prosím, poraďte s ortopedem nebo alespoň s Vaším praktickým lékařem, protože Vám bez znalosti Vašeho zdravotního stavu, užívaných léků a nemocí nemohu doporučit pro Vás nejlepší léky. Váš dotaz posílám ještě lékaři ortopedovi, který se k Vašemu problému také vyjádří. S pozdravem MUDr. Sońa Boušková

MUDr. Pavel Sadovský
Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Sadovský

Pracoviště: Odborná ortopedická ordinace České Budějovice

Vážená Tamaro,
v každém případě je třeba Vaše obtíže léčit, byť nejspíše bude nakonec jediným řešením endoprotéza.
Do té doby je možností několik. Léky proti bolesti, lázně, rehabilitace, preparáty podporující chrupavku, zejména aplikované injekčně přímo do kyčle.
To všechno by mělo Vaše obtíže zmírnit a na dobu do případné operace Vás zbavit aspoň části obtíží.

MUDr. Pavel Sadovský
Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Sadovský

Pracoviště: Odborná ortopedická ordinace České Budějovice

Vážená Tamaro,
doporučuji následující postup.
Zvolit jiného ortopeda a zopakovat jak ortopedické vyšetření, určit míru a ty postižení kyčlí, rozsah hybnosti, zejména ale Vaše subjektivní obtíže. Dále doporučuji doplnit neurologické vyšetření, aby bylo možno vyloučit, že na Vašich obtížích se podílí postižení páteře. V takovém případě by operace kyčlí Váš stav spíše zhoršila. Pokud vyšetření potvrdí dominující příčinu v kyčlích pak je jistě operace indikována a nebude problém nalézt pracoviště, kde operaci provedou. Problém může být čekací doba na operaci. Liší se v jednotlivých zařízeních a podle pojišťovny, u které jste registrována. Může se pohybovat od několika měsíců až po cca tři roky.

Související dotazy

Coxartroza
Dobrý den, mám coxartrozu IV. stupně na levé noze a...
Coxartróza
Dobrý den, mám artrózu levé kyčle II -III stupeň...
COXARTROZA
Dobrý den, pane doktore. Prosím o vysvětlení zprávy...
Primární coxartróza
Dobrý den, prosím vás o vysvětlení co znamená jiná...
Vysvětlení nálezu RTG páteře a kyčlí
Dobrý den, mohu se prosím zeptat. na vysvětlení RTG...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

COVID-19

Dobrý den mám nastavenou eRoušku a přišla mi zpráva že jsem se měla 16.10.setkat...

Covid-19 a CHOPN

Dobrý den, prosím o Váš názor zda je manžel v rizikové skupině ohledně nákazy...

COVID-19 a těhotenství

Dobrý den , prosím je koronavir Covid- 19 nebezpečný pro těhotnou a její plod....

COVID, dušnost, jaké léky, kdy vyhledat lékaře

Dobrý den, je mi 50 let, léčím se s DM, arteriální HTN, jsem 4 roky po úspěšné...

COVID, stav po karanténě a fyzická námaha

Dobrý den, ve čtvrtek 22. 10. jsem měl ukončenou karanténu kvůli COVID. COVID...

Cowperův jev

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli je nějaký lék nebo řešení na COWPERUV...

Coxa saltans

Dobrý večer Pane Doktore, ráda bych se Vás zeptala na léčbu mé dg. coxa saltans.Už...

Coxa saltans

Dobrý večer Pane Navrátile.Několikrát jste mi tady pomohl a já se opět na Vás...

Coxarthrosis 1.dx gr.IV

Dobrý deň, mám diagnostikovanú dysplastickú koxartrózu v pravom kĺbe IV. stupňa,...

Coxarthrosis I.dx, gr. II.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak vážná je níže uvedená zpráva či jaký bude...

Coxartroza

Dobrý den, mám coxartrozu IV. stupně na levé noze a artrosu III. stupně na pravé...

Coxartróza

Dobrý den, mám artrózu levé kyčle II -III stupeň a právé kyčle III - IV stupeň.Operaci...

COXARTROZA

Dobrý den, pane doktore. Prosím o vysvětlení zprávy z rentgenu pánve a bederní...

Coxatroza

Dobrý den,sestře lékař řekl,že má coxatrozu a mě by zajímalo co je to ,nemohu...

Coxsackie a zánět nosohltanu - výsledky

Dobrý den, musím Vám poděkovat za krásnou, podrobnou a vyčerpávající odpověď....

Coxsackie a zánět nosohltanu koncem října?


Coxsackie a zánět nosohltanu koncem října?


Coxsackie v těhotenství

Dobrý den, jsem v 7. tt a mám virózu kterou způsobují Coxsackické viry. Ráda...

Coxsackie v těhotenství 2

Dobrý den, děkuji za velmi rychlou odpověď. Coxackicke viry měla naše dvouletá...

Coxsackie virus

Můj syn. 23let, byl hospitalizován na kardiologii se zánětem srdečního svalu,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění šourku

Dobrý den, prosím o radu. Občas mi během dne mírně svědí kůže varlat, žádná...

Uroplazmata a E-coli

Dobrý den, na gynekologii mi z kultivace a z moče zjistili uroplasmata a bakterii...

Vyrážka v podbřišku

Dobry den, muj pritel ma na podrisku opakovany vysev pupinku, ktere vypadaji...

Bolest zad s prostřelováním do nohy

Před několika měsíci mi při bolesti levé nohy byla diagnostikována /CT/ posunutá...

Zánět hrtanu

Dobry den, Pred mesicem mi lekar diagnostikoval alergickou astmu. To nejak...

Bolest hlavy

Dobrý den.... mám bolesti hlavy v zadní části hlavy tlak metání hlavy a bolest...

Svědění kůže a jiné příznaky

Dobrý den, rád bych Vás poprosil o pomoc. Včerejším dnem se u mne objevil...

Yersinie-bolest kloubů

Dobrý den, před rokem a půl mi byly zjištěny yersinie. Dvakrát přeléčené. Ted...

Anální dráždění

Dobrý den, Nedávno jsem zpozoroval něco zvláštního při análním dráždění vibrátorem....

Spolknutá náušnice

obrý den, chtěla bych se zeptat, zdali je možné, aby 15m dítě spolklo peckovou...

Bolest v krku a píchání v uchu

Byla jsem nachlazená asi před čtrnácti dny, vyléčila jsem se, stále mě bolí...

Agresivní chování a hypothyreosa

Dobrý den, přítel má hypotyreózu, každý den bere Euthyrox 175 mg. Je to typický...

Skvrny na penisu

Dobrý den, pozoruji na penisu i přímo na žaludu a předkožce již delší dobu tmavé...

Vyrážka na penisu, mazové žlázy na penisu

Mám problém, už 2 roky mě trápí zčervenalá vyrážka ze zadu na penisu, nevím...

Červené fleky na obličeji

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda je tohle ekzem nebo nejaka alergie na...

Maltofer- únava


Bolest břicha po ránu a řídká stolice

Dobrý den, často mě po ránu ihned po probuzení začne bolet břicho níže pod...

Sex po TURP

Dobrý den, je mi 53 let a jsem týden po operaci prostaty (TURP). Před operací...

Parametry tepu v klidu a při zátěži

Dobrý den! V klidovém režimu mám průměrný tlak od 118/78 do 125/85 max a tep...

Neustálá únava, slabost, bolest a točení hlavy, nechuť k jídlu

Dobrý den, už delší dobu mě trápí nepřetržitá únava (i po dlouhém spánku),...

Reklama