Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Coxa saltans

Gabriela . 9.12.2013

Dobrý večer Pane Navrátile.Několikrát jste mi tady pomohl a já se opět na Vás obracím.Lékaři mi v roce 2012 diagnostikovali coxa saltans. První operace vpravo byla provedena 2/2012 s tím, že je dnes bez problému, lupání vymizelo. Druhá operace vlevo byla provedena 6/2012 s tím, že byla v pořádku po 9.měsících se objevila v oblasti velkého trochanteru ''propadlina'' s tím,že v oblasti stehna byla velká boule.Lékaři pomocí ultrazvuku nenašli rozdíl a stáli si za tím, že ani v oblasti měkkých tkání nic není.Ikdyž od pohledu laika byl opravdu znatelný rozdíl.Bolesti byly nesnesitelné, pohyb omezený na minimum s tím, že jsem chodila o francouzských berlích.Lékaři si stáli za tím, že nikde nic není, ale i tak byla provedena Revize levé kyčle,které byla provedena 13.11.2013 s tím, že byla zjištěna urtžená šlacha s tím, že byla podle lékařů při operaci hodně utáhlá s tím, že nevydržela tlak a nebo málo, že ''sjela'' dolů do stehna mimo kyčel.Po operaci bylo téměř vše v pořádku, jak jizva, tak bolest, která vymizela po pár dnech operace.I ten rozdíl byl znatelně lepší jak kdy před tím.Stehy byly vytažené 25.11.2013 s tím, že bylo vše v pořádku.Dle doporučení lékaře jsem měla za týden lehce zatěžovat operovanou končetinu.Po týdne od vytažení stehů a lehké zátěži se opět objevila propadlina jako dříve před operací když byla ''utržená'' šlacha.Propadlina je opět velká,bolest nesnestilená,nereaguje na žádné analgetika, pohyb omezený, chůze o berlích bez zátěže.Lékař doporučil rehabilitace s tím, že ani fyzioterapeutka pro bolest nechce cviky provádět.Dnes po ultrazvuku opět nebyl zjištěn žádný nález ikdyž je pouhým okem znatelný.Lékař mi řekl ''prostě se to takhle stalo''. Obávám se toho, že před operací tohoto roku na ultrazvuku nebyl žádný nález ale i tak se operace provedla, tak je možné, že se jedná o to stejné jako před tím ? s tím, že mi lékař sám řekl, že neví, co ostatní lékaři při operaci 2012 dělali ? je možné, že jen nechcou uznat svoji chybou?což vše na to svědčí.Nebo tam může být jiný důvod ? nemáte s takovým problémem zkušenosti ? děkuji Vám za Vaši odpověď. S přáním pěkného dne. Gabriela

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Myslím, že vaše záležitost není nijak častá. Bolest by měla ustávat a kosmetický defekt, který na stehně vidíte by se měl s odstupem času, dohojení předchozí operace, řešit úpravou svalu a povázky tak, aby nejen nebolel, ale ani nebyl nápadný při pohledu na stehno. Pro opakované operování bude na místě co nejužší kontakt s operatérem, ten má největší zájem na tom, aby výsledek operace byl objektivně co nejlepší, ale aby byla dosažena i vaše spokojenost s operací. Určitě nezapomínat na rehabilitaci, která je zde velmi potřebná a je zcela na místě. Průběh času by měl zlepšení stavu i konfiguraci jýčle a stehna napomoci.

Související dotazy

Coxa saltans
Dobrý večer Pane Doktore, ráda bych se Vás zeptala...
Vysledok - coxa plana, chondropatia pately
DObrý deň, prednedávnom som Vám písala ohľadne problémov...
Plastika kyčle
Dobrý den Pane Navrátile, obracím se na Vás s dotazem...
Povolený sval
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na můj problém,jsem...
Skoliosa
Dobrý den pane doktore, nedávno jsem byla u svého ortopeda...
Skoliosa
Dobrý den, ráda bych věděla názor na přetrvávání bolesti...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

COTRIMOXAZOL AL FORTE a HA MINESSE

Dobrý den, užívala jsem cotrimoxazol al forte ( 10 tablet 2 x denně ) a zároveň...

Cotrimoxazol AL Forte a refluxní potíže

Dobrý den, dnes jsem dostal předepsáno Cotrimoxazol Al forte. Beru denně Helicid...

Cotrimoxazol AL forte a streptokok

Dobrý den, po černém kašli léčeno antibiotiky, mám zvýšené normy streptokoka,...

Cotrimoxazol AL forte a YAZ

Zdravím, dnes mi byl předepsán cotrimoxazol, užívám HA Yaz a chtěla bych se...

Cotrimoxazol al forte v kombinaci clotrimazol all 100

Hezký den, Můžu používat tato antibyotika a zároveň clotrimazol vkládací tablety...

Cotrimoxazol v těhotenství

Dobrý den, byli mi předepsány antibiotika cotrimoxazol v 33tt těhotenství. Chtěla...

Cotrimoxazol vs alkohol

Dobrý den, dostal jsem tento lék na zakukleny zánět prostaty, bohužel jsem...

Cotrimoxazol vs. citron

Mám zánět močových cest a byla mi indikována léčba antibiotiky Cotrimoxazol....

Cotrimozaxol

Dobrý den, již 3. den beru atb cotrimozaxol. Včera se mi objevil výtok - podle...

Cowperův jev

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli je nějaký lék nebo řešení na COWPERUV...

Coxa saltans

Dobrý večer Pane Doktore, ráda bych se Vás zeptala na léčbu mé dg. coxa saltans.Už...

Coxarthrosis 1.dx gr.IV

Dobrý deň, mám diagnostikovanú dysplastickú koxartrózu v pravom kĺbe IV. stupňa,...

COXARTROZA

Dobrý den, pane doktore. Prosím o vysvětlení zprávy z rentgenu pánve a bederní...

Coxatroza

Dobrý den,sestře lékař řekl,že má coxatrozu a mě by zajímalo co je to ,nemohu...

Coxsackie a zánět nosohltanu - výsledky

Dobrý den, musím Vám poděkovat za krásnou, podrobnou a vyčerpávající odpověď....

Coxsackie a zánět nosohltanu koncem října?


Coxsackie a zánět nosohltanu koncem října?


Coxsackie v těhotenství

Dobrý den, jsem v 7. tt a mám virózu kterou způsobují Coxsackické viry. Ráda...

Coxsackie v těhotenství 2

Dobrý den, děkuji za velmi rychlou odpověď. Coxackicke viry měla naše dvouletá...

Coxsackie virus

Můj syn. 23let, byl hospitalizován na kardiologii se zánětem srdečního svalu,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Infekce v krku


Cervene fleky na tele

dobry den. obracim se na vas s zadosti o pomoc. pred nedavnem se mi na tele...

Emla krém nebo mesocain ?


Patní ostruha


Pokud na glaukom nezabírají léky, přichází na řadu laser


Těhotenství po umělém oplodnění je vždy sledováno jako rizikové


Bolest kolene po TEP


Dlouhodobá horečka u dětí


Modřiny


Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce


MUDr. Ivana Zbořilová

Ordinace lékaře specialisty - radiodiagnostika

Antibiotika a menstruace


EMG vyšetření


Bolest při sexu


Hodnoty na co mohou ukazovat


Zúžený páteřní kanál


Miniinterupce, sterilizace


MUDr. Jiří Váňa

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Zvýšené AMA M2


Čištění zubních kanálku


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×