Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

CT krční páteře,bederní

Chirurgie páteře František . 16.3.2013

Dobrý den , prosím o vysvětlení nálezu CT C 4-7 nativ DLP 350,71 Na topogramu vidíme antalg.napřímení lordosy v celém rozsahu snížení plotének C3-5 na podkl.osteochondrosy. Ve vyšetřované etáži C3-4 vidíme mediálně protrusi ploténky 2,9 mm prom.dorsálně včetně fragmentu v apexu 3mm. V etáži C4-6 známek protruse či herniace neprokazujeme vidíme drobné dors. osteofyty prom 2mm dors. V etáži C6-7 vidíme sublig herniaci ploténky 4mm.Foramina sym.nezúžená Dif spondylartrosa . V etáži L4-5 diskrétní protruse ploténky in toto, foramina jsou symetrická,méně prostorná. Nevýrazné def.spondylotické změny s okrajovými nerovnostmi obratl. těl. V etáži neprokazujeme známek herniace či protruse . Foramina symetrická, rovněž méně prostorná . Bolesti bederní páteře mám již 16 let dle CT z roku 2010 jsem měl vyhřezlé L4-5 2mm,L5-S1 2mm . Je možné , že výhřez či herniace zmizí ? Podle CT z minulého týdne viz . L4-5 diskrétní protruse ? Od r.96 absolvuju neustále Hospitalizace v podobě infuzí,RHB, a léky (Tramal,Dolmina apod.) ale po odeznění léků,infuzí jsou bolesti neustálé v oblasti LS často střílející bolest do hýždí a stehna . Co se týče krční páteře se mě točí hlava,pálí celé levé Rameno, loket,zápěstí a necítím si prsty V,II,III prst. Bolest také pocituji při výdechu (píchavá) mezi lopatkamy. Jsem z toho už bezradný v noci nespím necítím si prsty na obou LHK,PHK. Prosím jak tedy postupovat při konzultaci z Neurologem mě jednou řekne že je to svalového původu pak mě chce dát ČID no prostě pokaždé jinak musel jsem si také vyhádat MR,C4-7. Prosím o radu , předem děkuji za vysvětlení s pozdravem Holešínský

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, dle CT je Vaše páteř postižena středně pokročilými degenerativními změnami v typických lokalizacích (C6-7 a L4-5). Vaše obtíže tomuto postižení odpovídají, svalová dysbalance s následným blokovým postavením krční páteře se na nich s vysokou pravděpodobností taktéž podílí. K detailnímu vyšetření zdroje Vašich obtíží bych doporučoval MRI zobrazení páteře a dále EMG kontrolu jednotlivých nervových kořenů (provádí neurolog). Jak uvádíte, nález velikosti prolapsu se jeví jako menší oproti nálezu před 3 lety. To je možné, v některých (spíše řídkých) případech opravdu samovolně dochází k regresi (zmenšení) výhřezu. S ČID Vám bohužel neporadím, Váš nález nijak zvlášť nevybočuje z nálezů degenerativního postižení ve Vašem věku. Primární terapie je u Vašeho nálezu konzervativní (pravidelná RHB, obstřiky s kortikoidy), pokud by na EMG bylo zjištěno postižení jednoho konkrétního nervového kořene odpovídajícímu nálezu na zobrazovacích metodách, bylo by možné provést menší spondylochirurgický zákrok.

Související dotazy

Dlouhodobá bolest krční a bedeřní páteře
Zdravím, dlouhodobá bolest krční a bederni patere a...
Bolesti bederní a krční páteře
Dobrý večer obracím se na Vás z důvodu silné bolesti...
Bolest krční páteře
Dobrý den,již několik let trpim bolestmi hlavy krční...
Bolesti hlavy a krční páteře
Dobrý den , prosím o radu a pomoc. Mám dlouhodobé...
CT bederni páteře.
Prosím o vysvětlení CT páteře. Před dvěmi lety operace...
Ct bederní páteře?
Dobrý den byla jsem na CT bederní páteře a chtěla jsem...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

CT hlavy u kojence

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat zda je nutné u 18.měs. dítka CT hlavy? Vždy...

CT horního břicha - 2 fáze

Dobrý den, prosím o rady, ohledně lékařské zprávy, kterou jsem dnes obdržela. Na...

CT hrudník/břicho kombinace

Dobrý den, v souvislosti s událostmi ve Fukushimě by mě zajímalo, jakou přibližnou...

CT Jater - správa ze sona

Dobrý den, Chtěla bych vás poprosit o vysvětlení zprávy ze sona břicha na...

CT jater a použití kontrastné látky

dobry den. chcela by som sa spytat ci sa da niekde urobit ct heparu bez podania...

CT jater bez kontrastu

Dobry de. Rada by som sa spytala ci je mozne urobit ct heparu bez kontrastnej...

CT kolena

Dobrý den, ortopéd mně na základě popisu potíží, RTG a pohmatu řekl, že mám...

CT kolografie

Dobrý den, při CT kolografii bylo mojí babičce zjištěno zesílení apendixu s...

CT krční páteře

Dobrý den.Již více jak měsíc mě bolí levá strana lopatky a cela levá ruka.Před...

CT krční páteře

Dobrý den,prosím o vysvětlení CT. V sagitálních rekonstrukcích napřímená krční...

Ct krku, nebezpečí záření

Dobrý den, podstoupila jsem před časem ct krku kvůli bulce pod uchem. Na internetu...

CT L4-S1

DOBRÝ DEN, PROSILA BYCH O PŘELOŽENÍ CT NÁLEZU:V ÚROVNI MEZIOBRATLOVÉ ŠTĚRBINYL4/5...

CT L4/5 a L5/S1

Dobrý den byla jsem na CT páteře a toto mi napsali : - 5 volných obratl. těl...

CT L4/5,L5/S1,C4/7

Dobrý den , prosím ještě jednou o dotaz, přeložení a vyjádření jestli se nález...

CT L4/S1

Dobrý den,chci poprosit o objasnění výsledku CT. Seg.L4/5:šíře páteř.kanálku...

CT ledvin

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o překlad CT vyšetření ledvin. Obě...

Ct ledvin

přeji krásný den, potřebovala bych poradit s nálezem z CT .děkuji V pravo ve...

CT ledvin

Dobrý den chtěla bych se zeptat na možnost CT ledvin bez kontrastní látky. Asi...

CT ledvin a plánované těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak dlouho po absolvování scintigrafie a CT...

CT LS Chrbtice

Dobry den MUDr. Hlavackova, Chcela by som Vas poprosit o vysvetlenie CT vysetrenia...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a výtok z pochvy

Dobrý den. Už pár dní mě bolí pochva a dneska mi začal menší tmavý výtok. Ve...

Stav po akutní pankreatitidě

Dobrý den, maminka prodělala ve 45 letech akutní zánět slinivky břišní - tězká...

Šedá skvrna v zorném poli

Dobrý den, Během posledního týdne se mi již 2x stalo, že jsem na pravém oku...

Vyšší PSA, biopsie prostaty

Dobrý den, asi pět let chodím na kontroly k lékaři se zvýšenou hledinou PSA....

Vyrážka na žaludu


Bolesti prsou


Skříplý nerv ??

Dobrý den, už cca 4 měsíce mě brní prsty na levé ruce, přidala se bolest zápěstí,...

Užívám Warfarin a dělají se mi modřiny

Dobrý večer, je mi 62 let,jsem 2x po operaci žaludku,mám chronickou bronchitidu,těžkou...

Koupání a plavání při eresce: pozor na správnou teplotu vody!

Slabost nebo problémy s rovnováhou nemusí být při roztroušené skleróze důvodem,...

Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda

Bolest v zádech nebo boku je příznakem řady onemocnění. Některá jsou méně závažná...

Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví

Po přečtení příbalového letáku se většina pacientů zhrozí nad nežádoucími účinky...

Roupy v těhotenství

Dobrý den, mam roupy. Dnes jsem si vzala 1.tabletu vermoxu. Za 10 dni jdu na...

Infekce z rozmáčkkého klíštěte?

Dobrý den. V pátek odpoledne jsem si vyndala klíště z oblasti kotníku. Vím,...

Nafouklé a tvrdé břicho

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jelikoz tento problém už mám delší dobu a obehala...

Tlak na hrudi, mělké dýchání, pocit na omdlení,divné bušení srdce, ...

Dobrý den. Cca před měsícem jsem nevědomky požila nějakou drogu. Od té doby...

Nimesil a jeho bezpečnost

Dobrý den, omlouvám se za tento dotaz, ale dostala jsem od mého lékaře Nimesil...

Těhotenství

Mám takový zvláštní dotaz .. Kdyz mi praktický lekar vezme odběry na ruzne...

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Třesení miminikem

Dobrý den, četla jsem na toto téma spousty článků, ale v některých diskuzích...

Užívání antiastmatika,antihistaminika

Dobrý den, 7měsíční dcera má atop.ekzém, byla zjištěna alerg.na krav.mléko,bílek,ořechy...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×