Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Diagnostika roztroušené sklerozy

Ivan 28.11.2017

Dobrý den,
nevím co se semnou děje...
Obávám se roztrousené sklerózy.
Mám tortikolis a skoliozu patere. Trpím na časté záchvaty bolesti za krkem...
Všechno začalo z jara návratem migrény s aurou, která se mi vrátila po 10 letech po stresovém období...
Oční lékař bez nálezu...
Proběhla u mne 4x po nejspíš jedné z nich jsem MĚL BOLEST OKA NE ALE při pohybu ani za okem... cca 14 dní v kuse...
Celkově mne při bolestech za krkem které se bězně táhnou i pár tydnů bolí oči, ,,tahají" mne, mám je citlivé, jsem unavenější atd. Analgetika zabírají pouze na bolest....
Pociťuji i nevelké motání hlavy/lehkou závrať při prudších pohybech...
Před měsícem jsem byl na CT vyšetření, na které jsem čekal 2 měsíce...
Lékař mi po telefonu na dotaz zdělil, že vše v pořádku bez nutnosti operace...
Nyní mě ale trápí svíraví pocit v levé noze takové mačkání/tahání a tupou bolest v oblasti kyčle... noha je po delší chůzi jakoby unavená z težka se mi našlapuje... v davu mám pocit nejistoty a strachu z klopýtnutí to ovšem připisuji psychice stejně jako pocit že mne noha mravenčí.. tento pocit mám i při poloze končetiny chvíli v jedné pozici podobný pocit mám i na levé ruce. U obou končetin pociťuji jistou slabost.
Dnes jsem běžel na metro cca 700 metrů a po posazení jsem nohy necítil jako když si v nocí silně přeležím ruku plus silný pocit sevření.
Chodit jsem ale mohl jen bolest a necitlivost byla... po půl hodině zhruba vše odeznělo zůstala jen klasicky avizovaná unavená noha a s ní bezproblémová avšak diskomfortní chůze.
Nejvíce to pociťuji v oblasti kolene lýtka a holeně...
Jsem z toho všeho zmatený a mám strach zda se nejedná o RS... čekání na neurologii je doslova úmorné a nevím co po vyšetření vlastně dál...
Poznal by RS neurolog na CT ???
Jsou všechny tyto přiznaky možné od mého problému z páteří ???

Nemám kondičku a pracuji 8 hodin v kanceláři kde sedím a ze které jsem běžel...
OMLOUVÁM SE VÁM VELICE ZA SVŮJ DLOUHÝ A ZMATEČNÝ DOTAZ ALE MOC RÁD BYCH ZNAL NĚJAKÝ VŘELÝ NÁZOR ODBORNÍKA..
Připouštím, že jsem lehce hypochondr rád si hledám odborné články na internetu atp. DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ. Doplnění informací: CT vyšetření proběhlo v návaznosti na migrény a bolesti za krkem, proto předpokládám, že bylo včetně krku a jeho cév za pomoci kontrastní látky i vyšetření mozku... ostatně byl jsem snímán od hlavy po ramena... nemohu to, ale s přesností říct... žádanka byla na výdutě cév aj. plus 2 zkratky A... ??M

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den milý Ivane, na CT mozku by se Roztroušená skleroza ukázat měla, nevím však, byl - li jste na CT mozku, nebo na nějakém jiném CT, to bohužel neudáváte. Přesná diagnoza roztroušené sklerozy se ovšem stanovuje pomocí tzv. Lumbální punkce.
Co se týče Vašich obtíží, nemyslím si, že se jedná o tuto chorobu, přeci jen Vaše příznaky nejsou pro RS zcela typické, nebojte se tedy prosím, že jí trpíte. Doporučila bych Vám dojít na rentgen kyčle, potíže s chůzí by mohly pocházet např. od útlaku některého z nervů v této oblasti, doporučím Vám začít užívat magnezium, B komplex a cvičit jogu k posílení vnitřního stabilizačního systému svalů a chodit plavat pro uvolnění a posílení důležitých svalových skupin. Přeji Vám, at se obtíží brzy zbavíte, s pozdravem, k. Jiříčková.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dana Halbichová

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologie Chaberský dvůr

Dobrý den,

omlouvám se, v popisu Vašich potíží jsem se trošku ztratila. Až půjdete k lékaři, připravte si raději stručně a výstižně v pár větách Vaše problémy. Nevím, zda Vás vyšetřil neurolog nebo obvodní lékař, pokud ne, určitě bystě měl navštívit jeho i rehabilitačního lékaře.
Roztroušenou sklerózu Ct nevyloučí, bylo by dobré doplnit alespoň tzv. evokované potenciály. Tím se vyšetří dráha vedoucí zrak, sluch a citlivost, případně vyloučit borrelie.
Spíše si myslím, že se na potížích významnou měrou podílí psychika, ale asi bych doporučila alespoň výše uvedená vyšetření.

Zdravím

Dana Halbichová

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Léčba roztroušené sklerózy
Dobrý den, je možné pozastavit celkovou léčbu roztroušené...
Riziko rozvoje roztroušené sklerózy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda následující nález...
Příznaky u roztroušené sklerózy
Děkuji za odpověď no popravdě mají podezření na RS...
Diagnostika roztroušené sklerózy
Dobrý den, před čtrnácti dny jsem byla u neurologa...
Příznaky roztroušené sklerózy
Dobrý den, trápí mě bolesti svalů a svalové záškuby....
Začátek roztroušené sklerozy
Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně počátku a příznaků...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Diagnostika celiakie

Dobrý den, potřebovala bych vědět, jestli se může celiakie projevovat zácpou?...

Diagnostika endometriózy

Dobrý večer, pane doktore, zajímá mě, když člověk trpí endometriózou rektovaginálního...

Diagnostika epilepsie

Dobrý den jestli se můžu zeprat jak se vlastně identifikuje taková epilepsie...

Diagnostika gynekologického zánětu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor na diagnostiku vaginálního zánětu....

Diagnostika chlamydia trachomatis metodou PCR

Dobrý den, v sérologické laboratoři jsem si nechal udělat vyšetření na chlamydia...

Diagnostika chronického zánětu varlete či nadvarlete

Dobrý den, před krátkou dobou jsem byl na urologii s dlouhodobou citlivostí...

Diagnostika mediální patelární nestability

Dobrý den, je možné nějakým vyšetřením jednoznačně diagnostikovat eventuální...

Diagnostika morbus Bechtěrev

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co je určující pro diagnostiku Bechtěrevovy...

Diagnostika plicní embolie

Dobrý den, lze zjistit plicní embolii jen z krevního obrazu a poslechnutí? Děkuji...

Diagnostika poranění kolene

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli přetržené vazy v koleni, nebo poraněný...

Diagnostika roztroušené sklerozy

Dobrý den, bohužel na sobě sleduji příznaky RS. Neurolog po ordinačním vyšetření...

Diagnostika roztroušené sklerózy

Dobrý den, před čtrnácti dny jsem byla u neurologa s následujícími obtížemi:...

Diagnostika RS

Dobrý den.Syn obdržel výsledky,kde je porucha nervového systemu s podezdřením...

Diagnostika RS

Dobrý den, jsou při diagnostikování RS nějak směrodatné výsledky z vyšetření...

Diagnostika spály

Dobrý den, tříletá dcera je léčena antibiotiky kvůli podezření na spálu. Paní...

Diagnostika srdečních vad u novorozence

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na diagnostiku srdečních vad. V rodině jsme...

Diagnostika syfilis

Dobry den absolvoval som testy na pohl choroby obavy som mal konkretne zo syfilisu...

Diagnostika syfilis

Dobrý den, chci se zeptat, za jak dlouho po případné nákaze Syfilis můžu jít...

Diagnostika syfilis a HIV infekce

Dobry den, rada bych se zeptala jestli je kdykoli v prubehu nekolika stadii...

Diagnostika těhotenství

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda mužu byt těhotná a nepoznám to na sebe?...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Prednison a trombocytopenie

Při léčbě chemoterapií (Karboplatina a Navalbine) (a zároveň jsem užíval a...

Výsledky z krevních testů na štítnou žlázu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledky z krevních testů na štítnou žlázu....

Modřiny vznikající bez příčiny


Tvorba modřinek

Dobrý den, již poněkolikáté se mi udělala (na ruce potřetí, jednou nebo dvakrát...

Změna srážlivosti krve v těhotenství

Anémie, trombocytopenie a nízká srážlivost krve Dobrý den, mám prosím dotaz,...

Bolest břicha


Vyrážka na šourku

Dobrý den, na šourku se mi před týdnem objevil takovýto vřídek. Může se jednat...

Závratě

Dobrý den Je mi skoro 18 let a uz asi 3 týdny skoro kazdy den se mi toci hlava...

Nehty

Dobrý den, mám dotaz na hodně růžové nehty u nohou, u všech prstů, po celé...

Zhodnocení KO u syna

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o zhodnocení KO mého 3,5letého syna...

Panické ataky

Dobry den. Nedavno jsem dostala panicky atak bylo to pred dvoumi mesicemi, mela...

Mrtvice?

dobry vecer chtela bych se zeptat tatinek je onkologicky pacient chtela bych...

Očkování proti pneumokokům

Dobrý den, ráda bych se zeptala na váš názor ohledně přeočkování - Prevenarem...

Pálení očí

Dobrý den, již několik měsíců pozoruji nestálé zvětšení pravé zornice, která...

Mák v těhotenství


Mr vyšetření LS páteře

Při MR vyšetření páteře je bederní lordoza přiměřená. Akutní přechod. Ostechondroza...

Těhotenství a mamografie

Dobry vecer,mam dotaz.Jsem v 7tydnu tehotenstvi a nasla jsem soi bulku,jela...

Mammografie

Mohu požadovat místo mamografie vyšetření prsu ultrazvukem, když je mi 47 let...

Nurofen a panadol, syn 17 měsíců

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli mohu dát synovi 17 měsíců nurofen a...

Modré flíčky na kůži

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Můj bratr už od malička má na břichu modré...

Zavřít reklamu