Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Riziko rozvoje roztroušené sklerózy

Mozek a nervy Pavlína 29.12.2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda následující nález z MR může znamenat riziko rozvoje nějakého onemocnění (např.RS). Nález se týká přítele, který je léčen od roku 1993 pro epilepsii.
Supratentoriálně několik drobných nespecif. v.s. degenerativních hyperintenzit v bílé hmotě do 5mm jedna vlevo v před. části cps. ext., bilat. subkortikálně F několik více vlevo - ve srov. s min. MR z r. 2006 jich lehce přibylo. dále je norm. signál šedé a bílé hmoty, bez expanze, v GRE sekv. bez patol. dep paramagn.látek.Amygdalohipokamp. komplexy symetrické.
Lehká front. korová atrofie, jinak norm. zevní a vnitřní likvor. prostory.
RES: několik drobných v.s. degenerat. ložisek v bílé hmotě v mírné progresi od minule. lehká kortikální mozková atrofie.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, diagnóza roztroušené sklerózy se opírá o nález na MR a klinickém stavu pacienta,...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková


Dobrý den, záleží na klinickém stavu, věku pacienta, dalších chorobách. Vzhledem k uložen...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Léčba roztroušené sklerózy
Dobrý den, je možné pozastavit celkovou léčbu roztroušené...
Příznaky roztroušené sklerózy
Dobrý den, trápí mě bolesti svalů a svalové záškuby....
Příznaky u roztroušené sklerózy
Děkuji za odpověď no popravdě mají podezření na RS...
Začátek roztroušené sklerozy
Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně počátku a příznaků...
Analgosedace u roztroušené sklerózy
Prosím chtěla jsem se ještě zeptat co si myslíte o...
Bojím se roztroušené sklerózy
Dobrý den, od roku 2016 mě trápí občasná citlivost...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko při oplodnění


Riziko při srdeční vadě


Riziko při vyšetření CT

Dobrý den.Přemýšlím že bych se šel nechat preventivně vyšetřit na vnitřní kýlu,ačkoli...

Riziko rak. krcka

Dobry den, mam 40 rokov a mam obavu ist na prev. prehliadku, nejako som to...

Riziko rakoviny konečníku a tlustého střeva

Dobrý den, Je mi 37 let a cca 5 let trpím hemeroidy. Občas, přibližně...

Riziko rakoviny plic

V poslednej dobe mám pocit, že trpím karcinofóbiou. Chcem sa opýtať, či skutočne...

Riziko rakoviny plic

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jak moc velké riziko rakoviny plic mě hrozí,...

Riziko rakoviny plic při rakovině v rodině

<p>Dobrý den, chtěla bych se optat můj tatínek zemřel na rakovinu plic a měl...

Riziko rakoviny prsu u dětí

Moje manželka zemřela v 53 letech na rakovinu prsu. Její matka také zemřela...

Riziko rakoviny při užívání drog

Dobrý den,pokud bych požil pervitin ředěný s nějakou karcinogení látkou(klidně...

Riziko SPECT myokardu při těhotenství

Dobrý den. Lékařka mně odeslala na zatezovy test SPECT myokardu. Vzhledem...

Riziko spinocelularního karcinomu hltanu nebo jícnu


Riziko spojené s velmi drobnou pericentrickou inverzí šestého chromozomu

Dobrý den, jsem těhotná (23tt) a na základě výsledků tzv. triple testu, kdy...

Riziko svalové dystrofie


Riziko TBC bez očkování


Riziko těhotenství


Riziko těhotenství


Riziko těhotenství


Riziko těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, včera jsme měli s přítelem orální sex, kdy...

Riziko těhotenství

Dobrý den, mám dotaz ohledně používání vaginálního kroužku Nuvaring. Kroužek...