Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dlouho trvající zažívací potíže

Infekce HK 24.4.2014

Dobrý den,
již několik měsíců (intenzivně cca 6 měsíců) mě trápí zažívací potíže, kdy trpím na průjmy a téměř po každém jídle se začnou silně pohybovat a ozývat má střeva a po každém jídle musím na wc a mám bolesti v bříše. Brzy ráno mě i bolesti budí a musím na wc.

Za poslední rok jsem již zhubl téměř 30kg a z mého lajckého pohledu většina z toho byla tuková vrstva, protože relativně dost sportuji a můj výkon (např. co do posilovací zátěže) to nijak neovlivnilo, až na občasnou nutnost přerušení sportovní aktivity kvůli wc.
Chodím od prosince 2013 každé 2-3týdny ke gastroenteorologovi, ale zatím bez výsledku. Po každé návštěvě jen výměna léků, protože ty předchozí mi v lepším případě nepomůžou, v horším způsobí halucinace a nespavost nebo ještě větší zažívací potíže. Od začátku mi tvrdí, že to není infekčního původu (z obecných krevních testů prý nevychází zánět v těle), ale jeho rady na Imodium a živočisné uhlí nikam nevedly a jediné co mi kdy pomohlo a pomáhá je Endiaron. Původně mi tvrdil, že mi Ediaron nemůže pomáhat, ale aktuálně i on sám mi do zprávy po každé kontrole píše ať užívám Ediaron. Většinou mi stačí 1 tableta na 2 dny. Pokud ho užívám dle návodu 2-3 tablety za den, tak jsem úplně v pohodě, dokonce za týden takového užívání i přibírám a výrazně se mi zlepšuje i psychický stav, stav pleti a výkonost. Nevím však, jak dlouho takto můžu Endiaron užívat, navíc pokud ho vynechám, tak se do 2 dnů potíže vrácí. Opět můj lajcký logický pohled říká, že pokud Endiaron pomáhá a je určen na infekční a parazitální věci ve střevech, pak asi reálně pomáhá proti něčemu konkrétnímu. Bohužel doktor si stojí za tím, že infekční to není a dává mi léky jako:
Reasec (asi by se ani neměl brát společně s Endiaronem)
Duspatalin
Ercefuryl (výrazné zhoršení a zintenzivnění průjmů)
Sulfazalazin (zvracení, špatné nálady, nespavost - po vysazení, vše toto ustalo)
Omeprazol (zhoršení průjmů)

V poslední době se už snažil i o různá vyšetření:
Gastroskopie - mírné překyselení žaludku, Helico negativní
Kolonoskopie - bez nálezu
Krevní testy - ok, prý zvláštní, že minerály při průjmech ok
Gladin - ok, negativní
Kravské mléko - IgA a IgG pozitivní, mám vynechat vše mléčné (při vysazení Endiaronu bez efektu)

Nechci zpochybňovat postup gastroenteorologa, ale po 5 měsících jeho návštěv jsem jen ještě více zhubl a nashromáždil si jen doma kupu léků, které už ani brát nemám/nesmím, které mi předepsal, aniž by k tomu měl nějaký konkrétní nález a absolutně nereflektuje na to, že Endiaron jako jediný pomáhá a že zřejmě při hubnutí ztrácím hlavně tuky (což nevím, co znamená).

Takže můj dotaz zní, co s tím? Mám zkusit jiného doktora, nebo si prostě zvyknout na to, že budu běhat na wc po každém jídle a že už se na normální váhu nedostanu případně, že budu denně polykat Endiaron.

Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Předpokládám, že u vás byla provedená opakovaná kultivace stolice včetně parazitologického vyšetření stolice (minimálně 3x) - mimo jiné má Endiaron antibakteriální, protiparazitární a protiplísňové působení, proto vidím výše uvedená vyšetření za nezbtná, a to opakovaně. Dále bych vyloučila celiakii (nesnášenlivost lepku), ale nejedná se pouze o vyšetření protilátek z krve, ale také o vyšetření tenkého střeva, protože protilátky mohou být negativní - důležité je histologické vyšetření vzorku tenkého střeva. Pokud toto všechno nebylo dosud provedeno, doporučila bych vám spíše změnit gastroenterologa. Dlouhodobé či trvalé užívání Endiaronu není doporučováno, i když má efekt ve vaší léčbě. Vhodné by bylo užívat 3x denně kvalitní laktobacily, které pomáhají normalizovat střevní flóru.

Související dotazy

Za jak dlouho je antikoncepce učinná?
Dobrý den,chci se po těhotenství a ukončení kojení...
Zažívací potíže
Dobrý den, již asi dva měsíce trpím problémy se zažíváním....
Dlouho trvající trávicí potíže.
Dobrý den ,mám dotaz přibližně 10 měsíců mám potíže...
Zažívací potíže
Dobrý den je mi 27 let. Před 3 měsíci jsem prodělal...
Potíže s dýcháním
Dobry den uz pres rok mam potize s hrudnikem a dychanim...
Jak dlouho je průkazné THC v krvi a moči
Dřív jsem hulil dost často. Naposledy jsem si dal 8.2...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dlouho trvajici koprivka

Dobry den, od prosince 2018 se osypavam. Respektive z pocatku to vypadalo jako...

Dlouho trvající menstruace

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Mamince je 45 roků. Už nějakou dobu...

Dlouho trvající menstruace

Dobrý den, prosím o radu. Mívám menstruaci 10-12 dní! Je mi 45 let, jsem po...

Dlouho trvající menstruace, bolest při dočůrávání

Dobrý den, dostala jsem menstruaci v neděli 18.6, je středa dalšího týdne a...

Dlouho trvající nevolnost

Dobrý den, již delší dobu běhám po doktorech a nikdo nemůže přijít na to, co...

Dlouho trvající průjem, nevolnost a únava

Dobrý den, na konci února jsem dobrala antibiotika kvůli zánětu močových cest....

Dlouho trvající rýma u 3,5 leté dcery

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak řešit dlouhotrvající rýmu. Dcera má už...

Dlouho trvající trávicí potíže.

Dobrý den ,mám dotaz přibližně 10 měsíců mám potíže s trávením a bolestmi na...

Dlouho trvajici zahleneni krku a tehotenstvi

Dobry den, jsem ve 22tt a uz asi 8 let me trapi sucha ryma a silene zahleneni...

Dlouho trvající zánět močový cest

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. V září minulého roku...

Dlouho zpozdena MS prisla po tlaceni na bricho

Dobry den, predpokladam, ze me odkazete na gynekologickou prohlidku, ale stejne...

Dlouho zvětšené uzliny na krku, teplota, biopsie

Dobrý den pane doktore, v první řadě chci mockrát poděkovat za zodpovězení...

Dlouho zvětšené uzliny na krku, teplota, biopsie

Dodatek k dotazu. Nasazená antibiotika nebyla na CPN Zinnat ale Klacid (spletla...

Dlouhobá rýma

Dobrý den, před rokem a půl jsem byla v těhotenství nachlazená. i po vyléčení...

Dlouhodobá absence menstruace

Dobrý den, poprvé jsem dostala menstruaci ve svých 11 letech a mívala jsem...

Dlouhodobá absence menstruace

Dobrý den, poprvé jsem dostala menstruaci ve svých 11 letech a mívala jsem...

Dlouhodobá absence menstruace po vysazeni antikoncepce

Dobrý den, 15.5.2013 jsem vysadila antikoncepci a od té doby jsem byla u svojí...

Dlouhodobá bolest bederky

Dobrý den, poprosil bych o Váš názor. Cca 1rok řeším neúspěšně bolest v bederní...

Dlouhodobá bolest bederní páteře

prosim o radu,dlouhodobe se potykam s bolesti bederni patere a ted v posledni...

Dlouhodobá bolest bederní páteře

Dobrý den, mám bolesti v oblasti bederní páteře již 1 rok. S prášky je situace...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Trhání zubů - za jak dlouho, co a jak jíst


HIV

Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky na zádech,břiše a hrudi,trošku...

Trápí mne bolest břicha konkrétně nadbříšek jako žaludek


POHLAVNI NEMOCI

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu být nakažena pohlavní nemocí, když...

Knedlík v krku

Dobrý den, prosím o radu již asi 5 měsíců, střídavě mám zalehlý krk, nejvíce...

Zánět močových cest

Dobrý den, při předoperačním vyšetření mi byla nalezena v moči bílkovina 0-1,...

Potíže při menstruaci

Dobrý den, je mi 33 let, rok už neužívám HA, pravidelně chodím k lékaři. Mám...

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Bolest krční páteře a čelistního kloubu při RS

dobrý den, nedávno mi našli roztroušenou sklerozu - mám dotaz: pobolívá mě čelistní...

Hlen ve stolici

Dobrý den, má dcera 13 let měla cca na den průjem s hlenem bez krve(3.7.), ale...

Pálení zvenku pochvy

Dobrý den, již druhým rokem mám přerušované pálení zvenku pochvy. Někdy to mám...

Vykašlávání krve

Dobry den, pisi jiz po treti, omlouvam se tedy ze otravuji. Na me predchozi...

Hemosiderinové skrvny na nártech

Dobrý den chtěla bych že zeptat manželovi se ta poslední 2 roky začaly dělat...

Knedlík v krku a říhání

Dobrý den, o Vánocích jsem podstoupila bronchoskopii pro vdechnutý ořech....

Pohlavní nemoci

Ahoj všem z poradny, prosím jaké nemoci mohou hrozit dívce která ještě neměla...

Pálení pochvy po sexu


Mohlo by se jednat o natrávenou krev?


Sexuální oritentace

Dobry den, mame s manzelkou rok po svatbe ale pred pul rokem jsem se dozvedel,...

Gynekologický problém

Dobrý den, užívám 4. den lék cotrimoxazol (tablety perorálně). Vždy jsem měla...

Těhotenství dosud nepotvrzené

Dobrý den, trápí mě bolest v podbřišku. Přes 3/4 roku jsem jezdila ke gynekologovi...

Reklama
Zavřít