Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dotaz

Ortopedie Lenka 2.7.2011

Dobrý den.Syn podstoupil asi před 1,5 rokem plastiku LCA.Neustále však trpí bolestmi a koleno nevím,jak to napsat přirovnám to k ymknutí kortníku.Tak reaguje.Je nestabylní.Byl zaslán na magnetickou rezonanci tohle je výsledek:Artikuace kolenního kloubu správná.Kloubní lochy jsou hladké.lemující artikulační chrupavky přiměřené šíře,homogenního signálu.Známky edému kostní dřeně v proxim.tiobii kolem graftu LCA.Graft sledovatelný v souvislém průběhu,v tibiální úrovni kolem graftu tekutina.
LCP akolaterární vazy intaktní.
Menisky zvykle uzavřené,laterální inaktn.V zadním rohu MM horizontální ruptura.Patela typ II dle Wiberga.Ligamentum patellae normálního průběhu a inzerce.Hoffovo těleso intaktní.
Popliteální krajina bez patologie.
Závěr:
Horizontální ruptura zadního rohu MM.
Stav po plastice LCA.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Současný stav vašeho syna musí nejlépe posoudit operatér, ten posoudí podle potíží pacienta a klinického vyšetření i případnou nestabilitu kolena. MRI, ale hovoří o velmi dobrém nálezu kolena a přesně popisuje provedenou plastiku zkříženého vazu, která se podle popisu jeví v pořádku. Podobně i výstelka kolena. Nález ale je nález na vnitřním menisku, který se bude muset řešit, nelze vyloučit, že mohl vzniknout i po provedené operaci.
Je třeba si uvědomit, že ruptura vn. vazu svědčí vždy o těžším úrazu kolena. a někteří pacienti zvláště mladí, mají sklon velmi operaci věřit a jejich zarěžování poraněného a operovanéjho kolena někdy probíhá velmi překotně, nikoli pozvolna a ve spojení s rehabilitací.
Váš ortoped syna jistě vyšetří, zhodnotí operované koleno a vyšetření MRI pro něho bude hodně důležité.

Související dotazy

Léky a jejich kombinace
Dobrý den, mám takový dotaz a možná i problém. Beru...
Dysfagie po tonsilektomii
Dobrý den, naše dcera (22let) je měsíc po operaci odstranění...
Cysty vaječníku
Dobrý den, Chtěla bych se zde dozvědět něco více...
Otoky DK
mám bolesti nohou bolí to od vnitřních kotníků po chodidlo...
Urtrica
Dobry den, Rad bych se zeptal, asi 3 tydny zpet...
Tysabrin nebo Gilenya
Dobrý den, sestra měla za dva roky s RS 5 atak, nyní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dotaz

Dobrý den, nevíte o co se jedná? Obrázek nezveřujnějte prosím.

Dotaz

http://www.ulekare.cz/poradna?utm_campaign=poradna&utm_medium=internal-MAINMENU&utm_source=/poradna-lekare/genitalni-bradavice-104038

Dotaz

Dobrý den. Před 15týdny jsem začala cvičit Pole Dance.Jenže začala mě bolet...

Dotaz

jake problemy mohou nastat a jak ho mam na chirurgii dostat kdyz se strasne...

Dotaz

Krásný den přeji měl bych dotaz. Už asi měsíc pozoruji na noze zvláštní ''pupínek''...

Dotaz

Dobrý den, zajímalo by mě, jak se má člověk připravit na anální sex? Četl jsem,...

Dotaz

Dobrý den chtěla by se zeptat,mam taký problém. Je mi 29.a jsem postižená nemužu...

Dotaz

Jsem stále v péči chirurgie, poslední kotrolu jsem měla včera 22.8. a na další...

Dotaz

Dobrý den, je mi 43 let, ve 20 letech jsem měla meningitidu. Od té doby mě často...

Dotaz

Dobrý den, Je mi 18 let a už si fakt nevím rady jestli sem gay nebo ne. Vždy...

Dotaz

Dobrý den, minulý týden jsem přeléčila kvasinkovou infekci Gyno pevarylem a...

Dotaz

Je lepší před análním sexem kvůli vyčištění použít projímadlo nebo klistýr?

Dotaz

Dobrý den, po stomatologickém zásahu necítím část spodního rtu a obličeje od...

Dotaz

Dobrý den, trápí mě choulostivý problém. Na malých stydkých pyscích se mi...

Dotaz

Dobrý den. Je mi 54 let, měřím 175cm a váha je 125kg. Jsem diabetik a píchám...

Dotaz

Dobrý den, vážená poradno, mám bývalou kolegyni, kdy náš vztah vyústil v nejlepší...

Dotaz

Dobrý den.Syn podstoupil asi před 1,5 rokem plastiku LCA.Neustále však trpí...

Dotaz

Dobry den, kazdy rok chodim preventiven na usg prsou, chtela jsem se zeptat,zda...

Dotaz

Dobrý den. Paní doktorko, může vyrážku jménem Pytyriasis rosea gibert vyvolat...

Dotaz

dobrý den,prosím o radu nějakého šetrného léku,který šetří žaludek když beru...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výměna amalgamových plomb

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali je nějaké omezení při výměně amalgámové...

Pocit tělesa v krku


S nitroděl. tělískem se bojím, že by se mi akné vrátilo.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nitroděložní tělíska pro ženy které...

Pocení po Cipralexu

dobrý den, beru půl roku cipralex a už nějakou dobu u sebe pozoruji noční pocení...

Ucpávání cév

Dobrý den, v prosinci jsem byl u lékaře se zarostlým nehtem který mi byl ošetřen....

Beru Klacid 500 2 krát denně a mám neustále hořko v ústech.


Veruka

Na palci pravé ruky se mi udělal výrůstek. Nevím co to je (viz. foto). Nebolí....

Chronický zánět čelistních maxilárních dutin. Zuby : 5,6,7

Dobrý den,prosím o radu mám chronický zánět čelistních maxilarnich dutin. Zuby...

Točení hlavy, hučení v uších, brnění rukou, pocit na omdlení

Dobrý den, Je mi 18 let a už od listopadu mám problém s motáním hlavy a hučením...

Pálivá bolest břicha, žaludku

Vážený pane doktore, asi před třemi týdny, max. před měsícem, mě začala trápit...

Bolest levé poloviny hlavy

dobrý den neustále mě tlačí levá půlka hlavy mám za sebou vyšetření EEG a oční,...

Pálení penisu, svědění varlat a třísel

Zdravím pálí mě penis a svědí mě varlata a kolem trisel děkuji

Mušky ve vlasech

Dobrý den, moje spolusedící ve škole - už jsem si toho všimla vícekrát- má takové...

Mravenčení jazyka někdy i horního patra a rtů

Dobrý den pane doktore chtěl bych se zeptat už hodně dlouho mě trápí mravenčení...

Revmatická horečka

Na revmatickou horečku poukazují i laboratorní výsledky, jako je zvýšená sedimentace...

Piascledine a Detralex


Přítelkyně se mnou nechce spát

Přeji dobrý den. Měl bych bohužel poměrně zásadní problém, který trápí moji...

Nutkání na močení s min. močením v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 28 t.t. a od včerejška pociťuji silné nutkání na močení,...

Náhrada za warfarin

Dobry vecer, otec 71 let po cevni prihode, predtim tri infarkty (vse behem 6...

Časté zívání


Reklama
Zavřít