Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Důsledek ATB terapie

Praktické lékařství Andrea 5.12.2016

Dobrý den,
již měsíc mám problémy s bolestí pod žebry a zvýšenou plynatostí...Před zhruba půl rokem mi byla zjištěna chronická borelióza (tzn. protilátky proti boreliím), která byla přeléčena i.v. ceftriaxonem, poté deoxymykoinem... Mám pocit, že tato (dle toho, co jsem slyšela) relativně drastická antibiotická léčba s sebou přinesla i moje současné problémy... Ještě odbočím - zhruba před pěti lety mi na gastroskopickém vyšetření byla zjištěna refluxní choroba jícnu a lehký zánět žaludku... Na základě toho mi byl předepsán Loseprazol, který příležitostně (v případě problémů) užívám dodnes... Na dalším gastroskopickém vyšetření jsem byla toto léto v srpnu. Kromě refluxní gastropatie antra při DGR, sporadických erozí na sliznici antra a žl. refluxu duodenogastrického (cituji ze zprávy) bylo vše v pořádku... Poté jsem ještě byla odeslána na sono břicha - rovněž bez nálezu. Přesto mám pocit, že se moje problémy nezlepšují. V poslední době mám dokonce někdy křečovité bolesti i těsně po jídle (v horní části trojuhelníku mezi žebry)... Na lačno mně zase pobolívá pod levým žebrem...Jsem nekuřák, "skoro-abstinent", ale kafařka (kávu si dopřávám dvakrát denně - ráno a odpoledne v práci)... Pokud by se eventuelně problémy spojené s refluxem apod. antibiotickou léčbou zhoršily, je možné, že by se táhly tak douho...? Popř. jaká další vyšetření byste mi doporučili? Předem děkuji za odpověď. Andrea

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, větší plynatost může být důsledkem střevní dysmikrobie pro protrahované antibi...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Průjem a zvracení po atb terapii
Dvoulety syn, mel anginu, bral atb Sumamed 5 dni. Dnes...
Vyšetření po ATB terapii
Dobrý den, při gynekologickém vyšetření (výtěr) byla...
Komplikace ATB terapie
Dobrý den, moje babička dostala ATB Klacid 250 po 12h....
ATB
Dobrý večer paní doktorko, mám jednoduchý dotaz. Beru...
Atb
prominte že zase otravju ale potřebuju slyšet nazor...
ATB
Dobrý den paní Blahnáková, dnes je to třetí den co...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dusičnany

Dobrý den. Prosím, mám následující dotaz: vzhledem k vážnému onemocnění jater...

Dusičnany v melounu

Dobrý den s dcerou 14 měsíců jsme jedli vodní meloun kupovaný v obchodě dovezené...

Dusím se při přechodu do spánku

Dobrý den, je mi 31 let a již delší dobu (cca 6 měsíců) mám problém s usínáním...

Dusím se ve spánku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co by mohlo způsobovat problémy při dýchání...

Dusive zažívání

Vážený pane doktore, Potřebovala bych poradit, jak zmírnit mé obtíže. Už...

Dusivosť

Dobrý deň, som slovák tak pevne dúfam že budete rozumieť tomu čo napíšem. Môj...

Dusivý kašel

Dobrý den, můj přítel - 26 let - již 2 měsíce trpí dusivým kašlem. V únoru...

Dusivý kašel

Dobrý den, prosím o radu. Od začátku října mě trápila chřipka a angína, částečně...

Dusivý kašel

Dobrý den již 3 týdny mám já a můj kamarád kašel, přivezli jsme si ho z návštěvy...

Dusivý kašel po odvykání kouření

Dobrý den. Už 3 týdny nekouřím a přibližně týden se mě stále drží dráždivý kašel....

Důsledek kolapsu po dlouhodobém stresu

Dobrý den, před 5 měsíci jsem zkolabovala z dlouhodobého především psychického...

Důsledky boreliozy

Dobrý den, minulý rok /asi v květnu/jsem byl infikován boreliozou /zimnice...

Dusledky padu na hlavu

Dobry den moc prosim o odpoved.synek 28mesicu je poradny zivel a prestoze se...

Důsledky sanorinismu

Dobrý den, mohou být toto důsledky nadměrného užívání dekongestivních kapek?...

Důsledky vysazení Letroxu

Dobrý den paní doktorko, mám k vám dotaz. Týká se zdravotního stavu mé maminky....

Dusnost

Dobry den. Trapi me dusnost. Citim mensi bolesti zad u disku a mezi lopatkami...

Dusnost

Dobrý den chtěla bych se zeptat už dlouhou dobu mě trápí dusnost nebo takový...

Dusnost

Dobry den, posledni tyden se mi spatne dycha, mam pocit dusnosti. Ale nikdy...

Dusnost

Dobry den mela.bych dotaz jiz delsi domu mam unavu.otok kotniku a dusnost.vubec...

Dusnost od hrudni patere

dobry den mam astma beru symbicort,ale i tak pocituji dusnost na hrudi byla...