Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dysmenorea

Gynekologie Pavlína 19.3.2021

Dobrý den,
ráda bych se s Vámi poradila ohledně gynekologického problému. Poslední menstruaci jsem měla od 14. - 23. 2. 2021. cca po 14 - 15 dnech tedy od 11.3. jsem znovu začala slabě krvácet "špinit" (žádné bolesti, křeče). Od včerejšího dne tj. 18.3. jsem začala krvácet jako při běžné menstruaci a provázejí mne křeče v podbřišku. Před dvěma dny (přibližně 13 dnů od možného oplodnění) jsem si udělala těhotenský test - výsledek byl negativní.
Antikoncepci neberu už cca 5 let. Minulý rok v srpnu jsem bohužel přišla v 10tt o miminko a musela podstoupit revizi. Od té doby jsem měla menstruaci pravidelnou, celkově ji však mám každý měsíc poměrně dost dlouhou (8 - 9 dnů). Ke svému gynekologovi jsem objednaná až na pondělí avšak bych ráda znala Váš názor už dříve jelikož jsem z celé situace nervozní.
Může se jednat pouze o druhou menstruaci? Předpokládám, že to také není úplně v pořádku po tak krátké době. Nebo dle Vašeho názoru se může spíše jednat o těhotenství nebo samovolný potrat, popřípadě jiný problém?
Předem děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Alžběta Vogelová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: MediClinic, a.s.

Dobrý den.
Příčin může být mnoho. Může se jednat o předčasnou menstruaci (neuvádíte, jak dlouhý míváte cyklus; vliv může mít např. stres, velká fyzická zátěž), o projev anovulačního cyklu (kdy nedošlo k ovulaci), zánětu, hormonální poruchy, těhotenství, či o projev jiných gynekologických onemocnění - např. endometriózu (přítomnost děložní sliznice mimo dělohu), polycystické vaječníky, nádorová onemocnění....
Těhotenský test se doporučuje provádět 2. či spíše 3. týden po předpokládaném oplodnění. Je tedy možné, že výsledek testu je falešně negativní. Raději jej ještě zopakujte.
Pokud jsou uvedené bolesti podbřišku u Vás nezvyklé (např. jsou silnější, nebo se vyskytují na jiných místech), nebo je krvácení velmi silné, pokud pozorujete nevolnost, zvýšenou teplotu, citlivost podbřišku na pohmat, či pokud se obtíže jakkoliv zhorší, nečekejte do pondělí a obraťte se na gynekologickou pohotovost.
K dotazu se vyjádří také specialista.
S pozdravem,
MUDr. Vogelová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
bez vyšetření těžko stanovit přesně diagnózu, ale velmi pravděpodobně ono špinění po 14 dnech mohlo být ovulační ,tomu by odpovídala jeho síla i délka trvání, a nyní tedy od 18.3 by se pravděpodobně jednalo o normální menses prakticky v termínu ,ovšem pokud máte křeče v podbřišku vyšetření bych na vašem místě neodkládal, aby se potvrdilo, že se jedná o menses a ne o jiný problém.
Příjemný den

Související dotazy

Dysmenorea
Dceru (14let) již asi 2 rokem trápí dysmenorea.Dříve...
Dysmenorea
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně bolestivé...
Dysmenorea po užívání HA
Dobrý den, prosím o Váš názor k problému s menstruací....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dyskomfort v oblasti žaludu penisu

Dobrý den, v sobotu jsem měl pohlavní styk, chráněný a nyní mám "neurčitý diskomfort...

Dyskomfort v zevních genitáliích

Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o radu. Vždy po skončení menzes, mě bolelo...

Dyslipidémie

Dobrý den, tyto otázky by mě také zsjímaly Proč není PSA vyšetřováno v rámci...

Dyslipidemie

Dobrý den, je mi 42 let, jsem celkem zdravý, mírná nadváha, asi 10 let jsem...

Dyslipidemie

Dobrý den Vám přeji.Byla mi diagnostikována Arteriální hypertenze HLP char....

Dyslipidemie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je nutné užívat léky na snížení cholesterolu. Celkový...

Dyslipidémie

Dobry den. Mam 29 rokov a liecim sa na dyslipidemiu od uz 10rokov s prestavkami...

Dyslipidemie

Dobrý den Vám přeji. Byla mi diagnostikována Arteriální hypertenze HLP char....

Dyslipidemie a cukrovka

Dobrý den , 40 roků mám špatný krevní obraz. Dieta ani léky jako lipanor nic...

Dyslipidémie a hyperurikémie

Dobrý den, prosím o posouzení výsledků a doporučení dalšího postupu. děkuji

Dysmenorea

Dceru (14let) již asi 2 rokem trápí dysmenorea.Dříve jen bolesti břicha,poslední...

Dysmenorea

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně bolestivé menstruace. Je mi 20...

Dysmenorea po užívání HA

Dobrý den, prosím o Váš názor k problému s menstruací. Menstruovala jsem...

Dysmikrobie

Dobrý den, je mi čerstvě 14 let. Mám problémy... Trápí mě nadýmání, tuhá stolice,...

Dysmotilita jícnu

Dobrý den, mám těžkou dysmotilitu jícnu a těžkou refluxní chorobu jícnu s...

Dyspareunie

Dobrý den, je mi 18 a mám, už v červenci to budou 2 roky, problém. Vlastně,...

Dyspareunie

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Asi před půl rokem jsem s přítelem...

Dyspareunie

Dobrý den, je mi 17 let a spím s přítelem uz delší dobu.. od začátku našeho...

Dyspareunie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je to normální nebo čím to je, popř. jak...

Dyspareunie

Dobrý den,jsem s přítelem rok a čtvrt.Po čtvrt roku jsme spolu zacli spát (byl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nespavost, deprese a navaly horka 3 mesice po porodu

Dobry den, jsem 3 mesice po porodu dvojcat. Uz jen to samo o sobe je narocne....

Necitlivost nohy

Dobry den Mam problem s necitlivosti prave nohy. Uz podruhe asi za 3roky mi...

Sinus pilonidalis


Bulka na prstu u ruky

Dobrý den, před časem jsem si všimla, že se mi udělala malá boulička pod kůží...

Praskání v uchu s případným tlakem

Dobrý den,asi před týdnem jsem ze dne na den (hned ráno po probuzení) zjistil...

Svalové záškuby u dítěte

Dobrý den, prosím o vysvětlení alias uklidnění...všimla jsem si u svého...

Alergie na Amoksiklav

Dobrý den. Předevčírem jsem dobral balíček antibiotik Amoksiklav 1mg. Dnes se...

Vysoký tlak krevní

Dobry den,jmenuji se Jan,trapi me asi dva tydny bolest vrcholu hlavy predtim...

Pupínky v puse

Dobrý den Včera se mi v puse udělali dva bolestivé pupínky v puse (jeden na...

Vysoký tlak i tep nervového původu

Dobrý den, Je mi 32 let a v létě mi byl dvakrát naměřen vysoký tlak 140/95,...

Bolest kolene při rotaci a natržené vazy

Dobrý den, asi před měsícem a půl jsem si na fotbale narazil při pádu vnitřní...

Špatné močení

Dobrý den, již delší dobu mám problém s močením. Močení mi trvá hrozně dlouho,...

Hojení zlomeniny

Dobrý den ráda bych se zeptala 2.3. jsem doma upadla přes stoličku křuplo my...

Potíže s dosažením orgasmu u muže při sexu

Dobrý den, můj muž má již několik let potíže s dosažením orgasmu a teda ejakulací...

Tmavnutí prstů na noze se sádrou

Dobrý den, před 10 dny jsem si podvrtl kotník a natrhl i přetrhl některé vazy...

Nežádoucí účinky Biofenac

Dobrý den. Jak dlouhou dobu se múže užívat biofenac 100mg 2x denně? Pťedepsáno...

Předkožka

Dobrý den pane doktore. Bude mi 35 let a téměř 20 let si užívám bezstarostného...

Stav po trhání zubů


Bulka mezi penisem a stehnem


Bolest paže

Dobrý den, od minulého týdne mě už několikrát bolela paže v oblasti bicepsu....

Reklama