Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

EB viróza

Infekce Petra . 5.10.2007 redakce uLékaře

Dobry den. Po obdrzeni krevnich testu jsem byla upozornena, ze mam virus. Prosim o vysvetleni co vlastne mam a jak se to leci. Vysledky testu: EPSTEIN-BAAR VIRUS:AB/EBV VCA IgG Elisa 1:640; AB/EBV EBNA Elisa vysoce +; celkove honoceni: vyssi hladina protilatek. Dalsi test: CYTOMEGALOVIRUS: AB/CMV IgG ELISA 9.0; CMV avidita 0.4 ; celkove hodnoceni: Vysoka avidita IgG CMV protilatek - anamnesticka hladina. Tomu poslednimu hodnoceni nerozumim ani slovo. Dalsi dotaz zni, jestli vadi kdyz u mne nebyly nalezeny protilatky na Borrelii. Dekuji mnohokrat za vysvetleni a radu. Petra Z.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Petro. Z uvedeného testování vyplývá pouze to, že se Váš organizmus někdy setkal s EB virem nebo cytomegalovirem (CMV). Vzhledem k tomu, že není uvedena hladina IgM protilátek, nelze usuzovat, zda je infekce ještě aktivní a navíc, při současné pozitivitě na EB i CMV se může jednat o zkříženou reakci, která bývá běžná a vůbec to nemusí znamenat, že jedna z infekcí u Vás proběhla. Pokud nebyly nalezeny protilátky proti Borrelii, znamená to, že se Váš organizmus s ní nikdy nesetkal, čili dosud jste neprodělala borreliozu. Bohužel, zatím není možné se nechat očkovat.

Související dotazy

EB viroza
Dobrý den, cca před 3 měsíci mi byla po neustávajících...
EB viróza
Dobrý den, dcera (13 let)3.12. onemocněla angínou,...
EB viroza
Dobrý den, na imunologii mi byla zjištěna EBV. Chtěla...
Viróza v těhotenství
Dobrý den, možná bude můj dotaz absurdní, ale raději...
Viróza
Zdravím, potřeboval bych se zeptat. Včera se mi před...
Viróza
Dobry den, uz vic jak 16 dni trpim na neco mezi chripkou,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

E.coli

Dobrý den, již po několikáté mi po stěrech na bakteriologii v pochvě nalezli...

E.coli

Dobrý den, mám opakovaně nález v moči E.coli,brala jsem po třikráte antibiotika,ale...

E.coli

I když dbám rad lékaře a dodržuji hygienu, potýkám se s opakovanymi záněty moč....

E.coli - postup nejefektivnější léčby

Dobrý den, již je to skoro rok a půl, co trpím obtížemi s močovým měchýřem....

E.coli a Klebsiella v těhotenství

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Jsem ve 22.tt a kultivací z pochvy mi byla...

E.coli ESBL

dobrý den, po hysterektomii a odnetí vaječníku jsem byla 5 týdnu v pořádku,...

E.COLI V POCHVĚ

DOBRÝ VEČER CHCI SE ZEPTAT MÁM UŽ PO TŘETÍ V POCHVĚ BAKTERII E.COLI,PAN DOKTOR...

E.coli ve střevech

Dobrý den, před 2 lety jsem si začal všímat u sebe neustálého říhání v situacích...

E.coli ve vyteru z ucha

dobry den pane doktore, chtel bych se vas zeptat na postup lecby pri nalezu...

E.colli u 6-ti týdenního dítěte

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, co pro mou holčičku znamená přítomnost patogenní...

EB viroza

Dobrý den, cca před 3 měsíci mi byla po neustávajících problémech (zvýšená...

EB viróza

Dobrý den, dcera (13 let)3.12. onemocněla angínou, následně se přidala chřipka....

EB viroza

Dobrý den,synovi 7 let byla zjištěna reaktivace EB viru. Trpí na časté opakující...

EB viroza

Dobrý den, na imunologii mi byla zjištěna EBV. Chtěla jsem se zeptat, zda může...

EB viróza, nákaza

Dobrý den, mé 14 měsíční dítě bylo v průběhu vánoc v kontaktu s osobou, které...

EB virus

Dobrý den, paní doktorko. Jsem narozená ve 32. tt a první nemoc byl zánět...

EB virus

Dobrý den,mám čtyřletou dceru,která má EB virus,který momentálně není aktivní...

EB virus

Dobrý den, trápí mě už několik let únava. Diagnostikováno fyzické a psychické...

EB virus

Dobrý den, mám neustále zánět rohovky, bolest v kloubech a únavu. Mám zvýšené...

EB virus

Dobrý den, dovolím si upřesnit dotaz. Jaká je prosím pravděpodobnost vzniku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Turbinoplastika


MUDr. Věra Kaplanová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Petr Štěpánek

Praktický lékař pro dospělé

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?


MUDr. Jaroslav Bělohlávek

Praktický lékař pro děti a dorost

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem


Bolest páteře


MUDr. Hana Šípová

Kožní ambulance

Zvýšená štítná žláza a zvýšený cholesterol


Suchý žalud a není tak narůžovělí


Strach z epidemií? Očkováním chráníme svoji budoucnost


Divny pocit po prvnim pohlavnim styku


Říhání


Prošlá antibiotika


MUDr. Richard Utler

RAPAX Medical s.r.o.

Dexona injekce


Atopický ekzém se s každým povoláním nesnese


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×