Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Extrasystoly

Srdce a cévy Jan 16.8.2017

Extrasystoly
Dobrý den,
trápí mě ES.A to bohužel v takové rozsahu,že ob každý tep a nebo ob 3,4,5, tepů je to různé.Občas i třeba 2,3 hned za sebou.Tyto stavy trvají už asi 2 měsíce a trvají hodiny. A to každý den.Při zavolání ZS mi byly zachyceny komorové ES v sanitce.Než mě ale dovezou na internu ES prostě odezní.V podstatě EKG na interně bez nálezu.Takto se to opakuje dokola.Po každém příjezdu na interní odd.v nemocnici prostě zmizí.Koukají na mě jako na blázna.A pokaždé když odcházím ES se zase rozběhnou.Výsledky krve vždy v pořádku i EKG.Na holteru zachyceny KES. cca300/24hod.Ale to bylo v únoru.Kardiolog nasadil preventivně 2x1/2 tablety egiloku 25mg.Beru letrox 125 mg na stitnou zlazu a samozrejmě už i neurol na zklidnění.Užívám i rossucard 10 mg 1/2 tbl.denně.Prý na cholesterol,který mám už v pořádku.Echo mám též za sebou a také bez nálezu.Bohužel mi tvrdí ,že psychika.Tak se obracím na vás.Tyto každodenní stavy jsou psychicky devastující.Bojím se si dát kávu nebo už i to pivko,aby se mi něco nestalo.Teď když Vám píši mám ES ob 4 tepy.Předem děkuji za odpověď. Doplnění informací: zajímá mě, jestli muze mit extrasystolie vliv na pískání v hlavě(uších) a motání se. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pokud se potíže zhoršily, tak bych doporučila nové vyšetření kardiologem a EKG Holter zopakovat - zda nedošlo k nějakému vývoji stavu.
Jinak samozřejmě doporučím neužívat ani kávu ani alkoholické nápoje (alkohol sám o sobě může provokovat různé arytmie).
Psychika může stav také zhoršovat - ale to je začarovaný kruh. Pokud se náhodně objeví extrasystola - což je běžný jev u všech lidí - (a Vy jste citlivější, takže ji vnímáte nepříjemně), tak se vylekáte, což dále může provokovat další extrasystoly....a tak pořád dokola.
Nicméně určitě doporučuji nové vyšetření kardiologem s provedením EKG Holteru.
Váš dotaz bude zpracovávat naše konzultační ambulance. S pozdravem BB.

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, pokud Vám byl proveden EKG Holter, kde bylo zachyceno 300 extrasystol za 24 hodin, to znamená cca 13 komorových extrasystol za 1 hodinu a to není mnoho (cca 3600 úderů srdce za 1 hodinu při srdeční frekvenci 60/min). Dále můžete pociťovat supraventrikulární extrasystoly, to jsou extrasystoly, které vznikají v síních. Většinou je lidé vnímají méně. Důležité je, jaký máte pocit a co je na EKG. Jsou situace, kdy lidé cítí přeskakování srdce či jiné potíže a na EKG nemají žádnou arytmii. Ve Vašem případě bych doporučil epizodní záznamník, kdy se EKG monitoruje při potížích po dobu 3 týdnů. Poté se výsledek vyhodnotí, jak jsou extrasystoly či jiné arytmie závažné. Na extrasystoly nezemřete, je potřeba začít přemýšlet, jak se s tím smířit.

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, extrasystoly tyto potíže mohou zhoršovat nebo je způsobovat. Někdy nyní zcela jasné, co bylo dříve.

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky...
Arytmie u mladého muže
Dobrý den, před několika měsíci jsem vypil větší...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Extrasystoly

Dobrý den, již rok trpím problémy se srdcem - extrasystoly. Lékař mi vysvětlit,...

Extrasystoly

Dobrý den, mám dotaz ohl arytmií, extrasystol. Bohužel již od července 2017...

Extrasystoly

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor ... již 3 roky...

Extrasystoly

Dobrý den. Mám extrasystoly. Jednou za půl roku si dám na taneční párty extázy,...

Extrasystoly

Dobrý den, byly mi zjištěny extrasystoly, podstoupila jsem 24 hod.EKG holter,...

Extrasystoly

Dobrý den, můj dotaz se týká extrasystol. Bušení srdce pociťuji již rok a...

Extrasystoly

Dobrý den, asi před měsícem a půl se u mě objevilo takové nepříjemné bušení...

Extrasystoly

Dobrý den, v roce 2017 jsem podstoupila RFA pro AVRT. V roce 2018 na holteru...

Extrasystoly

Dobrý den, před rokem se mi udělalo hodně špatně, od té doby vysoký tep 100/min.Byly...

Extrasystoly

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda mohou extrasystoly souviset s chronickým...

Extrasystoly

Dobrý den, už osm let docházím na kardiologii ohledně bušení srdce, měla jsem...

Extrasystoly

Dobrý deň, už asi týžden vkuse mám extra systoly. Predtým som to mávala tak...

Extrasystoly

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na pravidelnost srdečního rytmu, občas mívám...

Extrasystoly

Dobrý den, asi půl roku zpátky se mi začaly dělat často "kopy" - nejspíš komorové...

Extrasystoly

Dobrý den! Již několik let trpím (podle mé obvodní lékařky) extrasystoly. Mívám...

Extrasystoly

Dobry den, dlouhodobe se potykam s extrasystolami, pred asi tremi lety jsem...

Extrasystoly

Dobrý deň, prosím o vysvetlenie lekárskej správy, trápia ma totiž extrasystoly...

Extrasystoly

Dobrý den , už sem vám pár krát psal ohledem extrasystolu na srdíčku , vím...

Extrasystoly

Dobrý den, už v těhotenství jsem chodila na dětskou prenatální kardiologii s...

Extrasystoly

Dobrý den. Mám dotaz ohledně extrasystol. Posledních cca. 6 měsíců mam extrasystoly....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kapavka

Dobrý den, byl jsem na kožním oddělení a tam mi diagnostikovali kapavku. Chtěl...

Boulička v oblasti konečníku

Dobrý den, již druhý den mě trápí boulička v oblasti konečníku. Na dotek nebo...

Svědění pochvy a výtok po užívání antibiotik

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Před třemi dny jsem dobrala antibiotika...

Panenská blána


Dysplazie pattely typ III.

Dobrý den, dnes jsem dostala výsledek z mr. Závěr je , že v koleni je náplň...

Boule v třísle - uzlina/kýla?


Možnost častých zánětů po vysazení antikoncepce

Dobry den, zhruba před měsícem jsem vysadila po 2 letech hormonální antikoncepci....

Lehce zvýšená teplota


Krvácení při sexu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může být příčinou krvácení při sexu. S...

Přibrala jsem při léčbě kortikoidy

Dobrý den, léčím se s roztroušenou sklerózou, už když jsem začala s léčbou...

Možná panická porucha,Motání hlavy

Dobrý den , je mi 14 let za 2 měsíce 15 ... Jednou se mi strašně zamotala hlava...

Dřevěné nohy, pocit necitu nohou.

Dobrý den, dnes se mi přihodila taková věc. Dávala jsem něco do auta, předklonila...

Praskliny na penisu

Dobrý den mám na penisu praskliny do krve a když chci roztahnout tak mi to praskne...

Výhřez ploténky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli může bankování , které je provedeno...

Dráždění na průduškách

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - již asi 3 týdny mívám takový dráždivý pocit...

Rovnátka - extrakce zubu

Dobrý den, je mi 30 let a byly mi doporučeny rovnátka. Paní doktorka mi však...

Depo Provera

Beru injekce Depo Provera více jak 10 let , teď jsem na ni zapomněla je to měsíc...

Častá stolice a bolest břicha

Mam dotaz chodim 11krat dene na velkou boli me. Bricho. Je to normalni. Coto...

Chronický kašel

Ráda bych se zeptala od ledna mám vlhky kašel ..vykaslavam žlutý a občas zelene...

Bílý povlak na jazyku, červené tečky na kořeni jazyka

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu týkající se mého jazyka. Již 14 dní...

Reklama