Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Extrasystoly

Srdce a cévy Juraj 8.10.2018

Dobrý den , už sem vám pár krát psal ohledem extrasystolu na srdíčku , vím že ste mi už odepisovali že nemám mít zbytečně strach že extrasystoly se běžně vyskytuji de o subjektívni vnímani ,snažím se to nějak nevnímat , ale pravda je že poslednej rok mně otravujou nějak víc v rúznych intervalech a přišel sem asi nato čím to je, už asi 3 roky pracuju ve firmně kde je celkem fyzicky ale aj psychicky náročnější práce , první rok a pul mi nic nebylo až tedka to vyplouvalo na povrch začali mi munulej rok systoly říkal sem si to je nic to nejak odezní a začal sem brát rúzne doplnky stravy od horčíka , vitamúnu c, draslík , vit.B , začal sem cvičit , troška se to začalo lepšit ale tedka se to zase stupnuje ,mám třeba systoly v práci 15 za den rúzny takový někdy jen škubnutí trhnutí , ale někdy takový preskočení , tých škubnutí je teda víc , vypozoroval sem taky na sobě že sem unavenej vyčerpanej škube mi stále lavý očni víčko , to všechno sou asi příznaky vyčerpáni tím pádem zvýšenej výskyt extrasystol , v práci mi to vždy dělá nejvíc a třeba jak mám víkend volnej tak se to zlepší o hodně víc a mám jen ale 5 nebo 3 škubnutí za den , stoho mi vycházi že už sem asi ste práce celkem vyčerpanej a nevím jak postupovat mám čoraz věší obavy stoho co bude ,mohli by ste mi nejak poradit ? mám si zajít ke svému k lékaři na prohlídku ale mám dojem že budu absolvovat prohlídku ekg , pak mi daji pravděpodobně holter na 24 h. , pak si oddýchnu doma třeba dva týdny ale mám strach že jak zase budu v záteži v práci že to zase začne už sem uvažoval aj za nejakou dobu dát výpověd a najít si něco klidnejšího mín fyzicky náročnýho , ale bojím se že to budu mít pak aj jinde , takhle tak dlouho sem systoly ešte nemněl , posledně sem mněl vyšetřeni zhruba pred deseti lety ale vtedy mi nic nenašli a vtedy mi ty systoly zhruba po 3 měsícech nějak odezněli tedka tak dlouho sem je ešte nemněl , jinak beru stále od 26 let egilok 25 mg , možná by mně moh dát muj lékař nějaký iný lék nebo něco silnější co myslíte deto? nebo by sem si mněl dát velkej oddych ? vubec nevím jak postupovat celkem sem zoufalej a zmatenej děkuju naschle !

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pokud máte pocit, že extrasystol přibývá a stav se zhoršuje, pak bych určitě doporučila vyšetření u praktického lékaře. Lékař Vás vyšetří, změří tlak, natočí EKG, může provést i základní laboratoř (zejm. hladina minerálů, dále cukr, krevní obraz atd.). Je nutné vyloučit i nerovnováhu minerálů či anémii (nedostatek červených krvinek- i když toto je u mužů poměrně vzácné). Také Vám lékař může napsat doporučení na EKG Holter (24h monitorování EKG). Během monitorace Holtera by možná bylo vhodné, abyste měl běžnou zátěž, aby větší pravděpodobnosti zachycení extrasystol, které popisujete, a aby lékař mohl lépe zhodnotit, jakého jsou charakteru.
Egilok sám nevysazujte, doporučila bych konzultovat postup ohledně léku až po vyšetření EKG. Léčbu by měl zhodnotit kardiolog (po vyhodnocení EKG Holtera). Pokud byste lék vysadil, mohly by se objevit další potíže (nejčastěji bušení srdce). Lék se vysazuje postupně a vždy po konzultaci lékařem.
Pokud se extrasystoly vyskytují v souvislosti s pracovním vytížením, je určitě na místě zvážit změnu zaměstnání. Práci nemusíte měnit hned, ale můžete se rozhlížet, zda je někde klidnější práce vhodná pro Vás.
Odpočinek je také na místě. Můžete zvolit procházky v přírodě, popř. další dle vašich zálib. Také nepijte alkoholické nápoje (vč. piva). Při pití alkoholických nápojů je organismus náchylnější ke vzniku extrasystol a dalších poruch rytmu srdce.
Takže jako první nyní navštivte praktického lékaře, potíže mu popište a vyčkejte výsledků vyšetření. O změně práce také uvažujte a hlavně se snažte být v klidu (pokud to je jen trochu možné). Nepijte žádné alkoholické nápoje. Další postup se bude ubírat podle výsledků vyšetření. Přeji brzké vyřešení problémů, s pozdravem BB.

MUDr. Branislav Holman
Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Specializace: Angiologie, Cévní chirurgie, Dětská kardiologie, Dětská nefrologie, Hepatologie‎, Kardiochirurgie, Kardiologie, Nefrologie, Vnitřní lékařství

Dobrý den
Jak sám píšete zcela jistě má stres u Vás významný podíl na četnosti extrasystol. Změna práce je samozřejmě na Vašem zvážení. K dalším zhošujícím faktorům krom již zmíněného alkoholu patří také kouření, kafe(kofeinové), energetické drinky, nedostatek spánku....Tak či tak, standardní vyšetření EKG, laboratoř, echo srdce a Holter EKG by jste podstoupit měl. Dle výsledku se pak rozhodne o dalším postupu. V případě, že Holter potvrdí významnou četnost extrasystol jistě bude další postup patřit do rukou zkušeného kardiologa.
S pozdravem

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky...
Arytmie u mladého muže
Dobrý den, před několika měsíci jsem vypil větší...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Extrasystoly

Dobrý den, asi před měsícem a půl se u mě objevilo takové nepříjemné bušení...

Extrasystoly

Dobrý den, před rokem se mi udělalo hodně špatně, od té doby vysoký tep 100/min.Byly...

Extrasystoly

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda mohou extrasystoly souviset s chronickým...

Extrasystoly

Extrasystoly Dobrý den, trápí mě ES.A to bohužel v takové rozsahu,že ob každý...

Extrasystoly

Dobrý den, už osm let docházím na kardiologii ohledně bušení srdce, měla jsem...

Extrasystoly

Dobrý deň, už asi týžden vkuse mám extra systoly. Predtým som to mávala tak...

Extrasystoly

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na pravidelnost srdečního rytmu, občas mívám...

Extrasystoly

Dobrý den, asi půl roku zpátky se mi začaly dělat často "kopy" - nejspíš komorové...

Extrasystoly

Dobrý den! Již několik let trpím (podle mé obvodní lékařky) extrasystoly. Mívám...

Extrasystoly

Dobrý deň, prosím o vysvetlenie lekárskej správy, trápia ma totiž extrasystoly...

Extrasystoly

Dobrý den, už v těhotenství jsem chodila na dětskou prenatální kardiologii s...

Extrasystoly

Dobrý den. Mám dotaz ohledně extrasystol. Posledních cca. 6 měsíců mam extrasystoly....

Extrasystoly

Dobrý den, v červnu jsem byla na echu a vše ok. Chodím každé dva roky, jen mám...

Extrasystoly

Dobry den, asi pred dvema mesici se u mne objevily extrasystoly, jsou caste,...

Extrasystoly

Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy mam treba 3 roky klid...

Extrasystoly

Zdravím Vás pane doktore. Nedávno jsem byla na kardiologii,ohledne extrasystol....

Extrasystoly

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na můj problém od července 2017 mi začaly extrasystoly,...

Extrasystoly

Dobrý den, je mi 28 let a za posledních 12 měsíců jsem pociťoval občasné extrasystoly....

Extrasystoly

Dobrý den, je mi 28 let. Již pár let mě trápí extrasystoly srdce. Ze začátku...

Extrasystoly

Dobrý den, včera jsem měla EKG holter, dnes jsem ho odevzdávala a rovnou šla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Problém s hlubokým nádechem

Dobrý den, prosím o radu k této potíži: Několik dnů se nemohu hluboce nadechnout(popadnout...

Dysplazie patelly

Zdravím, pane doktore, je mi 18 let a asi dva měsíce mám takový nepříjemný...

Antikoncepci jsem těchto 18 dní brala pravidelně.

Dobrý den, mám takový dotaz...Užívám již rok antikoncepci Diane 35. Užívala...

Bazaliom

Dobrý den paní doktorko, již přes rok mám bazaliom pod okem u nosu o velikosti...

Hemeroidy a anální styk


Růst ochlupení

Jak urychlit růst ochlupení nad penisem ?

Odběr krve a marihuana

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se dá v krvi zjistit marihuana když jsem...

Citalec či Cipralex, jak dál postupovat?

Dobrý den, je mi 47 let, jsem rozvedená, nemám partnera, žiji sama. Mnoho...

Deprese, anhedonie

Dobrý den pane doktore mám na Vás takový dotaz. Léčím se se středně těžkou...

Fibrózní dysplazie

Dobrý den, mám na Vás takový dotaz. Ve čtyřech letech mi byla zjištěna fibrozní...

Autoprotilátky - anti

Dobrý den, moc Vás prosím o vyjádření se k mým výsledkům: TG .... 4579,60 U/ml...

Pohlavní infekce

Dobrý den, partnerce našli při stěrech bakterii Ureaplasma Urealyticum. Po...

Zkažené mléko a gravidita

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda hrozí něco plodu, když jsem vypila sklenici...

Bílý povlak na penisu

Dobry den, jiz nejakou dobu mam na zaludu cervene flicky a zhriba pred tydnem...

Bolest zápěstí a lokte

Dobrý den, je to už delší dobu (přes rok), co mě trápí bolest předloktí a zápěstí,...

Zlomený palec u nohy


Potíže s trávením, těhotenství

Dobrý den, jsem nyní v 18. týdnu těhotenství a od otěhotnění mě trápí větší...

Nadměrný růst chlupů

Dobrý den, mám takový problém, za poslední půl rok, mi strašně narostlo hodně...

Zvýšená hodnota ALT a užívání ATB

Dobrý den, Před 14 dny mi byla na odběru krve zjištěna mírně zvýšena jaterní...

Bolest pod žebry


Reklama