Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Extrasystoly

Srdce a cévy Jan 7.2.2018

Extrasystoly
Dobrý den
Můj dotaz spočívá v nebezpečnosti extrasystol, které mi byly diagnostikovane.Po holteru 3500 Kes denně. Po nasazení léčby egilok 25mg ráno a večer půl je to o dost lepší. Dále užívám v poledne rytmonorm 150mg 1x denně. A samozřejmě na uklidnění neurol. Po ránu letrox 125mgna štítnou žlázu. I přesto všechno se každé ráno probudím a mám cca do 10min extrasystoly,ktere po požití egiloku do hodiny přestanou. Ale bohužel je to prostě každé ráno. (dost na hlavu). Všiml jsem si také že při větší zátěži se prostě rozjedou ať jednotlivé nebo v bigemicke nebo trigemicke vazbě.Bohuzel i po sexu. Es bohužel cítím všechny což je dost psychicky deprimujici. Všiml jsem si i es které nejsou ani v bigemii ale hned zasebou prostě třeba 3es hned po sobě. Kardiolog toto bohužel nikdy nezachytil tak mi to asi ani nevěří. Slyším jen pořád nehlidejte se a to je dobrý a že se stim nic moc nedá dělat. Samozřejmě vyšetření jsem měl včetně echa a vše je ok. Ptám se tedy jestli se mám znepokojovat nebo navštívit jiného kardiologa. A jak moc je výše popsany stav závažný? Předem vám děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pokud došlo ke změně nálezu, doporučila bych zopakovat Holter EKG, popř. krátkou hospitalizaci v nemocnici ke kontinuálnímu monitorování EKG. O tomto ale rozhoduje kardiolog, takže by to bylo po domluvě s ním. Chápu, že Vás to zneklidňuje, jste mladý. Léky určitě užívejte a nevysazujte.
Váš problém posoudí ještě i specialista - kardiolog, který doporučí vhodné řešení této situace. Vyčkejte, prosím, i jeho odpovědi. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, 3500 extrasystol za den je ještě v normě. Řeší se až nad 10 000 extrasystol za den. Vaše medikace je trochu nestandardní, Egilok bych nahradil Betalocem, který funguje 24 hodin. Rytmonorm se standardně užívá 3 denně, protože má biologický poločas cca 8 hodin. Pokud máte EHCO srdce v pořádku, tak není se čeho bát. Extrasystoly jsou nepříjemné, ale nejsou nebezpečné. Pokud máte ataky nepravidelně, může se zvážit epizodní záznamník. Máte k dispozici kartu na 3 týdny a při potížích nahrajete EKG křvku, která se vyhodnotí.

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky...
Úzkostná porucha
Dobry den, obracim se na vas s dotazem. Je mi 36 let,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Extrasystoly

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda-li blokace zeber a problémy s hrudní páteří...

Extrasystoly

Extrasystoly Dobrý večer.Viz příloha.Mám se obávat?ES mě trápí v podstatě celé...

Extrasystoly

Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily extrasystoly. A to asi...

Extrasystoly

Dobrý den, trápí mě opětované extrasystoly..chodí nepravidelně nekolikrát za...

Extrasystoly

Dobry den pane doktore. Moc Vám děkuji za odpověď. Na sonu srdce jsem byla právě...

Extrasystoly

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly způsobit nějaké...

Extrasystoly

dobrý den. jsem skoro 50.muž jsem 7.let po IM byl mi zaveden stennt. od červenc...

Extrasystoly

Přeji dobrý den, ráda bych se zeptala na srdeční extrasystoly. Vím, že se...

Extrasystoly

dobrý den, již jste mi odepisoval a docela viděsil že extrasystoly mohou značit...

Extrasystoly

Dobrý den pane doktore. Mám takový dotaz. Trápí mě asi zřejmě extrasystoly....

Extrasystoly

Dobrý den, již delší dobu trpím extrasystoly. Mám je prakticky každý den a je...

Extrasystoly

Dobrý den, nejspíše mě trápí extrasystoly (podle toho, co jsem kde četla), dočetla...

Extrasystoly

Dobrý den, již 10 let bojuji s přeskakováním srdce. Mám velký problém záznam...

Extrasystoly

Dobrý den pane doktore, na holteru mi byly zjištěny SVES 1 KES 1580 izolovaných...

Extrasystoly

Vážený pane doktore, dovoluji si Vás požádat o Váš názor na následující problém....

Extrasystoly

Dobrý den, asi 4 roky mě trápí extrasystoly je to asi pul roku co jsem byla...

Extrasystoly

Dobrý den, během pěti let jsem 3x prodělala supraventrikulární tachykardii,...

Extrasystoly

Dobrý den, prosím vás, mám dotaz ohledně extrasystol. Asi 5 let mě trápí občasné...

Extrasystoly

Dobrý den, dovoluji si Vás poprosit o radu ohledně problémů se srdcem, který...

Extrasystoly

Dobrý den, po roce se u mě opět vyskytnul problém v podobě přeskakování a bušení...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

CHlamydie, ureoplasmata a Mykoplasmata

Dobrý den, byla jsem u svého gynekologa a ten mi na základě stěrů oznámil...

Infekce močových cest a očkování proti chřipce

Dobrý den!Mám asi zánět moč.měchíře,respektive mám bílkovinu v moči /asi týden/,mohu...

Zvětšená uzlina při infekci


Jak se pozná zánět optického nervu?

Zapomněla jsem podotknout ze me boli to oko a vzadu za okem když stim okem hybam...

Krev ve stolici při užívání clexanu(inj.)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je běžně u zdravého člověka ve stolici...

Dlouhodobá bolest hlavy

Dobrý den, cca dva měsíce mě trápí silné bolesti hlavy a několik dní mě trápí...

Lázně po apendektomii

Dobrý den. Byla jsem na operaci s apendixem, byla to laparoskopická operace....

Palgotal

Dobrý den. Asi půl roku beru dvakrát denně palgotal, který mi byl předepsán...

Akné bez efektivní léčby

Dobry den, jedna se o problem s “akné” Problem trvá už asi od 14.ti let. Momentálně...

Zvýšené GMT

Dobrý den mám GGT 3,19 Bilirubin 31,0 Chodím na gastroenterologii,tlak v pravém...

Balanitida

Dobrý den, minulý den týden jsem dostal radu, abych začal používat krém Imazol...

Dávkování Letroxu v těhotenství

Dobrý den, léčím se na sníženou funkci, brala sem letrox 75 - hodnoty na začátku...

Mutace a1298c v genu mthfr

Dobrý den, byla mi zjištěna mutace a1298c v genu mthfr . Chtěla jsem se zeptat,...

Stav po porodu

Dobrý den, jsem 5 týdnů po spontánním porodu. Byla jsem nastřižená. Šití mne...

Leidenská mutace

Dobrý den, v dubnu tohoto roku jsem podstoupila kyretáž a hysteroskopii kvůli...

Žlutý až hnědý zapáchající výtok.

Dobrý den, již několik dní mě trápí žlutý, někdy až nahnědlý zapáchající výtok...

Pálení a bolesti na hrudi i pod hrudí...

Dobrý den. Již přes rok trpím šíleným pálením na hrudi i pod hrudí, které jakoby...

Antikoncepce

Dobrý den, přítelkyně třetím rokem užívá antikoncepci yosefinne. Menstruaci...

Bolest ramene


Vřed penisu

Dobrý den udělalo se mi tohle na penisu nevíte co to může být? Mam to asi mesic...

Reklama