Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Fluor v zubních pastách

Mozek a nervy Lukáš 2.8.2011

Dobrý den,

dočetl jsem se, že vyšší příjem fluoru může škodit mmj. mozku. Je tedy nevhodné nedostatečně vyplachovat nebo zcela nevyplachovat ústa po čištění zubů v zájmu prevence zubního kazu, jak radí někteří zubní lékaři? Respektive je v zubních pastách koncetrace fluoru taková, že může při polykání menšího množství pasty škodit?

Děkuji.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Obecně se upouští od preventivního podávání fluoru proti zubnímu kazu. Fluoru je v přijímaných potravinách a tekutinách dostatek, proto si myslím, že vyplachování pasty zubům neuškodí, na druhou stranu se polknutím pasty neotrávíte.

Související dotazy

Fluor
Dobrý den, trápí mě Fluor( bílý výtok), ale bojím se...
Souvislost hypothyreozy a fluoru
Dobrý den, jsem pacientka s hypothyreozou. Onemocnění...
Je fluór součástí zubu?
Dobrý den, je fluór součástí zubu? A kosti?
Čištění zubů pastou s fluorem
Dobrý den, není nebezpečné používat při paradentóze...
Vaginální fluor
Dobrý den paní doktorko potřebuju radu.Už delší dobu...
Škodlivost kosmetických výrobků
Dobrý den, poslední dobou občas narazím na články týkající...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Florsalmin v těhotenství

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na kloktadlo Florsalmin. Jsem v 8tt a přepadlo...

Floxal

Dobrý den užívám kapky do oči Floxal bez steru na zánět do obou oči. Zánět nebyl...

Fluatence po klystýru

Dobrý den, několik let mám potíže s bolestí bricha a meteorismem - od doby,...

Flucinar

Dobrý den, byla jsem na kožní a mám pytiriasis rosea, dostala jsem mastičku...

Flucinar mast

Dobrý den.Prosím o radu.Od gynekologa mám předepsaný Flucinar na vaginální potíže....

Flucloxacillin

Dobrý den, mám Flucloxacillin 500mg 3x denně a antikoncepce Mercilon. Sníží...

Fluconazol

Dobrý den,paní doktorka mi předepsala Fluconazol Aurobindor 150m. Kolik takové...

Fluconazol a antikoncepce

Dobrý den, již několik týdnů užívám antimykotikum Fluconazol 150mg. Chci se...

Fluor

Dobrý den, mám jeden malý dotaz...Mám bílý výtok a myslím, že je to mykóza.Musím...

Fluor

Dobrý den, trápí mě Fluor( bílý výtok), ale bojím se jít s tímto problémem na...

Fluoridové tablety

Dobrý den, dostali jsme pro naši 2,5letou dceru fluoridové tablety podávat...

Fluoróza

Dobrý den, je fluoróza čistě kosmetický problém, a nebo má nějaká zdravotní...

Fluoróza a Elmex gel

Dobrý den. Mám na předních zubech mírnou fluorózu, zároveň se mi ale odvápňuje...

Fluoroza x Demineralizace

Dobry den p. dr, na hornich prednich "1" a "2" se mi pred casem objevily bile...

Fluzak

Dobrý den, chtěla bych se jen zepat..zjistila jsem,že jsem v 5tt..a beru...

FNH pečene

Dobry den. Co je nutne urobit aby mi zmizla fnh pecene? V roku 2015 mi bola...

FNH pečene

Dobry den. Co je nutne urobit aby mi zmizla fnh pecene? V roku 2015 mi bola...

Fobická porucha u dítěte

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám tříletou dceru, která se HODNĚ bojí.Neustále...

Fobická úzkostí porucha z kontaktu z novými lidmi

Dobrý den. Trápí mě situace, kdy se setkám například s novým člověkem nebo celkově...

Fobická úzkostná porucha

Dobrý den. Za týden to bude 3 měsíce co beru Citalec 20 na axiozně fobickou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlatý stafylokok v pochvě

Dobrý den, už několik let mám problém se zapáchajícím výtokem z pochvy. Gynekolog...

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala na možná rizika pro plod. Jsem v prvním trimestru...

Tachykardie

Dobrý den,chtěla bych znát váš názor. Jsem po operaci srdce-defekt komorového...

Roupy

Asi před dvěma lety měla má čtyřletá dcera dětské roupi a já jsem se jimi také...

Nechutenství, unava a opožděná menstruace

Dobrý den, asi 4 dny mi bylo špatně od žaludku (bez zvracení či nechutenství),...

Pupínky na zadku


Šourek

Dobrý den,mám takový problém měl se sex a moje partnerka mi nějakým způsobem...

Zánět močových cest - Xorimax

Dobrý den, Dostala jsem zánět močových cest, navštívila jsem svoji gynekoložku....

Stav po konizaci čípku, bolesti v podbřišku

Dobrý den. Jsem 5tydnu po konizaci čípku s lokálním anestezii. Občas mám bolest...

Žilní nedostatečnost

Dobrý den, mám dotaz ohledně křečových žil a prosvítajících žil (viz. foto)....

Zanet ledvin

Dobry den, Lecim se se zanetem ledvin. Lekar mi predepsal dve baleni Cifloxinalu...

Jak poznám hlen s krví

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak poznám hlen s krví? Po tužší stolici mívám...

Přechod k jinému gynekologovi

Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Přecházím k jiné gynekološce.Potřebuji i nějakou...

Točení hlavy, závratě

Dobrý den, již asi zhruba rok mám problémy s pocitem točení hlavy a závratí....

Frenuloplastika

Dobrý den. 1. 6. jsem prodělal frenuloplastiku. Stehy už jsou pryč, ale zůstal...

Bílý povlak u kořene nehtu

Dobrý den, před pár dny jsem si všimla (po poranění ochranné kůžičky u kořene...

Mám bušení srdce třesou se mi nohy ruce

Dobrý den,chci se zeptat na apaurin,jestli pomůže jedna injekce,jestli je to...

Pálivá bolest holeně

Asi pred rokem jsem mel velky hematon na lytku.cca 20cm.casem vse zmizelo jen...

Dlouhodobé průjmy

Dobrý den, už asi měsíc u mě trvají potíže se zažíváním. Konkrétně jsem měla...

Vysoký tlak krevní

dobrý den, je mi 64 let a léčím se s vysokým krevním tlakem. Beru Caramlo a...

Reklama
Zavřít