Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

HA a třezalka tečkovaná

Gynekologie Gabriela . 16.9.2013

Dobrý den, v příbalovém letáku HA je uvedeno, že třezalka tečkovaná může snižovat účinek HA. Chtěla bych se zeptat, jestli toto platí pouze, když je třezalka užívaná vnitřně (např. pití třezalkového čaje) nebo jestli může být účinek také snížený při použití vnějším způsobem (např. třezalkový olej vmasírovaný během masáže, 1x měsíčně)? Chápu, že v tomto případě neprochází trávicí soustavou, ale účinky na organismus asi má, pokud je používána. Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Myslím,že při lokálním použití je risiko snížení účinnosti antikoncepce zanedbatelné. Příjemný den

Související dotazy

Třezalka x HA
Dobrý den, koupila jsem si čaj jehož součástí je i...
Antikoncepce a třezalka tečkovaná
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jak dlouho ovlivní...
Třezalka tečkovaná a léky
Dobrý den,trpím chronickou úzkostí.Beru léky kventiax...
Citalec nebo třezalka tečkovaná
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám nyní už 2.5leté...
Antidepresiva vs. třezalka
Dobrý den, zajímal by mě přesný důvod, proč se nedoporučuje...
Třezalka + alkohol
Byla mi doporučena třezalka na lehké úzkosti a nespavost...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HA a snížení účinku jídlem

Dobrý den pane doktore. Chtěla bych se zeptat jak je to s hormonální antikoncepcí...

HA a spineni mimo menstruaci

Dobry den. Chtela jsem se zeptat. Mam "silnejsi spineni" a uzivam...

HA a strevni potize.

Dobry den, mam takovy dotaz ohledne HA. Ve ctvrtek nekdy kolem 13:00 jsem mela...

HA a špinění/krvácení

Dobrý den, od 21.6. beru HA Bonadeu. Je to moje první antikoncepce, kterou jsem...

HA a těh. test

Dobrý den, moc se bojím, beru HA jenže 3dny po sobě jsem si vzala pilulku nejdřív...

HA a těhotenství

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zdali mohu otěhotnět,když užívám antikoncepci...

HA a těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, jak je to s braním hormonální antikoncepce...

HA a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych zeptat jaká šance otěhotnět při užívání HA (beru Vreya...

HA a těhotenství

Dobrý den,je mi 43 let,mám 2 děti 14 let jsem brala Minisiston.Od ledna jsem...

HA a trimepranol

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně kombinace léků. Beru hormonální antikoncepci...

HA a vše okolo ..

Dobrý večer, pane doktore. Chtěla bych se Vás na něco zeptat :). Dne 5.6.12...

HA a vše okolo ..

Dobrý večer, paní doktorko. Chtěla bych se Vás na něco zeptat :). Dne 5.6.12...

HA a vytok

Dobry den, Prvni den menstruce jsem si vzala prvni tabletu HA Tri-regol. Mela...

HA a Xorimax 500 mg

Dobry den,chtela bych se zeptat,zda Xorimax 500 ovlivnuje ucinek antikoncepce...

HA ADELE zapomenutí

Dobrý den, nejsem si 100% jistá zda se mohu otěhotnět nebo ne. Zapomněla jsem...

Ha Artizia

Dobry den, beru ha Artizia 4 mesice.Uz podruhe se mi stalo, ze jsem 2 dny pred...

HA ARTIZIA a Agnucaston

Dobrý den, měla bych na Vás paní doktorko dotaz. Doktor mi předepsal Agnucaston,...

HA Azalia

Dobrý den, už půl roku užívám HA Azalia a ze začátku (4 měsíce) jsem měla menstruaci...

HA AZALIA 1menstruace a nic

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, po 6ti nedělích jsem začala brát HA AZALIA.Asi...

HA Belara - nadměrné ochlupení

Dobrý den, nechala jsem si od svého gynekologa předepsat HA Belara, zejména...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Třes rukou


Mám dotaz, může Ivuška z toho úplně zešílet?


Bušení srdce


Dotaz


Pasivní kouření škodí i plodu v děloze!


Únava


Alzheimerova demence


MUDr. Renata Štěpánková

Ortodoncie, praktické zubní lékařství

Medrol

Pro MUDr. Janu Leskovskou. Medrol jsem vysazovala pod dohledem lekare. Je to...

Bolesti třísel a varlat


Alergie – červené oko, které nebolí


Skřípnutý mezižeberní nerv


Váha plodu


EKG výsledek


Molusky


CNS - centrální nervový systém


Větry


Brnění konečků prstů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×