Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hepatalne testy - zvysene

Vnitřní lékařství slavia . 5.2.2012

Uz viac ako rok mam bolesti v pravom podrebri a niekedy mi byva zrazu zima. Pre rokom ma lekar poslal na USG brucha,kde nic nezistili. V pravom podrebri mavam stale bolesti a teraz mi lekar zistil zvysene hepatalne testy - ALT 1,77ukat/l (ref.0,1-0,6); AST 1,29 ukat/l (ref.0,15 -0,6): CRP 7,00 mg/l (ref. 5,00),;glukoza 6,2 (ref. 3,5 -6,1); FW28. Lekar mi predpisal Lagosa 3x1. Inak uzivam uz rok 20 mg Zaranta na vysoky cholesterol a 2,5 mg Bisomerck na zvyseny tlak. Lekar ma na dalsie ine vysetrenia jater neposlal. Mam vsak obavy, aby som nieco nezanedbala. Mohlo by to byt nejaka vaznejsia nemoc? Co od toho ocakavat?

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den.Bohužel,pouhý údaj o bolesti v pravém podžebří a mírném zvýšení jaterních transamináz ke zhodnocení Vašeho stavu nestačí.Někdy lze mírný vzestup jaterních enzymů přičíst tzv.steatose jater,která se léčí v zásadě úpravou hladiny lipidů a cukrů..nejlépe je,pokud pacient všechny své pochybnosti předloží svým ošetřujícím lékařům..-nikdo jiný nemůže mít lepší "nápady",jak dále vyšetřovat a léčit,než oni,kteří Vás přímo vyšetřují a mohou sledovat i dynamiku Vaší poruchy-vývoj v čase!!

Související dotazy

Hepatálne testy
Dobrý deň,v predoperačnom vyšetrení mi zistili,že nemám...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, manžel byl na jaterních testech. Má zvýšené...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor....
Infekční mononukleoza a zvýšené jaterní testy
Dobrý den, je mi 22 let, předevčírem mi zjistili infekční...
CMV a zvýšené jaterní testy
Mam dlouhodobe - minimalne rok, zvysene jaterni enzymy...
Náhodně zvýšené jaterní testy
Pane doktore, chtěla bych se zeptat.Nedávno mi náhodně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Henochova-Schönleinova purpura

Dobrý den ,mému 6. letému synovy diagnostikovali Henochova-Schönleinovu purpuru...

Heparin

Dobrý večer, rád bych se zeptal, jaká jsou rizika podání nízkomolekulárních...

Heparin

Dobrý den, minulý týden jsem se u Vás informovala na zranění vazů v koleni....

Heparin al gel

Dobrý den!! Od prakticé lékařky jsem dostala heparin al gel na otoky v těhotenství...

Heparin v těhotenství

Dobrý den,chci se zeptat,mam po dvou zamlklých potratech,první v 11tt a druhý...

Heparin, císařský řez a epidural

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné při užívání Heparinu v těhotenství...

Heparinizace

Dobry den,jiz 6 let si aplikuji ZIBOR 25 000 IU. Tento stav staly a nemenny.Mohu...

Heparoid a odběry krve

Dobrý den, Zítra jsem objednana na vyšetření na hematologii ohledně krevní...

Hepatálne testy

Dobrý deň,v predoperačnom vyšetrení mi zistili,že nemám najlepšie hepatálne...

HEPATALNE testy

Dobrý večer, p. doktor, môžte mi vysvetliť tento výsledok po odbere HT viem...

Hepatitda B a orální sex

Vážená paní lékařko, chtěla jsem se Vás zeptat, zde je možné se nakazit hepatitidou...

Hepatitda typu C

Dobrý deň, pani doktorka! Mojej mame diagnostikovali pred rokom Hepatitídu typu...

Hepatites c

dobriy den , mu zuse nechat lecit v kazde nemocnici v cesku ne bo jsou jen...

Hepatitida

Dobrý den, Byla u mne diagnostikována hepatitida typu E. V prvním měsíci nemoci...

Hepatitida

dobry den mam dotaz pred 4 roky mi byla zjistena hepatitda b po 4 letech jsem...

Hepatitida

dobry den jsem ve druhem mesici tehotenstvi a mam posdezreni a hep.b, jdu na...

Hepatitida

Dobrý den. Syn 15let onemocněl AIH, je mu předepsán prednison. Jake vedlejší...

Hepatitida

Chcela by som sa spytat ci je mozne sa nakazit zltackou B/C, ak mi bol pichnuty...

Hepatitida

Dobrý den, jak velké je riziko přenosu hepatitidy B,C při poranění o elektrický...

Hepatitida

Dobrý den, po prodělané hepatitidě e (10 měsíců) mám pořád bílý povlak na jazyku,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Endiaron - děti

Dobrý den, byli jsme na dovolené a děti (25kg a 15 kg) "dostaly" průjem. Neměli...

Krevní tlak 140/80 ve dvaceti letech

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat. Bude mi 20 let a zjistili mi vyšší krevní...

Těhotenská cukrovka

Dobry den, dnes jsem byla na screeningu ve 3.tPred necelym mwsicem minzjistili...

Výsledek testu na M. Down

Vážená paní doktorko, prosím Vás o radu při posuzování rizik Downova syndromu...

Hojení po vytržení zubu

Dobrý den asi tak před 3 týdny mi byl vytržen zub. Šestka nahoře. Po třech týdnech...

Bulky na obličeji

Reaguji na: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bulka-na-obliceji-244111 Ateromy...

Vyrážka z ničehonič

Dobrý den, dnes ráno sem postrehl, že mně svedí penis, a zbadal jsem vyrážku,...

"Lupání" křupání za krkem, krční páteř

Dobrý den, Mám problémy s křupáním za krkem a ztuhlou šíjí. Když se pokusím...

17-ti letá prohlídka

Dobrý den, mohla bych se zeptat, co se dělá na preventivní sedmnáctileté prohlídce,...

Strupy ve vlasech

Dobrý den Mám dotaz už dlouhou dobu cca rok trpím strupy ve vlasech které...

PSA

Dobrý den, chci se zeptat jak by jste vyhodnotili hodnoty po kontrolním odběru...

MUDr. Vladimír Dvořák

Odborný lékař chirurgie

MUDr. Aleš Meisner

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Naražená záda

Dobrý den.Před 6 dny jsem uklouzla jsem na lede a spadla jsem plnou vahou na...

Autominunitní nemoc?

Dobrý den, podstoupila jsem imonologické vyšetření, mohla bych Vás poprosit...

MUDr. Jaromír Lichnovský

Praktický lékař pro dospělé

Vysvetlenie diagnozy

Dobrý večer. Dnes som bola na vyšetrení u neurologa, len velmi nerozumiem diagnoze...

Urgentní močení

Dobrý den, je to skoro půl roku, co jsem byl u doktora s tím, že mám potíže...

Escapelle a bolest bricha

Dobry vecer,23.1 jsem mela nechraneny styk v plodnych dnech kdy se do me pritel...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×