Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

HLA B-27

Denisa . 30.11.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, před několika lety vzhledem k častým zánětům duhovky, mi byl zjištěn antigen HLA B27. Na záněty duhovky nyní již moc netrpím a jiné problémy nepociťuji. Jen mě poslední dobou trápí časté praskání v kloubech - ramena, kolena, zápěstí.. Chtěla bych se zeptat, zda to může být spojeno právě s tímto antigenem HLA B27? Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Dobrý den. Bohužel Vaše kloubní potíže s pozitivitou HLA B27 mohou souviset, protože u nositelů tohoto antigenu se zvýšeně vyskytují některá autoimunitní onemocnění ( což byl ten zánět duhovky v minulosti ). Další jsou záněty kloubní výstelky, Bechtěrevova choroba a také tzv idiopatické střevní záněty.

Související dotazy

HLA - 27
Dobrý den, není vyloučené, že mám HLA B 27 (čeká mě...
HLA B 27 pozitivní
Vážená paní doktorko, souvisí spolu pozitivní HLA B...
HLA-B27
Dobrý večer ted mi napsal tatka, že má HLA-B27 pozitivní...
Pozitivita HLA B 27
Dobrý den pane doktore. Už nevím na koho se obrátit...
HLA B27
Dobrý den, prosím o odpověd na dotaz ohledně pozitivity...
HLA B27
Dobrý den, mám bolesti kloubů již několik let. Nikdy...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV?

Dobrý den, v pondělí jsem měl nechráněný sex. Jednalo se pouze o orální sex...

HIV?


HIV?


HIV?

Dobrý den, měl jsem orální sex s jednou mladou slečnou. Celkem 3x. 10.5., 13.6....

HIV?


HIV?


HIV/AIDS nakažení

Zdravím, již pár let uvažuji o tom, jak se může aids vůbec "chytit"? Hledal...

HK

Dobry den HK Chloe beriem pravidelne v pravidelny cas. Od 09.05 som brala...

HLA - 27

Dobrý den, není vyloučené, že mám HLA B 27 (čeká mě vyšetření). Můj patrner...

HLA B 27 pozitivní

Vážená paní doktorko, souvisí spolu pozitivní HLA B 27, skolioza 3.stupně, artritida...

HLA B27

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat. JIž 6 let ma dg. seronegativní spondyartropatie...

HLA B27

Dobrý den, mám bolesti kloubů již několik let. Nikdy mě to nijak zvlášt netrápilo,...

HLA B27

Dobrý den, prosím o odpověd na dotaz ohledně pozitivity HLA B27. Před 1/2 rokem...

HLA B27 pozitivní

Krásny den,už nevím jak dál.Už asi rok a pul trpím bolestma zad.Jsem 8 měsíc...

HLA pozitivita B27

Dobrý den, u dcery 14let, před dvěma týdny diagnostikovali akutní přední uveitidu...

HLA-B27

Dobrý večer ted mi napsal tatka, že má HLA-B27 pozitivní a že to může být dědičné...

Hlad

Dobrý den, mám teď stále hlad i když jsem po jídle. Jediné co mě napadlo je...

Hlad

Dobrý den, je mi 30let a jsem aktivní sportovkyně. Nemám asi 8let žlučník....

Hlad

Dobrý den mam takovy pocit neustaleho hladu i když se najím treba obedu tak...

Hlad

Dobry den, pocituji pocit hladu když se najím tak do 30min mam zase hlad. Může...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest okostice


Kotvičník zemní a jeho účinky


Zánět slepého střeva


Pásový opar


Protržení panenské blány masturbací


Motání hlavy, tlak v zátylku


Bolesti břicha


Zákaz kouření snížil počet předčasně narozených dětí


Černý pruh na nehtu


Bolesti po operaci variokokeli


Fleky na kůži


MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

Bulka na nártu


Křeče v břiše - nemoc nebo stres ??


Poznáte příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!


Přivolání onemocnění


Kolaterální oběh


Počítání týdnů těhotenství po KET


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×