Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty

Vnitřní lékařství Anna 10.9.2015

Dobrý den, je mi 22,
již několik měsíců jsem velmi unavená, působím až velmi flegmaticky, ale skutečně bývám tak vyčerpaná a nemám sílu, že si několikrát přes den musím na chvíli lehnout a odpočinout (situace je stejná, když přes den pracuji, i když ve volné dny nic náročného nedělám). Jsem hodně bledá a již několik lidí mi řeklo,ž e nevypadám zdravě, na slunce chodím stejně jako ostatní, stravu mám v posledních měsících vyváženou. Mám problémy se zažíváním, stravu jsem už dávno upravila, přesto mívám nepravidelnou stolici a po vyprázdnění se necítím vyprázdněná úplně, mívám v průběhu dne bolesti břicha v levém podbřišku, které nejsou silné, ovšem je to nepříjemné, někdy to bývají i silné křeče. Gynekologické problémy jsou vyloučeny.
Má lékařka to uzavřela jako problémy se zažíváním, mám upravit stravu a používat projímadla, ovšem nerada bych si vytvořila závislost na vyprazdňování pouze s projímadly.

Již ve třech posledních laboratorních výsledcích mám nějaké hodnoty mimo normu, moje lékařka je hodnotí jako nezávažné, že jsou to jen malé odchylky. Odchylky jsou skutečně malé, ale chtěla bych se zeptat na Váš názor, jestli by nějaké hodnoty nemohly souviset s některým mým problémem a zda nemám po své lékařce vyžadovat ještě nějaké vyšetření a úpravu stavu.
Draslík 3,4 mmol/l (norma 3,8-5,5);
CRP 9,1 mg/l (norma 0-5)
Erytrocyty 5,28 (norma 4-5,1);
MCV 73,5 fl (norma 80-100);
MCH 24, 7 pg (norma 26-34);
Segmenty 0,41 (norma 0,47-0,7);
Lymfocyty 0,503 (norma 0,2-0,45)
Ostatní hodnoty jsou v normě.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Milá Anno, sníženou hladinu draslíku upravíte zvýšením konzumace ovoce a zeleniny, nechte si hodnotu třeba za měsíc zkontrolovat, jestli došlo k úpravě. CRP 9 je hodnota velmi mírně zvýšená, těžko z toho soudit na nějaké onemocnění, doporučuji také hodnotu v čase zkontrolovat a v případě vzestupu pátrat po skrytém zánětu. Máte nízké MCV, tedy dost malé krvinky - buď je to vrozené (což bývá ale vzácné), anebo máte málo železa (častý problém mladých žen a může souviset s únavou). Kdybych Vás léčila já, dala bych Vám přípravek se železem (ty skutečně účinné jsou jen na recept) a za 3 měsíce bych zkontrolovala krevní obraz a hodnotu železa a ferritinu. Tak se nějak diplomaticky domluvte s Vaší lékařkou. Držím palce.

Související dotazy

Hodnota glykemie
Dobrý den, dne 16.3. 2017 mi byla naměřena hodnota...
6.6 byly hodnoty HCG 202 , 8.6 byly hodnoty 223
Dobrý den , poprosím o radu . Do 2.5 jsem užívala...
Hodnoty laboratorní
Prosím co znamená hodnota v krvi COXB=40? Děkuji MT
Hodnoty AMH
Dobrý den pane doktore, byly mi naměřeny následující...
Zvýšená hodnota kreatininu
Dobrý den, mám vysoké hodnoty kreatininu v krvi. Má...
Hodnota AMH
Dobrý den, pane doktore, je mi 24 let, byla mi zjištěna...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnota TSH a cholesterol

Hezký den, začala jsem s dietou pod dohledem dietoložky a moje počáteční hodnoty...

Hodnota TSH a T4

Dobrý deň, 15 rokov sa liečim na ŠŽ a beriem Euthyrox 100. Približne rok aj...

Hodnota TSH a T4 v těhotenství

Dobrý den, je mi 41 let a čekám své druhé dítě, na začátku těhotenství jsem...

Hodnota TSH a vliv na koncepci

Dobrý den, s přítelem se pokouším o miminko přes rok a v CAR mi vyšlo v...

Hodnota tsh pri otehotneni

Dobry den.snazime se o druhe dite 2,5 roku.posledni rok jsem podstoupila 4 inseminace....

Hodnota TSH v krvi

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, již po druhé jsem byla na odběrech krve...

Hodnota v mém krevním obraze ohledně vitamínu B12 je v rámci normálních hodnot?

Dobrý den, chtěla bych ze zeptat, zda-li hodnota v mém krevním obraze ohledně...

Hodnota vápníku 3,02 a následně hodnota parathormonu 165

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat při vyšetření krve mi bylo zjištěna hodnota...

Hodnota železa v krvi

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda hodnota železa v krvi 3,5 mol se dá doplnit...

Hodnoty

Dobry den je mi 26 let. Skoro deset let se lecim se snizenou funkci stitne zlazy...v...

Hodnoty

Doplneni posledniho dotazu,jeste v listopadu me hodnoty byly tsh 5,9 Ft4 16,8...

Hodnoty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, syn 11let byl na odběrech a má zvýšenou hodnotu...

Hodnoty

Dobrý den, už jsem vám psala ohledně těhotenské cukrovky, ale ještě jsem se...

Hodnoty

Dobrý den.Jsem na začátku 4.měsíce těhotenství a v moč+sed. mi vyšlo krev 1,...

Hodnoty

Dobrý den paní doktorko,prosím o Váš názor na hodnoty štítné žlázy.Před 2lety...

Hodnoty

Dobrý den.Jsem na začátku 4.měsíce těhotenství a v moč+sed. mi vyšlo krev 1,...

Hodnoty

Dobrý den.Jsem na začátku 4.měsíce těhotenství a v moč+sed. mi vyšlo krev 1,...

Hodnoty - štítná žláza

Dobry den,prosim jedna se o normalni funkci stitne zlazy?popripadne K jake hranici...

Hodnoty -čo znamenajú

DObrý deň, chcela by som sa opýtať, čo znamenajú hodnoty krvných testov.(viď...

Hodnoty AIP

Dobry den, mam AIP 0,67...co to znamena a co mam delat...dekuji Vlasta

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neštovice a neplodnost u muže

Dobrý den. Přítel před cca 5ti lety měl neštovice, je mi 25. Chci se zeptat,...

Otok po extrakci zubu

Dobrý den, v uterý 4.7 jsem byla na extrakci horní osmičky, pan doktor mi umrtovací...

Kašel vleže

Dobrý den, Pár měsíců mě trápí záchvaty takového kokrhavého kašle, hlavně v...

Ventrolistéza L4

Dobry den , skvely server :-) , chtěla bych požádat o odpověd neurochirurga.Má...

Srdce

Dobrý Den, je mi 15 let. Možná je to normální, ale i tak se pro jistotu zeptám....

Pocit napětí a tlaku v konečníku

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně svých problémů trvajících zhruba...

Dásně

Ustupující dásně Dobrý den, v minulosti jsem měl problém s paradontózou, pomohl...

Nadýmání, hnilobný zápach bez ohledu na stravu

Dobrý den, chci se na Vás obrátit s žádostí o pomoc ohledně mého zažívání. Spoustu...

Léze II.-III.st. zadního rohu mediálního menisku

Dobrý den, jsem 7 měsíců po artroskopii kolene, které mě stále bolí. Bylo mi...

Koutky a dermatitida v okolí

Dobrý den, již půl roku mě trápí problém s popraskanymi koutky úst. Jenže to...

Bolest břicha

Dobrý den, včera hned po probuzení mě přepadla nevolnost, horečky, zvracení,...

Na penise ,konkrétne na zaludi, mám taký červený fľak, niečo ako suchsiu kožu

Dobrý deň, ak sa spytam niečo ,čo tu už bolo tak sa dopredu ospravedlnujem....

Bolesti nohy, ploténka, MRI

Dobrý den, měl bych dotaz k nálezu na MR páteře: Snížení disku L5/S1 s náznaku...

Pálení močové trubice po ejakulaci

Dobrý den, trápí mě palení močové trubice po ejakulaci. Palení se neobjevuje...

Svědění konečníku

Dobrý den, Už třetím dnem mě hlevně při fyzické aktivitě svědí v oblasti konečníku....

Krátká menstruace

Moje přítelkyně měla mírnou mentruaci pouze jeden den co to znamená? Děkuji...

Zalehlé ucho

Dobrý den, již 4 týdny mám zalehlé levé ucho a akorát mi přijde, že se to...

Žlutý jazyk

Dobrý den, již dva měsíce mám žlutý povlak na jazyku. Prášky neužívám, nekouřím...

Bolesti Achilovy šlachy

Dobrý den měla by jsem dotaz. Bolí mě achylovka na levé noze. Při dlouhé zátěži...

Warfarin a vitamíny a léky na bolest

Dobrý den, začala jsem užívat lék Warfarin, chvci se zeptat jestli mohu používat...

Reklama