Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hodnoty

Anna . 10.9.2015

Dobrý den, je mi 22, již několik měsíců jsem velmi unavená, působím až velmi flegmaticky, ale skutečně bývám tak vyčerpaná a nemám sílu, že si několikrát přes den musím na chvíli lehnout a odpočinout (situace je stejná, když přes den pracuji, i když ve volné dny nic náročného nedělám). Jsem hodně bledá a již několik lidí mi řeklo,ž e nevypadám zdravě, na slunce chodím stejně jako ostatní, stravu mám v posledních měsících vyváženou. Mám problémy se zažíváním, stravu jsem už dávno upravila, přesto mívám nepravidelnou stolici a po vyprázdnění se necítím vyprázdněná úplně, mívám v průběhu dne bolesti břicha v levém podbřišku, které nejsou silné, ovšem je to nepříjemné, někdy to bývají i silné křeče. Gynekologické problémy jsou vyloučeny. Má lékařka to uzavřela jako problémy se zažíváním, mám upravit stravu a používat projímadla, ovšem nerada bych si vytvořila závislost na vyprazdňování pouze s projímadly. Již ve třech posledních laboratorních výsledcích mám nějaké hodnoty mimo normu, moje lékařka je hodnotí jako nezávažné, že jsou to jen malé odchylky. Odchylky jsou skutečně malé, ale chtěla bych se zeptat na Váš názor, jestli by nějaké hodnoty nemohly souviset s některým mým problémem a zda nemám po své lékařce vyžadovat ještě nějaké vyšetření a úpravu stavu. Draslík 3,4 mmol/l (norma 3,8-5,5); CRP 9,1 mg/l (norma 0-5) Erytrocyty 5,28 (norma 4-5,1); MCV 73,5 fl (norma 80-100); MCH 24, 7 pg (norma 26-34); Segmenty 0,41 (norma 0,47-0,7); Lymfocyty 0,503 (norma 0,2-0,45) Ostatní hodnoty jsou v normě.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Milá Anno, sníženou hladinu draslíku upravíte zvýšením konzumace ovoce a zeleniny, nechte si hodnotu třeba za měsíc zkontrolovat, jestli došlo k úpravě. CRP 9 je hodnota velmi mírně zvýšená, těžko z toho soudit na nějaké onemocnění, doporučuji také hodnotu v čase zkontrolovat a v případě vzestupu pátrat po skrytém zánětu. Máte nízké MCV, tedy dost malé krvinky - buď je to vrozené (což bývá ale vzácné), anebo máte málo železa (častý problém mladých žen a může souviset s únavou). Kdybych Vás léčila já, dala bych Vám přípravek se železem (ty skutečně účinné jsou jen na recept) a za 3 měsíce bych zkontrolovala krevní obraz a hodnotu železa a ferritinu. Tak se nějak diplomaticky domluvte s Vaší lékařkou. Držím palce.

Související dotazy

Hodnota glykemie
Dobrý den, dne 16.3. 2017 mi byla naměřena hodnota...
Hodnoty laboratorní
Prosím co znamená hodnota v krvi COXB=40? Děkuji MT
Hodnoty AMH
Dobrý den pane doktore, byly mi naměřeny následující...
Zvýšená hodnota kreatininu
Dobrý den, mám vysoké hodnoty kreatininu v krvi. Má...
Hodnota AMH
Dobrý den, pane doktore, je mi 24 let, byla mi zjištěna...
Hodnoty ženských hormonů
Dobry den, nedavno mi byl udelan hormonalni profil...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnota tsh

Omlouvám se za neúplnost informací. Pravý lalok vel 36x12x13mm 3ml Levý lalok...

HODNOTA TSH 0,268

Dobrý den, snažíme se v CARu o miminko,již 2 pokus nevyšel. Byla jsem na endo...

Hodnota TSH 6,273

Dobrý den paní doktorko, dnes mi byly zjištěny v krvi hodnoty TSH 6,273 (horní...

Hodnota tsh a ft

dobrý den mám hodnoty TSH 1,64 a ft 10,1 a na to musím brát euthyrox 50mg jeden...

Hodnota TSH a cholesterol

Hezký den, začala jsem s dietou pod dohledem dietoložky a moje počáteční hodnoty...

Hodnota TSH a T4

Dobrý deň, 15 rokov sa liečim na ŠŽ a beriem Euthyrox 100. Približne rok aj...

Hodnota TSH a T4 v těhotenství

Dobrý den, je mi 41 let a čekám své druhé dítě, na začátku těhotenství jsem...

Hodnota tsh pri otehotneni

Dobry den.snazime se o druhe dite 2,5 roku.posledni rok jsem podstoupila 4 inseminace....

Hodnota TSH v krvi

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, již po druhé jsem byla na odběrech krve...

Hodnota železa v krvi

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda hodnota železa v krvi 3,5 mol se dá doplnit...

Hodnoty

Dobry den je mi 26 let. Skoro deset let se lecim se snizenou funkci stitne zlazy...v...

Hodnoty

Doplneni posledniho dotazu,jeste v listopadu me hodnoty byly tsh 5,9 Ft4 16,8...

Hodnoty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, syn 11let byl na odběrech a má zvýšenou hodnotu...

Hodnoty

Dobrý den, už jsem vám psala ohledně těhotenské cukrovky, ale ještě jsem se...

Hodnoty

Dobrý den.Jsem na začátku 4.měsíce těhotenství a v moč+sed. mi vyšlo krev 1,...

Hodnoty

Dobrý den paní doktorko,prosím o Váš názor na hodnoty štítné žlázy.Před 2lety...

Hodnoty

Dobrý den.Jsem na začátku 4.měsíce těhotenství a v moč+sed. mi vyšlo krev 1,...

Hodnoty

Dobrý den.Jsem na začátku 4.měsíce těhotenství a v moč+sed. mi vyšlo krev 1,...

Hodnoty - štítná žláza

Dobry den,prosim jedna se o normalni funkci stitne zlazy?popripadne K jake hranici...

Hodnoty -čo znamenajú

DObrý deň, chcela by som sa opýtať, čo znamenajú hodnoty krvných testov.(viď...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět nadvarlete

Dobrý den . Dnes jsem dostal antibiotika na zánět nadvarlete po operaci cysty...

Bustural

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně krému ,,BUSTURAL creme'', jedná...

Počurávání

dobrídem cose nosí na počurávání

Vyrážka v oblasti konečníku

Dobrý večer, chci se zeptat, co to je. Měla jsem nechráněný anální sex. Mám...

Vyrážka s puchýřky

Dobrý den paní doktorko, objevují se mi na dlaních drobné puchýřky, vždy...

Zapomenutá pilulka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké je riziko otěhotnění když jsem vynechala...

Coca cola u dětí

Dobrý den, Vím,že by děti neměli pít coca colu anebo cofolu-já to ani nepodporuji,ale...

PhDr. Milan Štěpanovič

Ordinace klinického psychologa

Tahání, napěti a otok varlete

Dobrý den, Delší dobu (něco přes 3 měsíce) mě trápí podivné tahání, napětí...

Borelióza

Borelioza. Dobrý den, nad kotníkem pravé dolní končetiny se mi udělal zarudlý...

Nalez z EEG

Dobry den, v roce 2011 mi byla diag. panicka porucha. Již skoro 3 roky jsem...

Puzlování u oka

Dobrý den, už několik dní mi pulzuje u oka, nejspíše žíla. Nebolí to, ale je...

Cysty

dobry den rada bych se zeptala muzu mit cystu na vejcovodu i kdyz zadny vejcovod...

Hnědý výtok po menstruaci

První den po menstruaci se mi objevil hnědý vytok bez zápachu, není silný a...

Zarudlá předkožka

Dobrý den, asi třetí den už mám zarudnutou kůži na předkožce, včera jsem byl...

Vyrážka na penisu

Dobry den,vzdy po sexu ,popripade po hygiene se me objevi vyrazka viz obrazek...

Dulek na cele

Muj 20-ti měsíční syn spadl hlavou na hranu postele. Trochu si poplakal a myslel...

Tabák ničí žíly, nekuřte!

Kouření zvyšuje nejen riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Škodlivé...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×