Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Hodnota AMH

Neplodnost a IVF Nikola 15.5.2017

Dobrý den, pane doktore,

je mi 24 let, byla mi zjištěna hodnota AMH 0,88ng/ml. Chci se zeptat , za jak dlouho to může klesnout tak, že už nebude možné mít vlastní dítě? Může se ta hladina AMH někdy zvýšit, slyšela jsem že prý ano, ale nepřijde mi to pravděpodobné.

Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, AMH (Anti-Müllerian Hormon) je hormon produkovaný folikuly ve vaječnících. Jeho hladina přímo souvisí s počtem těchto folikulů. Na základě koncentrace AMH v krvi lze odhadnout individuální ovariální rezervu vajíček. K nárůstu koncentrace AMH dochází v pubertě, po dosažení věku asi 30 let začíná koncentrace AMH klesat a v menopauze ustane úplně.
Normální hodnota AMH je 1-3 ng/ml. Snížená hladina je od 0,7-0,9ng/ml. Za prognosticky špatné se pokládají hodnoty pod 0,7 ng/ml.
U žen s polycystickými vaječníky bývají hodnoty AMH zvýšené.
Hladina AMH se přirozeně nezvýší, protože souvisí s počtem folikulů (a ten, jak známo, s věkem klesá).
Váš dotaz bude zpracovávat ještě konzultační ambulance, čekejte ještě jednu odpověď. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční medicína Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Nikolo,

Vaše hladina AMH je snížená, pokud je menší než 1, hodnotí se jako významně snížená. Nicméně z tohoto jednoho odběru se nedá jednoznačně předpovědět, jestli je šance na spontánní graviditu, nebo zda se získá dostatečný počet vajíček při eventuálním IVF cyklu.

Jak jsem uvedl, vývoj hladiny AMH se nedá předvídat na základě jedné hodnoty. A není možné ani stanovit, kdy přestanou vaječníky vajíčka zcela uvolňovat. Proto vám doporučuji s odstupem tří měsíců provést kontrolní odběr AMH a teprve poté se uvidí její vývoj.
Dodnes není znám mechanismus, který řídí uvolňování vajíček a jejich schopnost oplození. Proto nejsou ani léky "na počet vajíček", ale jsou jen léky, které brání zániku vajíček, která jsou v konkrétním měsíci aktivována.

Doporučuji Však graviditu zbytečně neodkládat, případně doplnit alespoň další vyšetření především bazální hormonální profil na začátku cyklu - 3.-5. den FSH, LH, dále vyšetření štítné žlázy, vyloučení celiakie, endometriózy, diabetu, trombofilních stavů (hematologické vyšetření), dále vyšetření buněčné imunity a reprodukční imunologie.
Pokud máte stálého partnera, pak u něj provést spermiogram a funkční vyšetření spermií (test integrity DNA spermií). Společně karyotyp a genetické vyšetření. Pokud stálého partnera nemáte, uvažujte o zmražení Vašich vajíček.

Uvedená vyšetření včetně odběru a uchování Vašich vajíček Vám můžeme nabídnout v našem centru. Vstupní konzultace s lékařem je bezplatná a nezávazná.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Hodnoty AMH
Dobrý den pane doktore, byly mi naměřeny následující...
AMH
: Dobrý den,prosím o možné vysvětlení.Mám velmi nízké...
Nizka hodnota AMH
Dobry den, po LPS v novembri minuleho roka mi diagnostikovali...
AMH
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možnost spontálně...
AMH
Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Je mně 33 let a byl...
AMH
Dobrý den, ráda bych si nechala udělat test AMH....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnocení nálezu

Prosím o vysvětlení popisu EKG: AS prav., SR, f 64/min, PQ 0,14 s, QRS 0,10s,...

Hodnocení PET CT

Som po RAPE prostaty. Hodnoty PSA 11/2016,PSA 10.1.2017/0.01 3.2.217/0.06...

Hodnocení spermiogramu a šance na otěhotnění

Dobrý den, Už 4 roky se s partnerem snažíme o dítě. Mě je 26let, partnerovi...

Hodnocení spiroergometrie

OD 17.8 jsem nedostala odpověď na otázku: Jak moc jsou vážné naměřené hodnoty?...

Hodnocení výsledků

Dobrý den, jsem v 8. týdnu těhotenství a v 7. týdnu jsem byla na prvních krevních...

Hodnota AC

Dobrý den, 10. 7. jsem byla na ultrazvuku, který odpovídal 31+0 t. g. (naměřené...

Hodnota AC neodpovídá délce těhotenství

Dobrý den paní doktorko, jsem ve 29+2 týdnu. těhotenství. Při dnešní kontrole...

Hodnota ALT

Dobrý den paní doktorko. Mám problém, který mne dost trápí. Na začátku roku...

Hodnota ALT

Dobrý den na předoperačním vyšetření v lednu tohoto roku mi byly naměřeny vyšší...

Hodnota ALT 0.67 µkat/l

Dobrý den pane doktore, chodím preventivně několikrát za rok na krev (vyloženě...

Hodnota AST vyšší než ALT


Hodnota B-lymfocytů

Dobrý den co znamená když mám B_lymfocyty kde je rozmezí 0,2 až 0,45.Mám pouze...

Hodnota bilirubinu

Posledním rozborem krve mi byla zjištěna hodnota bilirubinu 28,4umol/l, tedy...

Hodnota bílkovin

Dobrý den, předoperačním vyšetřenim ( laposkopické vyšetření průchodnosti vejcovodů)...

Hodnota BPD

Dobrý den. Byla jsem na UZ ve 30+1 a byla nám naměřena hodnota BPD 69=27+5;AC...

Hodnota CDT

Dobrý den, v rámci programu Zdraví národa, jsem si nechala udělat jaterní test....

Hodnota CKD-EPI a ostatních krev.testů

Dobrý den, je mi 38 let, už rok a půl mě bolí po pleurálním zápalu plic...

Hodnota CRP a glykemie

Dobry den, nedavno mi rezali absces vse probehlo v poradku a nyni se mi to hoji....

Hodnota cukru v krvi

Dobry den,rada bych se zeptala,dnes jsem si nahodne namerila cukr v krvi 8,8.Mela...

Hodnota erytrocytů

Dobrý den paní doktorko, pane doktore, 18.4. jdu na kolonoskopické vyšetření,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest bříšek prstů

Dobrý den, již nějaký čas mám bolest na brisku prstů na ukazováčku a prostředníčku...

Dotaz

Dobrý den byla jsem u kožní lékařky a a ukázala jsem jí malý útvar na krku....

Nový zubař

Dobrý den, chci se zeptat jestli přijimate nové pacienty. Už jsem hodně dlouho...

Přetrvávající rýma a ucpaný nos

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,už nějakou dobu mám rýmu ale nejde mi vysmrkat,asi...

Vyhřezlé plotýnky

mohu s má lezem na pateří vyhřezlé plotýnky 3 4 5 od 3 až 6mm jezdit...

Bolest kolene - magnetická rezonance

Cca 4 roky mne občas bolí koleno, bolest se projevuje na vnitřní straně,,avšak...

Chlamydia trachomatis žije pouze na děložním čípku?

dobry den, rada bych se zeptala. dost casto trpim vytokmi, chtela jsem od meho...

Otok končetiny po sundání sádry

Dobrý den, Poprosím o radu, jsem už týden po sundání sádry a otok je větší...

Bolest v pravém podžebří

Prosím o radu - občas při špatném pohybu ( cca. 1x měsíčně - někdy častěji)...

Zarudnutí na prsou

Dobrý den asi před 3 dny se mi objevila na prsu (při menstruaci) tato červená...

Bolest

Dobrý den.Uz tri tydny me boli v oblasti trisel a podbriska.Spise leva strana...

Mravenčení


Nastřelení naušnic a keloid

Dobrý den, chtěla bych si nechat znova nastřelit naušnici. Mamka mi je nechala...

Nafouklé břicho a větry

Dobrý den , od středy 13.4 kdy jsem měl průjem ( stolice jako voda ) mám problémy...

Mast na kožní obtíže

Dobry den je mi 29 let, jednou mi byla predepsana mast na vybrouseni kuze na...

Bolesti na hrudníku - hrb na žebru

Dobry den ..jiz tak tri mesice me boli na leve strane hrudniku bylo to spise...

Velikost penisu

Je mi 14 let a mám malého penisa 9cm a obvod 2cm.Masturbuji docela často.Penis...

Prestarium neo combi

Dobrý den, můj manžel bere prestarium neo combi už 5 let, po roce začal mít...

Stav po operaci vyhřezlé ploténky

Dobry den mam prez dva tydny po operaci vyhrezle plotynky a uleva v prave noze...

Zavřít reklamu