Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty štítná žláza

Endokrinologie Ivana 24.2.2011

Dobrý den, byla jsem na vyšetření štítné žlázy a mám prosím na Vás jeden dotaz. V říjnu 2010 jsem potratila v 7tt.

Mé hodnoty :

TSH 0,004mU/i - nejsou příliš nízké???
FT4 18,4 pmol/l – zvýšené
anti TPO 686 kIU/l – vysoké

prolactin v normě, mám zvětšené oba laloky a hrubší textura

závěr . malá difusní struma AT eufunkční

nedostala jsem žádné léky a prý to nemá vliv na otěhotnění – na kontrolu jdu za 3 měsíce. Je možné, že ty protilátky mohou způsobit potrat a co mé hodnoty jsou v normě?

Můžete mi prosím o tom napsat více. předem děkuji. Chmelová

Odpovědět

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Rozmezí hormonů: TSH normální hodnoty
0,37-5,0, fT3 normální hodnoty 3,4-6,3 , fT4 normální hodnoty 9,8 - 23,1 -jak vidíte některé výsledky nejsou v normě, ale měla byste být ještě dovyšetřena, nízké TSH mluví spíše pro počínající hyperfunkci (velkou) štítné žlázy.
Měla byste být určitě sledována na endokrinologii (3 měsíční interval pro kontrolu je naprosto v pořádku, za tu dobu se na kontrolním odběru ukáže, jak se funkce štítné žlázy změnila při srovnání s minulým vyšetřením) a podle mého mínění by stav štítné žlázy s potratem spíše souviset mohl. Máte protilátky proti štítné žláze - půjde nejspíše o autoimunitu a doporučovala bych ještě jednou odběry zopakovat a provést vyš. TSH, fT3 a fT4 - poskytne lepší obrázek o funkci štítnice jako celku. Pokud by se potraty opakovaly, požádejte gynekologa o vyšetření na imunologii a hematologii (vrozené trombofilní stavy -vyšší srážlivost krve- také často způsobují potratovost) se zaměřením na potraty. Hezký den.

Související dotazy

Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobry den. Prosim jaky je zaver techto hodnot. Moje...
Štítná žláza
Dobrý den paní doktorko, obracím se na Vás s prosbičkou...
Štítná žláza, operace
Dobrý den, od roku 2009 se léčím se štítnou žlázou,...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty PSA a cystitida

Dobrý den, mému oteci - 53let byly naměřeny hodnoty PSA 4,37, fPSA 0,15 a poměr...

Hodnoty PSA a fPSA - kolísání

Dobrý den, potřeboval bych konzultaci k interpretaci hodnot PSA při vyšetření...

Hodnoty PSA, Prostal

Dobrý den, je mi 59 let a po prvním preventivním vyšetření urologem mám v lékařském...

Hodnoty pulzu

Dobrý den, prosím Vás, měl bych dotaz ohledně tlaku a pulzu. Na internetu...

Hodnoty S_TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamenají hodnoty S_TSH_* a S_TSH - první...

Hodnoty sedimentace (FW)

Dobrý den, děkuji velmi za rychlou reakci. Ještě bych se chtěla zeptat na...

Hodnoty spermiogramu

Dobrý den, dnes jsme obdrželi výsledky spermiogramu: Vzhled: homogenní, šedavě...

Hodnoty spermiogramu - IUI?

Dobrý den, rok a půl se snažíme s maželem o spontánní těhotenství, zatím bez...

Hodnoty stitne zlazy a tehotenstvi

Dobry den, v 6 tydnu těhotenství mi byly zjištěny hodnoty štítné žlázy TSH 4,3...

Hodnoty stitnej zlazy v tehotenstve

Dobry den pani doktorka, prosim Vas o radu ohladom vysledkov na stitnu zlazu. V...

Hodnoty štitne zlazy po vysazeni antikoncepce

Dobrý den, beru Euthyrox 100 jiz pres pul roku. Před třemi měsíci jsem po 12...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, před otěhotnění mě doktorka poslala na krev a ultrazvuk, protože...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, moje paní doktorka měla podezření, že nemám štítnou žlázu v pořádku,...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, prosím o radu, minulý rok jsem měla hodnoty šž TSH 4,38 fT4 13,3...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den , mám dotaz ohledně výsledků štítné žlázy. V těhotenství mě výsledky...

Hodnoty štítné žlázy

Dobry den, jiz 16let se lecim se stitnou zlazou . Posledni 2roky beru Letrox...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. Léčím se se štítnou žlázou od 11...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty štítné žlázy a...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem ohledně výsledků šítné...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, chci se zeptat jaké jsou normální hodnoty štíné žlázy u zdravého...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krev ve stolici

Dobry den je my 45 let asi 3 týdny mám bolesti břicha dokonce jsem objevil krev...

Oteklý a bolestivý nárt

Dobrý den, už několik dnů mě bolí na levé noze celý nárt a klouby prstů,ze začátku...

Bolest okolo srdce, třes v noci

Dobrý den, rád bych poprosil o radu. Už několikátý den se probouzím uprostřed...

Pásový opar

Dobrý den, tyto pupínky se objevují příteli na zadku, chtěla bych se zeptat...

Vysoká sedimentace

Dobrý den, prosím o radu mám vysokou sedimentaci 120 vůbec nic mě nebolí ani...

Potničky na prstech

Dobrý den, Poslední měsíc se mi na prsteníčcích na rukou vytváří jakoby potničky....

Mám bolesti v oblasti hrtanu při pití perlivé vody a při jídle teplých jídel a někdy i při studeném jídle

Dobrý den, už pár týdnů mám bolesti v oblasti hrtanu při pití perlivé vody...

Křeče v rukou

Dobrý den, často mě trápí křeče v rukou. Prsty se mi zkroutí do divného tvaru....

Krvácení po interupci

Dobry dne, jsem 5 dne po interrupci v 7 týdnu.Vse proběhlo v poradku.Odchazela...

Borelióza

Dobrý den pane doktore,můj problém začal cca před půl rokem,hrozné bolesti ramena,ultrazvuk,rázové...

Brnění rukou, přibírání na váze, bolest v krku

Dobrý den , za poslední půl rok jsem rapidně přibrala a poslední dva týdny při...

Kastrovaní muži a ženy

Zdravím Vás pane doktore. Jen bych se chtěl zeptat. Dočetl jsem se, že se vykastrovanému...

Cirhóza jater

Dobrý den. Moc vás prosím o vysvětlení lekářské zprávy ze včerejšího vyšetření.Jsem...

Nákaza Listeriozou v těhotenství

Dobrý den, jsem v 33. týdnu těhotenství a mám dotaz ohledně listerie. Včera...

Alergie na vajíčka

Dobrý den, dříve jsem běžně jedla vajíčka, ale posledního půl roku je nesnáším....

Bolest v krku po orálním sexu

Dobrý den, měla jsem orální sex s klukem, se kterým udržuji poměr a protože...

Zalehlé ucho a praskání v něm při rýmě

Dobrý den, Měl bych dotaz. Asi před 14dny jsem se lečil s pasovym oparem...

Da se otehotnet kdyz chlap ma sperma na penisu

Dobry den chtela by se zeptat visadiLa sem antikocepci prvni mesic sem mela...

Bulka v ruce

Dobrý den, můj přítel má na hřbetu dlaně asi centimentr a pul velkou bulku pod...

Bolestivá bulka zezadu na krku

Dobry den,před 5 ti dny sem si našla zezadu na krku bolestivou bulku a druhy...

Reklama