Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hormonální antikoncepce a možné otěhotnění

Gynekologie Kristýna 6.6.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat prebirala jsem dost dlouho antikoncepci sunya když jsem vysadila skoro jsem neměla menstruaci tak po 7 dnech jsem znovu začala brát pak jsem zase vynechala měla jsem menses 3 dny a to dost hodně. Teď jsem byla na gynekologii a doktorka mi napsala jinou anti. A rekla mi ze pokud to vynecham vic jak 7 dni tak musim pockat do dalsi menses a vzít si první prášek. Jenomže mě strašně bolí vaječníky a prsa na dotek mám i nafoukle břicho a to dost hodne cele mi boli nevim cim to je mela jsem i slizky vytok ktery mel průhlednou barvu a v tom trochu hnědé barvy ted mam už jen průhledný s přítelem jsem spala když jsem prášky brala a teď vynechala myslíte že můžu být těhotná?nebo jsou to je hormonální změny?Ale ty vaječníky a břicho boli opravdu hodne.dekuji za odpověď.

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý den Kristýno, pokud jste Vaši hormonální antikoncepci užívala pravidelně během té doby, kdy jste provozovala pohlavní styk s Vašim přítelem, těhotná byste být neměla. Ale samozřejmě žádná antikoncepce není 100procentní, navíc např. během užívání některých antibiotik či pokud trpíte průjmem, antikoncepční tabletka se nemusí zcela vstřebat a teoreticky by k otěhotnění dojít mohlo. Máte-li tedy pochybnost, provedte těhotenský test. Myslím si však, že Vaše současné obtíže jsou způsobeny zakolísáním hormonů ve Vašem těle. S pozdravem a přáním pěkného dne, K. Jiříčková.

Související dotazy

Tromboza u užívání hormonální antikoncepce
Dobrý den, všude se píše, že hormonální antikoncepce...
Hormonální antikoncepce
Dobrý den, mám zavedené nehormonální nitroděložní...
Hormonální antikoncepce
Dobrý večer! Paní doktorko mám takový obyčejný dotaz....
Antikoncepce a otěhotnění
Dobrý den.Užívala jsem antikoncepci Minerva.Minulý...
Možné otěhotnění
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli je možné...
Pravděpodobnost otěhotnění
Dobrý den. Mám takový dotaz. Je mi 21 let před 3 měsíci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hormonální antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, moje přítelkyně bere antibiotika Ospen 1500 a v současné době pravidelně...

Hormonální antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, ovlivňuje prosím účinnost HAK (beru 14 let) užívání antibiotik Amoksiklav...

Hormonální antikoncepce a antidepresiva

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda se mohou antidepresiva Asentra vzájemně...

Hormonální antikoncepce a bolest hlavy

Dobrý den, asi 3 roky užívám horm. antikoncepci Lunafem. Vždy bylo vše bez problémů,...

Hormonální antikoncepce a diabetes

Dobrý den. Jsem diabeticka 1. typu (již více jak deset let) a ráda bych se zeptala...

Hormonální antikoncepce a její účinky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Po roční pauze jsem si nasadila opět hormonální...

Hormonální antikoncepce a krvácení

Dobrý den, již 6 let užívám antikoncepci. První antikoncepci jsem měla Lunafem,...

Hormonální antikoncepce a krvácení uprostřed cyklu

Dobrý den, mám takový problém beru antikoncepci microgynom a v půlce platíčka...

Hormonální antikoncepce a lokální anestezie

Vážený pane doktore, čeká mě banální zákrok chirurgického odstranění mateřského...

Hormonalni antikoncepce a mozkova mrtvice a embolie v rodine

Dobrý den, mám dvě děti 5 a 2 roky, než jsem otěhotněla užívala jsem 8 let HAK....

Hormonální antikoncepce a možnost otěhotnění

Dobrý den, beru už 6. Plato antikoncepce Bonadea, začala jsem ji brát přesně...

Hormonální antikoncepce a nádor vaječníků

Dobrý den, před měsícem jsem prodělala operaci cysty na levém vaječníku, při...

Hormonální antikoncepce a nadváha

Dobrý den, dočetla jsem se na internetu takovou informaci, že HA s nízkou...

Hormonální antikoncepce a nálada

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu: po nasazení "běžné" hormonální...

Hormonální antikoncepce a nálada

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu: po nasazení "běžné" hormonální...

Hormonální antikoncepce a nebezpeční trombózy a embolie

Dobrý den, je mi 19 let a od června 2012 beru svojí vůbec první hormonální antikoncepci...

Hormonální antikoncepce a nepravidelný cyklus

Dobrý den, již skoro 4 roky beru antikoncepci Azalia. První dva roky jsem absolutně...

Hormonální antikoncepce a plicní embolie

Dobrý den, je mi 19 let a od června 2012 beru svojí vůbec první hormonální antikoncepci...

Hormonální antikoncepce a těhotenství ?

Dobrý den pritelkyne uziva HA, pohl. styk jsme meli az 11 dnu po pravidelnem...

Hormonální antikoncepce a vedlejší účinky

Dobrý den, Menstruaci jsem měla už od počátku nepravidelnou (menstruuji od...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

LDL cholesterol

Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu. Jak je to s hodnotami cholesterolu v...

Kuplet a triplet

Dobry den. Chcem sa spytat na vas nazor. Echo, ekg a krvne vysetrenia mam v...

Nízký tlak, bušení srdce, únava

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám extrémě nízký tlak, kolem 90/60, tepovou...

Onemocnění nehtu

Dobry den, podle obrazku mam ocividne nejaky problem.. Bylo mi receno ze to...

Žíla na prsu

Dobry den vsimla jsem si u dcery 15 let ze ma na jednom prsu hodne viditelnou...

Ruptura úponu m.sternocleidomastoideus na klíční kosti

Dobrý den .. asi pred mesiacom sa mi stal uraz pri cvičení .. pri konkrétnom...

Folikulitida


Bulka v žebrech

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně boule ( uzliny? ) v žebrech. 26.6....

Fleky pod prsy


Dírka u konečníku

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat. Trpím asi 14 dní bolestí u konečníku....

Píštěl na kostrči

Dobrý den, moje 86 letá maminka má píštěl na kostrči - diagnostikováno obvodní...

Noční bolesti zad

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o nezávislý názor na můj problém. Celé...

Zvracení po užití pilulky

Dobrý den, o víkendu se mi stalo, že jsem nedlouho po užití pilulky Yadine zvracela...

Zvětšené uzliny

Dobrý den, před pěti lety mě dlouhodobě bolelo v krku a zvětšily se mi dvě uzliny...

Červenofialové zbarvení kotníků

Dobrý den, po cvičení mám vždy zarudlé kotníky s hrubší strukturou kůže,...

Onemocnění nehtů

Dobrý den, chci se zeptat, zda se jedná o plíseň a jak to léčit. Mám to asi...

Otok prstů ruky

Prosím o názor, co může být příčinou pravidelného každovečerního otoku prstů...

Bolesti lýtek

Dobry den, uz asi 3 dny me neustale boli lytka na obou nohach a prava nejvic...

Motání hlavy

Dobrý den, poprvé se mi stalo, že při rychlé chůzi do kopce s holemi pro NW...

Bolesti zad, vyšetření

Dobrý den. Chci se zeptat jaký je postup neurologa při vyšetření bolestí páteře,zvláště...

Reklama