Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možnost otěhotnění, přerušení užívání antikoncepce

Gynekologie Gabriela 30.6.2017

Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat je mi 17 let a rozhodla jsem se s mim 29 letym pritelem mit dite..antikoncepci jsem uz nechtela brat tak jsem ji vysadila v pulce platicka ..dostala jsem menstruaci az 4 den po vysazeni kdy je moznost po vysazeni prasku ze otehotnim ?
Po vysazeni antikoncepce jsme hned zacali makat na miminku a boli me prsa,jsou vetsi a jakoby natekla a prijde mi ze mi tvrdne bricho...je mozny ze jsem uz tehotna kdyz jsem dostala menstruaci a je to tak brzo po vysazeni antikoncepce ? (Dnes 5 den)
A pokud ne tak co by to mohlo znamenat ?
Predem dekuji za odpoved Gabina

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, potíže budou způsobeny spíše přerušením užívání antikoncepce a náhlou změnou hladiny hormonů.
Menstruace nebyla pravá menstruace, ale krvácení ze spádu hormonů (vysadila jste antikoncepci, čímž byl způsoben pokles hladiny hormonů).
I přesto ale doporučuji cca 14 dní po prvním pohlavním styku bez antikoncepce udělat těhotenský test.
Další cyklus by měl být již normální, bez zásahů a je tedy možnost otěhotnění (můžete, ale i nemusíte otěhotnět hned na "poprvé").
Příznaky těhotenství na sobě žena může pociťovat zhruba 2-3 týdny po oplodnění (ale i toto je velmi individuální, někdo nepociťuje žádné potíže).
Váš dotaz bude zpracovávat ještě gynekolog. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená slečno
Je chyba vysazovat v polovině plastičká je vždy lepší dobrat pak se může vyskytnout nepravidelné krvácení gravidita není příliš pravděpodobná můžete si udělat gravitest
Příjemný den

Související dotazy

Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možnost...
Možnost otěhotnění, antikoncepce
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, měla jsem sedmý den...
Azalia - možnost otěhotnění
Dobrý den, přecházela jsem z kombinované antikoncepce...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, mám dotaz. Rozhodla jsem se po 5ti letém...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Včera...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost otěhotnění při užívání HA


Možnost otěhotnění při užívání HA


Možnost otěhotnění při užívání HAK


Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce


Možnost otěhotnění s ochranou ale bez ejakulace do přítelkyně

Dobrý den, měl bych dotaz jestli je šance aby přítelkyně byla těhotná když jsme...

Možnost otěhotnění v době čekání na menstruaci (neužívaní antikoncepce)

Dobrý den, beru antikoncepci Sunya zhruba 5 let. Chtěla jsem se zeptat, zda...

Možnost otěhotnění v první den menstruace

Dobrý večer chtěla bych se zeptat jestli je možné otěhotnět když jsem měla pohlavní...

Možnost otěhotnění ve 49 letech ?

Dobrý den,lékařka mi po 6 letech vyndala nitroděložní tělísko (Multiload).Vzhledem...

Možnost otěhotnění, antikoncepce


Možnost otěhotnění, postinor a pneumotorax

Dobrý večer, 28 října jsem měla nechráněný styk, 29 ráno jsem polkla Postinor,...

Možnost otěhotnění, sos antikoncepční přípravek

Dobrý den, jedná se o gynekologický dotaz. Mám za sebou už dvě plata antikoncepce...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, antikoncepci beru už 5 let. Chci se zeptat zda je možné aby se stalo...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, užívám antikoncepci Jeanine a začala jsem brát antibiotika Dalacin...

Možnost otehotneni?

Dobrý den včera jsem měla styk při němž jsme použili prezervativ.ten ale během...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, mám velmi prekérní problém. Před 3 týdny jsem byla se svou přítelkyní...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, po cca 10 letech jsem vysadila před 4 měsíci antikoncepci. Posledních...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, užívám antikoncepci Sunya, v prvním týdnu po sedmidenní pauze jsem...

Možnost otěhotnění?

Dobrý večer. Mám nutný dotaz. 2. den po 7 denní pauze jsem měla pohlavní styk...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den. Beru HA už asi 5 let, ale tentokrát jsem nedobrala celé platíčko,...

Možnost otěhotnění/ovulace

Dobrý den, prosím jak velká je pravděpodobnost otěhotnění ve věku 48 let? Mam...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět močových cest a průjem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám nyní zánět močových cest a doprovází ho...

Rivotril


Zvýšený bilirubin

Dobrý den mám dotaz, 31.5 jsem byl na pohotovosti kdy mě bolelo v krku a měl...

HPV přenos

Dobrý den chtěl byhc se zeptat na přenos HPV všude se píše něco jiného tak se...

Průjem, bolest a tlak v břiše, pálení žáhy

Dobry den. Uz asi 2 roky mam potize. Prujem, bolest a tlak v brise, obcasne...

Boule na zápěstí

Dobrý den mám na pravém zápěstí na pravé straně z pohledu do dlaně přímo v ohýbání...

Roupy

Dobrý den, měl bych dotaz. Pár týdnů zpět jsem zjistil že ve stolici mám roupy(...

Pálení rtů

Dobrý den, Před 3 týdny mě večer začaly pálit rty, zhruba ¾ rtů byly lehce...

Růst moudráků a zánět dásní


Váha a užívání Prednisonu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné při užívání Prednisonu zhubnout?...

HPV testování

Dobrý den, mé pritelniky během těhotenství byl zjištěn nádor na deloznim čípku....

HPV očkování

Dobrý den, minulý týden jsem podstoupila konizaci čípku z důvodu nálezu CIN...

Hnisavé pupínky

Dobrý den mé dceři na rukou objevují hnisavé pupínky.Poprvé se jí to objevilo...

Prasklá kůže na penisu

Dobrý den, Mám intimní problém ohledně "prasklé" kůže na penisu, jedná se...

Zarudlý žalud, fimóza

Dobrý den , chtěl bych se zeptat , nestahnu predkozku vic nez na fotce ( jeste...

HPV, PAP II.

Prosim Vas, jaky je vztah mezi virem HPV a PAP II.? Co to vlastne znamena? Mam...

Loupání kůže na chodidlech

Dobrý den, obracím se na Vás s loupáním kůže na chodidlech. Již minimálně...

Boule za uchem, bolest hlavy


Zánět mandlí

Dobrý den, mam potíže s pravou mandli. Oproti levé je zvětšená. Před pár lety...

HPV - obřízka

Dobrý den, přítelkyni byl zjištěný v lednu tohoto roku HPV virus.Další kontrolu...

Reklama