Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infarkt myokardu a léčba

Srdce a cévy Maria 1.8.2017

Dobry den, chcela by som.sa opytat, som po infarkte a uzivam trombex, aspirin, betalok a prestarium. Je mozne nahradit aspirin inym liekom, z dovodu mojej neznasanlivosti, hnaciek a bolesti brucha. Lekari mi nechcu zmenit liecbu a ja celkovo netolerujem protizapalove lieky, mam syndrom drazdiveho creva. Doplnění informací: upresnim moj zdravotny stav, prekonala som slabsi infarkt, koronarografia ukazala zuzenie dvoch ciev, bez stendov, lekari zhodnotili na konzervacny postup. EF lavej komory 50 -55 %, .Dakujem Vam velmi pekne

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den paní Marie, bohužel neuvádíte, zda jste měla provedenou koronarografii se zavedením stentu. Nasazení antiagregační terapie se odvíjí od způsobu léčby infarktu myokardu. Při nesnášenlivosti aspirinu lze užívat trombex, který již ale v medikaci máte nasazený. Dalším lékem ze skupiny antiagregancií je tiklopidin. Na váš dotaz bude ještě reagovat kardiolog v konzultační poradně. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Branislav Holman
Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Specializace: Angiologie, Cévní chirurgie, Dětská kardiologie, Dětská nefrologie, Hepatologie‎, Kardiochirurgie, Kardiologie, Nefrologie, Vnitřní lékařství

Dobrý deň
Liek aspirin je možné nahradit iným liekom napr. Godasal, Aspirint protect apod. Su to obvykle tráviacim traktom lepšie tolerované lieky, ale treba uviest že obsahujú rovnakú účinnú látku ako aspirin. U Vašeho ošetrujuceho kardiologa je potrebné zistit či je naozaj nutné aby ste užívala tzv. duálnu antiagregačnú terapiu(tj dohromady Trombex a aspirin) ak nemate stent. Možno by v tom prípade stačil aj Trombex samotný. V žiadnom prípade ale liečbu sama bez porady nevysadzujte!
s pozdravom

Související dotazy

Cevy a lecba po infarktu myokardu
Dobry den jsem po akutnim infarktu myokardu, mam trombus...
Infarkt myokardu
mohu uzivat leky na hubnuti jablecny ocet s vlakninou...
Infarkt myokardu a koma
Dobrý den,manžel popsal lékařce tlak na na hrudi vystřelující...
Infarkt myokardu, steatóza jater
Může člověka postihnout infarkt myokardu i když má...
Stav po infarktu myokardu, pracovní neschopnost
Dobry den chtel bych se zeptat mel jsem infarkt v listopadu...
Infarkt myokardu a koronavirová infekce
Dobrý den Chtěl bych se vás zeptat , v roce 2016 jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infarkt a Ibalgin

Dobrý den, moje babička (89) let je po dvou operacích srdce. Jedna z nich byla...

Infarkt horních cest dýchacích

Dobrý den v neděli mě v noci začalo trochu skrabat v krku, v pondělí to pokračovalo...

Infarkt kosti

Manželka má zistený infarkt kosti v dĺžke 12 až 15cm na predkoleni ľavej i...

Infarkt ledviny

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená "infarkt ledviny", který lékař sdělil...

Infarkt myokardu

mohu uzivat leky na hubnuti jablecny ocet s vlakninou kdyz jsem prodela...

Infarkt myokardu

Dobrý den. Před třemi lety jsem prodělal 2x IM. Poslední dva roky jsem zásadně...

Infarkt myokardu

Chci se zeptat, zda je možné po týdenním vynechání léku na ředění krve u člověka,...

Infarkt myokardu a další operace

Dobrý den. Pracuji v zahraničí, respektive v Německu, kde jsem prodělal srdeční...

Infarkt myokardu a koma


Infarkt myokardu a koronavirová infekce

Dobrý den Chtěl bych se vás zeptat , v roce 2016 jsem prodělal infarkt myokardu,...

Infarkt myokardu u tatínka

Dobrý den. Můj tatínek před týdnem prodělal infaktr měl ucpané 2 koronalni cévy...

Infarkt myokardu, prevence

Dobrý den je mi 24 let a chci se zeptat tata před dvěma týdny prodělal infarkt...

Infarkt myokardu, steatóza jater

Může člověka postihnout infarkt myokardu i když má cholesterol v normě ? Lze...

Infarkt očního nervu


Infarkt placenty

Dobrý den,dotazů mám víc,aby jste ale chápali a vše věděli Napišu prvně svůj...

Infarkt při psycických problémech


Infarkt sleziny


Infarkt vs. Panická porucha


Infarkt?


Infarkt?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Posunutá čéška - přeskakování v koleni

Dobrý den. Je mi 20 let a před měsícem jsem měl při sportu úraz kolene. U ortopeda...

Dlouhodobý suchý kašel škrábání v krku

Dobrý den, nevím zda je to dotaz pro Vás, případně prosím o předání dál, již...

Pálení jazyka, zduření jazykových papil, nepříjemný pocit v krku

Dobrý den, již dlouhodobě trpím na opakované potíže v krku. Vzhledem k mnoha...

Pálení jazyka

Dobrý den, mám již víc než půl roku pálení jazyka a i když má slin, tak mám...

Pocit na zvracení, ale nikdy nezvracím

Dobry den, Je mi 21 let a už několik let (od 14ti přibližně) jsem míval pocit...

Tříselná kýla, anestezie

Dobrý den! Lékař urolog mi zjistil tříselnou kýlu. Pod pravým varletem. je vak...

Ureaplasma


Cysty v děloze

Dobrý den Je mi 23 let, od 15do 18let jsem brala antikoncepci, poté se mi...

Touha někoho objímat

Dobrý den, mám dotaz, co se týče, nazvala bych to "psychosexuálního" problému....

Zvláštní pocit na jazyku

Dobrý den v patek ráno kdyz sem se vzbudil tak sem mel zvláštní pocit na jazyku...

Zvýšený tep

Dobrý den,chci se zeptat na mé potíže ohledně srdíčka.Skrze věčnou,únavu a závratě...

Mdloby, pocit těžkých nohou, nutkání hýbat nohama

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o konzultaci následujícího problému,...

Hnědý výtok při menstruaci

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám menstruace ale nevychází země jen krev ale...

Ruda kuzicka na penisu

Zdravím, mel jsem na penisu prasklinky,ale ty jsem pomoci masti Locoid vylecil,ale...

Erekce

Chtěl bych se na něco zeptat co mě trápí několik měsíců. Právě už před pár měsíci...

Problém s dýcháním po anestezii

Dobrý den, byla jsem před měsícem na artroskopii kolene s celkovou anestezií....

Spolknutá náušnice

obrý den, chtěla bych se zeptat, zdali je možné, aby 15m dítě spolklo peckovou...

Antikoncepce Omisson

Dobrý den, jsem po dvou porodech cís.řezem a když jsem přestala kojit, nabídla...

Nízká tělesná teplota u dítěte

Dobrý den, má 7mi letá neteř má normální teplotu 35,2/35,5 apod..prý jí zima...

Malá tvrdá bulka na předkožce penisu

Dobrý den, již několik týdnů pozoruji na svè předkožce malou bulku, která po...

Reklama