Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Infarkt myokardu

Unknown 9.8.2016 redakce uLékaře

Dobrý den. Před třemi lety jsem prodělal 2x IM. Poslední dva roky jsem zásadně překopal dosavadní žebříček hodnot a od základu změnil životní styl.

Dodržuji vyváženou stravu, nepiji alkohol, nekouřím, začal jsem přiměřeně zdraví sportovat. V mezích možnosti regulovat stres, atd. Zhubnul jsem již přes 20 kg, žádnou cílenou dietou, ale opravdu jen přirozenou změnou. Vyhýbám se extrémním řešením a snažím se najít opravdu ten správný rozumný poměr. Jsem v pravidleném kontaktu s lékaři a specialisty.

Teoreticky by se pomalu měl můj zdravotní stav zlepšovat, přesto je realita jiná.

Krevní testy cholesterolu, triacylglycerolu, se mi stále zvyšují. Rich index při posledním měření byl na 6,6. Poslední půl roku se přidali zvýšené hodnoty kyselininy močové (520). Když jsem si ověřoval můj jídelníček, tak prakticky dodržuji purinový dietní režim, aniž bych to tušil (jím málo masa, nepřeháním to s luštěninami, spíš zaměřen na zeleninu).

Mám chronické bolení zad, které se řeší infuzemi.

Kvůli vysokému cholesterolu do mne již roky cpou Sortis 80mg, na vysoký tlak a ICHS AP jsem bral velké množství léků a dalších se už po pravdě děsím.

Lékař mi prakticky neodpověděl na mé otázky (proč se to vše děje a zda by se tedy neměl hledat zdroj vyvolávající tyto problémy) a předepsal mi nově Purinol. Stále dodržuji veškeré lékařské poučky jsem zodpovědný pacient a nikde žádná změna, či naopak původní hodnoty se stále zhoršují.

Kardiolog mi upravil dávkování léků, jelikož začali být přiliš silné (tlak se mi tímto režimem zkorigoval a stávající dávkování bylo paradoxě silné až mi začalo ovlivnovat funkci ledvin).

Pernamentně mám zvýšené ASLO a CRP. Často pozitivní markery igg chlamydia pneumoniae. Na infekčním řečeno, jako prodělané a vylečené jen se stopami protilátek - není nutno řešit.

Chěl jsem se optat zda existuje místo, kam se mohu obrátit a řešit s odborníky mé zdravotní problémy komplexně? Kde zjistit jen odpovědi na mé základní otázky a kde lze řešit možné příčiny? Opravdu mi pouhé předepsání nových léků jako ideální řešení nepřipadá a sám člověk přeci nemůže znát všechna možná zdravotní doporučení a ověřené metody jak možným problémům předcházet. Ty stávající a doporučované evidentně nepostačují.

Je to psychicky vysilující a demotivující boj, který nemá zatím žádné pozitivní výsledky.

Děkuji za možnou pomoc, či jen nasměrování.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, Vaše změna životního stylu jde správným směrem. Bohužel klasická medicína nebere člověka komplexně. Pokud není takto zaměřen Váš praktický lékař, v nemocnici ho nenajdete. Když jsem pročítala Váš dotaz, napadlo mne, že by jste mohl zkusit čínskou medicínu. Je již mnoho lékařů, kteří ji praktikují (v Praze např. MUDr. Jozef Lucký, ale i další)) a s velmi dobrými výsledky. Je zaměřena na celé tělo, respektuje, že všechny orgány jsou propojené a není zde vedlejší nežádoucí účinek léčiv.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Infarkt myokardu
mohu uzivat leky na hubnuti jablecny ocet s vlakninou...
Infarkt myokardu a koma
Dobrý den,manžel popsal lékařce tlak na na hrudi vystřelující...
Infarkt myokardu, steatóza jater
Může člověka postihnout infarkt myokardu i když má...
Stav po infarktu myokardu, pracovní neschopnost
Dobry den chtel bych se zeptat mel jsem infarkt v listopadu...
Biolog
Dobrý večer, paní doktorko, pane doktore, využívám...
Stav po infarktu myokardu
Prosím o radu,o co by se mohlo jednat. Píši za manžela,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infarix hexa 4. vakcína

Dobrý den, můj 18timěsíční syn má za sebou 3 vakcíny Infarixu hexa, nyní ho...

Infarix hexa 4. vakcína

Dobrý den, můj 18timěsíční syn má za sebou 3 vakcíny Infarixu hexa, nyní ho...

Infarkt

manžel je 1rok po infarkte a srdce mu bije na 40 procent kolik správne ma...

Infarkt

Dobrý den,jsem po prodělaném IM,podstoupil jsem angioplastiku ve FN Olomouc.Příhoda...

Infarkt

http://www.kardiochirurgie.cz/novinky/enzym-pomuze-odhalit-blizici-se-infarkt-473 Dobrý...

Infarkt

Dobrý den,z hlediska kardiologa zprava ohledne zakladního onemocnění: pravá...

Infarkt

dobrý den chci se vás zeptat pokud někoho za sahne infarkt jaké hodnoty se projeví...

Infarkt a částečný invalidní důchod


Infarkt a Ibalgin

Dobrý den, moje babička (89) let je po dvou operacích srdce. Jedna z nich byla...

Infarkt ledviny

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená "infarkt ledviny", který lékař sdělil...

Infarkt myokardu

Dobry den, manzel (43 let) pro palcivou bolest za hrudni kosti s dusnost byl...

Infarkt myokardu

mohu uzivat leky na hubnuti jablecny ocet s vlakninou kdyz jsem prodela...

Infarkt myokardu

Chci se zeptat, zda je možné po týdenním vynechání léku na ředění krve u člověka,...

Infarkt myokardu a koma


Infarkt myokardu a léčba

Dobry den, chcela by som.sa opytat, som po infarkte a uzivam trombex, aspirin,...

Infarkt myokardu, steatóza jater

Může člověka postihnout infarkt myokardu i když má cholesterol v normě ? Lze...

Infarkt očního nervu


Infarkt při psycických problémech


Infarkt sleziny


Infarkt vs. Panická porucha


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bíle tečky na horních rtech

Dobrý deň, na hornej pere mám niekoľko drobných, vykuplých bílých teček na oboch...

GER

Dobrý den,již 3 roky mě trápí problémy s jícnem. Začalo vše se žaludkem - dle...

Nehybnost ruky při probuzení a následné hučení v uších

Dobrý den, dnes v noci asi po hodině usnutí jsem se probudil. Nemohl sem hýbat...

Těhotenství a špatné hodnoty hormonů ŠŽ

Hezký den, paní doktorko, prosím o radu, jsem nešťastná z výsledků vyšetření....

Menstruace bez krvácení

Dobrý den, je mi 18 a od 14ti let mám běžnou, pravidelnou menstruaci. V červnu...

Tvrdá žíla/uzlina na penisu

Dobrý den, zhruba před 6 týdny se mi na penisu, pod žaludem vytvořila jakási...

Bolest pod levým žebrem

Dobrý den. Můj manžel (50 let) má poslední donou tupou bolest pod levým žebrem....

Ztráta pigmentu na horním rtu

Dobry den, mam na hornim rtu bile fleky-jako kdyby se mi ztracel pigment nebo...

Slábnutí svalů

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Poslední dobou mám svalové...

Horkost v obličeji

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí horkost v obličeji. Cítím jak mám horký...

Lék na oddálení menstruace a jeho preskripce


Oslabený dolní jícnový svěrač

Dobrý den, při gastroskopii mi lékař zjistil oslabený dolní jicnový svěrač....

Náhrada léku

Beru lék Coriol 25....tento lék potporuje obezitu a lupenku. ....je za tento...

Zánět kůže

Dobry den,moc bych pozadala o radu. Pred nekolika dny se mi objevila tato vyrazka.Misto...

Bolest zad

Dobrý večer,mám prosbu. Před dvěma dny mě bolely záda(těsně nad hýžděmi).Dnes...

Cytomegalovirus

Dobrý den, mám dotaz ohledně infekce cytomegalovirem. Očekáváme 2. potomka a...

Tlak v pochvě v těhotenství

Dobrý den, v úterý jsem byla na prohlídce u svého gynekologa, který zjistil,...

Můj penis je oproti vrstevníkům malý


Zalehlé ucho v těhotenství

Dobrý den,jsem těhotná a přes měsíc jsem měla silnou rýmu, zánět vedlejších...

Špinění po skončení menstruace

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. již 8 měsíců pátý den po skončení...

Inzerce
×