Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Infarkt myokardu

Unknown V. 9.8.2016 redakce uLékaře

Dobrý den. Před třemi lety jsem prodělal 2x IM. Poslední dva roky jsem zásadně překopal dosavadní žebříček hodnot a od základu změnil životní styl. Dodržuji vyváženou stravu, nepiji alkohol, nekouřím, začal jsem přiměřeně zdraví sportovat. V mezích možnosti regulovat stres, atd. Zhubnul jsem již přes 20 kg, žádnou cílenou dietou, ale opravdu jen přirozenou změnou. Vyhýbám se extrémním řešením a snažím se najít opravdu ten správný rozumný poměr. Jsem v pravidleném kontaktu s lékaři a specialisty. Teoreticky by se pomalu měl můj zdravotní stav zlepšovat, přesto je realita jiná. Krevní testy cholesterolu, triacylglycerolu, se mi stále zvyšují. Rich index při posledním měření byl na 6,6. Poslední půl roku se přidali zvýšené hodnoty kyselininy močové (520). Když jsem si ověřoval můj jídelníček, tak prakticky dodržuji purinový dietní režim, aniž bych to tušil (jím málo masa, nepřeháním to s luštěninami, spíš zaměřen na zeleninu). Mám chronické bolení zad, které se řeší infuzemi. Kvůli vysokému cholesterolu do mne již roky cpou Sortis 80mg, na vysoký tlak a ICHS AP jsem bral velké množství léků a dalších se už po pravdě děsím. Lékař mi prakticky neodpověděl na mé otázky (proč se to vše děje a zda by se tedy neměl hledat zdroj vyvolávající tyto problémy) a předepsal mi nově Purinol. Stále dodržuji veškeré lékařské poučky jsem zodpovědný pacient a nikde žádná změna, či naopak původní hodnoty se stále zhoršují. Kardiolog mi upravil dávkování léků, jelikož začali být přiliš silné (tlak se mi tímto režimem zkorigoval a stávající dávkování bylo paradoxě silné až mi začalo ovlivnovat funkci ledvin). Pernamentně mám zvýšené ASLO a CRP. Často pozitivní markery igg chlamydia pneumoniae. Na infekčním řečeno, jako prodělané a vylečené jen se stopami protilátek - není nutno řešit. Chěl jsem se optat zda existuje místo, kam se mohu obrátit a řešit s odborníky mé zdravotní problémy komplexně? Kde zjistit jen odpovědi na mé základní otázky a kde lze řešit možné příčiny? Opravdu mi pouhé předepsání nových léků jako ideální řešení nepřipadá a sám člověk přeci nemůže znát všechna možná zdravotní doporučení a ověřené metody jak možným problémům předcházet. Ty stávající a doporučované evidentně nepostačují. Je to psychicky vysilující a demotivující boj, který nemá zatím žádné pozitivní výsledky. Děkuji za možnou pomoc, či jen nasměrování.

Odpovídá:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, Vaše změna životního stylu jde správným směrem. Bohužel klasická medicína nebere člověka komplexně. Pokud není takto zaměřen Váš praktický lékař, v nemocnici ho nenajdete. Když jsem pročítala Váš dotaz, napadlo mne, že by jste mohl zkusit čínskou medicínu. Je již mnoho lékařů, kteří ji praktikují (v Praze např. MUDr. Jozef Lucký, ale i další)) a s velmi dobrými výsledky. Je zaměřena na celé tělo, respektuje, že všechny orgány jsou propojené a není zde vedlejší nežádoucí účinek léčiv. S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Infarkt myokardu
mohu uzivat leky na hubnuti jablecny ocet s vlakninou...
Infarkt myokardu a koma
Dobrý den,manžel popsal lékařce tlak na na hrudi vystřelující...
Infarkt myokardu, steatóza jater
Může člověka postihnout infarkt myokardu i když má...
Stav po infarktu myokardu, pracovní neschopnost
Dobry den chtel bych se zeptat mel jsem infarkt v listopadu...
Biolog
Dobrý večer, paní doktorko, pane doktore, využívám...
Stav po IM
Dobrý den pane doktore, jak už to tak bývá, dnes se...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infarix Hexa

Dobrý den dnes jsem se dočetla,že začali stahovat hexavakcínu z důvodu možné...

Infarix hexa 4. vakcína

Dobrý den, můj 18timěsíční syn má za sebou 3 vakcíny Infarixu hexa, nyní ho...

Infarix hexa 4. vakcína

Dobrý den, můj 18timěsíční syn má za sebou 3 vakcíny Infarixu hexa, nyní ho...

Infarkt

manžel je 1rok po infarkte a srdce mu bije na 40 procent kolik správne ma...

Infarkt

Dobrý den,jsem po prodělaném IM,podstoupil jsem angioplastiku ve FN Olomouc.Příhoda...

Infarkt

http://www.kardiochirurgie.cz/novinky/enzym-pomuze-odhalit-blizici-se-infarkt-473 Dobrý...

Infarkt

Dobrý den,z hlediska kardiologa zprava ohledne zakladního onemocnění: pravá...

Infarkt

dobrý den chci se vás zeptat pokud někoho za sahne infarkt jaké hodnoty se projeví...

Infarkt a Ibalgin

Dobrý den, moje babička (89) let je po dvou operacích srdce. Jedna z nich byla...

Infarkt ledviny

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená "infarkt ledviny", který lékař sdělil...

Infarkt myokardu

mohu uzivat leky na hubnuti jablecny ocet s vlakninou kdyz jsem prodela...

Infarkt myokardu a koma


Infarkt myokardu a léčba

Dobry den, chcela by som.sa opytat, som po infarkte a uzivam trombex, aspirin,...

Infarkt myokardu, steatóza jater

Může člověka postihnout infarkt myokardu i když má cholesterol v normě ? Lze...

Infarkt očního nervu


Infarkt při psycických problémech


Infarkt sleziny


Infarkt vs. Panická porucha


Infarkt?


Infarkt?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Erdomed

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli prášky Erdomed jsou antibiotika a...

Zpoždění menstruace o 14 dní

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat uz 14 dní, mám opožděnou menses. Byla jsem...

Čepy na mandlích


Dlouhodobé užívání antikoncepce

Dobry den, Přibližně 12let užívam antikoncepci nepřetržitě ,pouze s jednou...

Bolest zad

Dobrý den, prosila bych vysvětlit lékařské zprávy.Mám již 15let potíže s kr.páteří,tuhnou...

Reflux

Dobry den, pri posledni gastroskopii nalez inkompetence kardie, nasazen helicid...

Bolest v pravém podbříšku vystřelující do zad a pravé nohy

Dobrý den, má dcera trpí už více jak 3/4 roku stále se opakující bolestí v pravém...

V zubu se stále tvořil zánět


Pálení chodidel


Štítná žláza

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat.Jsem objednaná na endokrinologii​ za dva...

Zatvrdla, loupajici a praskajici kuze na prstech

Dobry den, uz asi mesic me trapi zatvrdla, loupajici a praskajici kuze na...

Stav po operaci nádoru na mozku, dvojité vidění

Dobrý den, je mi 21 let a jsem asi rok a půl po operaci mozku měl jsem na něm...

MR mozgu

Supratentoriálne F-P sa definujú vľavo dve nespecifické punktiformné T2/tirm...

Ložiska na mozku a motolice

Dobrý den, mám prosím dotaz k mému nálezu na MR mozku. Je uvedeno: drobná nejpr.post/para/infekční...

Povšechné obtíže


Vyrážka penisu


Hořko v ústech

Dobry den uz asi 4 dny mam velice hořko v ustech (Celodenne be jen po jidle...

Tělesná výška a hmotnost u 10-ti leté dcery

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat zda váha u dcery 10let 145cm 36kg je v pořádku.Manželovi...

Malý penis


Bolest močového měchýře

Dobrý den Mam časte bolesti v podbříšku a když jdu čurat tak vyčuram jen malo...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×