Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infarkt placenty

Gynekologie Nicoll 4.5.2020

Dobrý den,dotazů mám víc,aby jste ale chápali a vše věděli Napišu prvně svůj příběh

Byla sem těhotná(2 těhotenství),první těhotenství a porod naprosto vše v pořádku,rok 2019 až do 19.4 druhé těhotenství,kdy těhotenství probíhalo také v pořádku termín sem měla nedávno 27.4, 19.4 k večeru sem ovšem jela do porodnice ze necítím skoro od rána pohyby,výsledek takový,po 3 hodinách akutní cisarsky řez pro hypoxii plodu :( malinký nam po 5 dnech bohužel umrel,bylo to moc vážne s nim. Placenta měla prý na nekolikati místech infarkty,odesílala se na hystologii volat si mám koncem kvetna
Nyní prožíváme nejhorší chvíle,ale me dotazy nyní jsou :

-je možné že by to způsobil myom na děloze,který byl zjištěny na začátku těhotenství?

-odmitla sem jít na testy skrz tehotenskou cukrovku,kvůli tomu jak to probíhá,mohla sem ji mít,nevedet o tom a ta ze by to způsobila?
- po necelém roce se budeme snažit o další mimi hrozí to opakovaně?

Prý u zdravé je toto vzácnost co se stalo mě,já neměla absolutně,žádný problém a malý byl taky do poslední chvíle naprosto zdraví mel pri narození 52 cm a necelé 4 kg takže chlapak :( ale mě vše pořád vrtá hlavou,i když je to už teď jedno tak alespoň at vim skrz další těhotenství,prý každá placenta je originální takže se to dit nemusi a nebudu prý ani v dalším tehu kvůli tomuhle nějak hlídana ptz do poslední chvíle bylo vše v pořádku co myslíte vy? A proč se to děje to prej dodnes nikdo neví ale je to prej spíše u nemocných těhotnych ci maji vysoký tlak atd ja nemela ani jedno.

A ještě mě zajímá hypoxie plodu nastává prý náhle takže se to nedalo ovlivnit dřív? Byla sem tam 3 hodiny od začátku špatně ozvy srdíčka a jinak nevedeli co se mu nelíbí atd až najednou ze musím na sál ze vidi ze mu nejde kyslik do mozku :( pupečník byl prej v pořádku

Snad mě zvladnete odpovědět na vse je to pro mě velice důležité dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Nicoll.
Děkujeme za Váš dotaz. Je mi moc líto jakou bolestnou zkušenost za sebou máte. Bohužel jako praktický lékař se neumím přesně vyjádřit, proto Vaše dotazy předávám specialistovi k odbornému vyjádření. Přeji hodně štěstí a nekomplikované těhotenství a porod.

Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Němec ,MBA

Specializace: Gynekologie, Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost, Porodnictví Pracoviště: Gynekologicko-porodnické oddělení, Nemocnice ve Frýdku Místku

Dobrý večer Nicoll,
to co se Vám stalo je velmi smutné, ale bohužel se tyto situace občas stávají ve všech porodnicích. Těhotenská cukrovka může způsobit uzavírání cév v placentě a tím zhoršenou výměnu kyslíku mezi Vámi a miminkem. Myom tuto komplikaci většinou nezpůsobuje. Bohužel je to ve většině případů tak, že se na žádnou příčinnou souvislost, která způsobila smrt miminka nepřijde. Hypoxie plodu je naprosto nepředvídatelná a může se vyskytnout v průběhu každého porodu. Bylo by určitě vhodnější, aby příští těhotenství bylo ukončeno plánovaným císařským řezem. Těhotenství však plánujte nejdříve za rok po císařském řezu.
Přeji Vám hodně sil. Věřím, že s pomocí partnera a rodiny tuto situaci dovedete zvládnout.

Martin Němec

Související dotazy

NImesil a riziko infarktu, mrtvice
Dobrý den. Ráda bych se zeptala,zda mohu bez obav užít...
Placenta
Ještě sem se chtěla zeptat v jakém týdnu cca se placenta...
Placenta
Dobrý den, chtela jsem se zeptat jestli je možné odloučení...
Infarkt myokardu a koma
Dobrý den,manžel popsal lékařce tlak na na hrudi vystřelující...
Placenta praevia
Dobrý den. Jsem ve 23+4tt a dnes na kontrole mi paní...
Placenta
Děkuji za odpoved a jeste se chci zeptat co znamena...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infarkt myokardu

Dobrý den. Před třemi lety jsem prodělal 2x IM. Poslední dva roky jsem zásadně...

Infarkt myokardu

Chci se zeptat, zda je možné po týdenním vynechání léku na ředění krve u člověka,...

Infarkt myokardu a další operace

Dobrý den. Pracuji v zahraničí, respektive v Německu, kde jsem prodělal srdeční...

Infarkt myokardu a koma


Infarkt myokardu a koronavirová infekce

Dobrý den Chtěl bych se vás zeptat , v roce 2016 jsem prodělal infarkt myokardu,...

Infarkt myokardu a léčba

Dobry den, chcela by som.sa opytat, som po infarkte a uzivam trombex, aspirin,...

Infarkt myokardu u tatínka

Dobrý den. Můj tatínek před týdnem prodělal infaktr měl ucpané 2 koronalni cévy...

Infarkt myokardu, prevence

Dobrý den je mi 24 let a chci se zeptat tata před dvěma týdny prodělal infarkt...

Infarkt myokardu, steatóza jater

Může člověka postihnout infarkt myokardu i když má cholesterol v normě ? Lze...

Infarkt očního nervu


Infarkt při psycických problémech


Infarkt sleziny


Infarkt vs. Panická porucha


Infarkt?


Infarkt?


Infarkt?

Dobrý den, je mi 32 let, jsem 4,5 roku na mateřské. Poslední dobou (cca pul...

Infarkty v plodove vode

Dobry den rada bych se zeptala co znamenaji infarkty v plodove vode, jsem ve...

Infart miokardu

chtela bych se zeptat manzel je po infarte a boji se jit k doktorce stasne mu...

Infe

Dobry deN, trpim ze zanetama mocovych cest. Nedavno mi pan doktor zjistil Infekci...

Infece po zákusu klíštěte


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bušení srdce


Bolest v nadbřišku při nádechu

Dobrý den, asi posledních 5 dní trpím bolestí v nadbřišku jakoby v oblasti...

Modřina pod nehtem

Dobrý den, už delší dobu při zmáčknutí prstu u nohy (nehtu) pocituji bolest,...

Pretrzeni Achilovky a delka rekonvalescence

Dobrý den, Koncem října mi v zahraničí při přebíhání silnice praskla Achilova...

HPV infekce

Dobrý den, na podzim jsem se léčil s condylomata accuminata. Aplikoval jsem...

Bipolární porucha

Dobrý den.Můj manžel trpí bipolární poruchou.Má pátým rokem invalidní důcho...

Štítná žláza a točení hlavy

Dobrý den, před půl rokem mi alergoložka přišla, kromě různých alergií a astmatu,...

Vysoký tlak krevní


Bolesti nohou


Porucha trávení

Dobrý den, mám dotaz ohledně špatného trávení. Chtěl jsem se zeptat, jestli...

Mám velké problémy se spánkem

Dobrý den, mám velké problémy se spánkem nemůžu usnout a když se zadaří , tak...

Bolesti varlat, podbřišku, prostaty

Dobrý den pane doktore,mam už rok bolesti konečníku varlat a prostaty a podbříšku....

Oranžový hlen ve stolici

chtela bych se zeptat,mam na stolici celkem dost oranzoveho hlenu, prijde mi...

Vysoký krevní tlak


Streptokok typu C

Dobrý den, dcera (18 let) má opakovaně virozy horních cest dýchacích, angíny,...

Snížená funkce štítné žlázy-vysoká hodnota TSH

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na dvě věci.Minulý týden jse byla na preventivní...

Provera a vedlejší účinky

Dobrý den, po vysazení antikoncepce nedostávám menstruaci. Přijde až po injekci...

MR mozku - glióza

Dobrý den, ráda bych zkonzultovala výsledek MR mozku. Na toto vyšetření jsem...

Svědění chodidel a dlaní

Dobrý den.cca tri měsice mě svedi chodidla a dlaně.občas je to i takové né přimo...

Antibiotika a gyrablock

Dobrý den, asi před 5 dny jsem dostala zánět močového měchýře. Užívám antibiotika...

Reklama