Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekce

Infekce Marek 10.10.2017

Dobrý den,

chtěl bych se poradit ohledně svých zdravotních problémů trvajících 4 týdny. 4 týdny zpět jsem mě začaly příznaky virozy, nejprve škrábání v krku, pak se přidala několikrát denně velká únava a k tomu vždy trochu vyšší teplota (ke 37 st., po chvíli vždy opět opadne) Byl jsem u obvodního i na infekční ambulanci, CRP opakovaně nízké, výtěr negativní, rozsáhlejší krevní testy v normě,štítná žláza v normě,testy na boreliozu, encefalitidu, plicní chlamydie i mycoplazmata negativní,akorát anamnestické protilátky na EBV a Cytomegalovirus-před 10-ti lety jsem měl mononukleozu. Obvodní mě 3 týdny zpět dal na přeléčení jen pro jistotu azytromycin na 3 dny. Pak jsem začal brát betaglukan a všechnyproblémy na 10 dní ustaly.Minulý týden jsme zjisily že je jeden člen rodiny hodně nemocný a po dvou dnech se mě problémy vrátily.Jenom celková únava, několikrát za den návaly horka a kolísání teplot, jak jsem psal, protože potíže zase vyvstaly, byl jsem na kontrole na infekční ambulanci,krevní testy v normě, CRP méně než 3,dělaly i testy na pohl.choroby (HIV,syfilis-negativní).Opakovali výtěr i když mě nebolí v krku a vypadá to tam mormálně a zjistili-běžná ústní flora,akorát jim naběhlo malé množství kvasinek, prý to může být i po ATB terapii a neléčí se to.Chci se zeptat zda za můj stav nemohou moct kvasinky,popř jestli se mě z toho nemůže vyvinout nějaká ,,kandidoza".Dlouhodobě beru probiotické kvasinky (enterol sacharomyces boulardii na dr.tračník), tak zda nevadí, když ho budu brát dál.Případně čím stav ještě zlepšit. Děkuji Marek

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Vzhledem k laboratorním výsledkům proděláváte nějaký typ virosy. Virů je celá řada, s některými se člověk vyrovná snadno, s některými hůře a proto potíže trvají déle. Jste správně vyšetřen i zaléčen. Nyní nezbývá, než vyčkat, až se váš imunitní systém vyrovná s viry sám, do doby, než se vytvoří dostatek účinných protilátek. Stav imunitního systému je vrozený a nelze ničím ovlivnit. Ohledně kvasinkové infekce se nebojte, není důvod, není možné, aby vznikla "celotělová" kandidóza. Probiotické léky můžete užívat nadále. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám...
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
Infekce
dobry den, mela bych dotaz co se tyce moznosti infekce....
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...
Infekce
Dobrý den,asi mam v těle nějakou infekci na kterou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce

Dobrý den, přítelovi dnes zjistili bakterii ureaplasmu. Já mám e-coli a oba...

Infekce

Dobrý den, 24/3 mě ráno začala nemoc teplotou 39 stupňů a bolestí svalů - myslela...

Infekce

Pred 14ti dny jsem mela prujem, ktery trval tyden. Jedla jsem enterol a hylak...

Infekce

Již více jak rok se trápím s nachlazením...Bolest v krku, rýma, dutiny a klouby....

Infekce

Dobrý den, v roce 2011 jsem se nakazil chlamydiemi trachomatis a také je posléze...

Infekce

Dobry den, pred dvema dny mi na gynekologii oznamili, ze mam genitalni opar....

Infekce

Dobrý den, chtěla bych se informovat ohledně nakažlivosti nachlazení. Manžel...

Infekce

Dobrý den, chtela bych se zeptať, udelal sa mi taký flek na noze. Nevite co...

Infekce

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Posledních pár měsíců mě pobolívá...

Infekce

Dobrý den, prosím, tímto bych se chtěla zeptat na objasnění jednoho výsledku...

Infekce

Dobrý den,mám oslabenou imunitu,docházím na imunologii na injekce igamplie,ale...

Infekce

Dobrý den, před týdnem jsem byl hospitalizován pro příznaky typický lymske boreliozy...

Infekce

Dobrý den, mám jeden vážný dotaz bydlím v pronájmu v bytě s jednim spolubydlícím...

Infekce

Dobrý den, trápí mě čirý výtok z penisu.. celkem páchne a občas mě to svědí...

Infekce

Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti. Poslednich 6 mesicu trpim...

Infekce

Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat. To, že se může “ kapavka “ objevit v krku,...

Infekce

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda za současného nakažení hiv s další pohlavní...

Infekce

Dobrý den, mám tři děti a nikdy jsem netrpěla žádnými vážnějšími gynekologickými...

Infekce

Dobrý den, již půl roku se potýkám s bolestí v krku. K tomu se přidala i únava,...

Infekce

Dobrý den, můžu v těhotenství (17tt) užívat olynth a stopangin? Jestli ne,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nízký tlak

Dobrý den, můj muž (40 let) má poslední dobou nízký tlak (večer třeba i 90/58,...

Bradavkovitá ježatost penisu?

Dobry den,chci se prosim zeptat.Udelala se mi vyrazka na penisu,svedi me jen...

Cucflek

Dobrý den přítel mi udělal na krku cucflek. Měla jsem je už párkrát. Slyšela...

Otěhotnění bez pohlavního styku

Dobry vecer, som zo Slovenska ale studujem v Brne na VUT. V pondelok 12.11 sme...

Rozšířená ledvinová pánvička 7mm

Dobrý den. Dnes jsem byla s mým 3 týdenním chlapečkem na UTZ ledvin, protože...

Melanocytární névus

Dobrý den. Na těle mám hodně znamének. Při preventivním vyšetření digitálním...

Nateklá a podrážděná předkožka

Dobrý den, před dvěma dny po pohlavním styku mi přišlo, že je předkožka popraskaná...

Bolest kolene z vnitřní strany


RTG plic

Dobrý den, byla jsem dnes na rentgenu plic, protože se zadychavam. A výsledek...

Bílé tečky mandlí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co jsou tyto bílé tečky na mandli vyznačené...

NImesil a riziko infarktu, mrtvice

Dobrý den. Ráda bych se zeptala,zda mohu bez obav užít lék Nimesil,když mám...

Hodnoty TSH, anémie

Dobrý den, po preventivních odběrech krve se mi rozjel zajímavý kolotoč. Byla...

Hilová hyperemie

Dobrý den, na rengenovém snímku mám jako závěr napsáno : hilová hyperemie. Prosím...

Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit neustálého namožení svalů, únava.

Dobrý den, prosím Vás o radu. Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit...

Opakovaná infekce vedlejších nosních dutin


Hodnota CKD-EPI a ostatních krev.testů

Dobrý den, je mi 38 let, už rok a půl mě bolí po pleurálním zápalu plic...

Hnědý výtok

začalo to - jak jsem se domnívala - kvasinkovým zánětem, po dobrání klotrimazolu...

Stav po úrazu hlavy

Dobrý den, měla bych menší dotaz. Dnes odpoledne jsem se bouchla čelem do...

Nemožnost pořádně se nadechnout

Dobrý den , poslední 4 měsíce mám občasné stavy kdy se nemůžu pořádně POPADNOUT...

Antikoncepce a řidší stolice

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat. Beru antikoncepci Bonadeu 4. měsícem....

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.