Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce

Infekce Kateřina 13.4.2018

Dobrý den,
24/3 mě ráno začala nemoc teplotou 39 stupňů a bolestí svalů - myslela jsem si, že se bude jednat o klasickou chřipku. V neděli se přidal kašel suchý a lehké bolení v krku. V pondělí jsem šla k obvodnímu lékaři, který mi po vyšetření navrhl antibiotika Fromilid. Do úterý se bolest v krku zhoršila natolik, že jsem nemohla ani pít - takovou bolest jsem nezažila ani po vyndaní krčních mandlí (které jsem podstoupila před 5 lety).
Jela jsem tedy na ORL pohotovost, kde diagnoza byla akutní faryngitis s afty v krku, zánět hlasivek a začínající otitis externa. Dostala jsem Octobacid do ucha a Duomox místo původních antibiotik.
Po dobrání Duomoxu 3/4 v úterý jsem se cítila dobře, jen hlasivky stále nepracovaly - na ORL ambulanci mě objednali tedy na čtvrtek 5/4, že se mi na ně paní doktorka podívá. Mezitím mě opět začalo bolet v krku. Na ORL mě vyšetřili a dle jejich informace mám po antibiotikách reflux a bolest krku a nefunkční hlasivky jsou od toho. Dostala jsem Omeprazol 2xdenně a doporučení šetřit hlas. Ukončila jsem neschopenku a šla do práce. V práci jsem byla dva dny, kdy na konci druhého dne jsem dostala zimnici, teplota mi opět vystoupla na 38 stupňů a cítíla jsem se hůř, krk se také zhoršil. Byl víkend, tak jsem neděli proležela a v pondělí šla opět na ORL, kde byl jiný lékař, který konstatoval, že tam možná nějaký reflux je/byl, ale zároveň dle pohledu se přidružila infekce. V jeho zprávě stálo recidivující faryngitis. Nasadil mi Dalacin na týden. Po jeho ošetření jsem šla ještě k praktické lékařce pro novou neschopenku a poprosila jsem ji, zda by mi neudělala výtěr. Výsledky výtěru byly včera, kdy výsledek - normální flora HCD. Antibiotika beru od pondělí, ale nelepší se to. Bolí mě na místě původní levé mandle, bolest řezavá a vystřeluje do levého ucha. Včera jsem šla znovu k praktické - ukázala ji zprávu z ORL z pondělí. Konstatovala, že mám dobrat tedy ta antibiotika a případně si zajít znovu na ORL (tam se chystám v pondělí). Ještě mi dala žádanku na krev na plicní chlamýdie, protože kolegyně je teď má a já je měla před 14 lety a mám strach, zda by vše nemohlo být od toho..
Jinak hlasivky jsou už relativně ok, jen mám ještě trochu zastřen hlas. Krk stále bez změny. Při pohledu do něj mám to místo zarudlé s žilkami a přijde mi, že tam mám malé bouličky.
Snažím se podpořit léčbu cucáním Tantum verde pastylek, beru lactobacily cca 2 hod od antibiotik, Odpočívám doma. Ale zlepšení žádné.
Už jsem značně zoufalá a nevím, co mám dělat..
Děkuji za radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, v poslední době se setkáváme s tím, že ať virózy či bakteriální záněty trva...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám...
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
Infekce
dobry den, mela bych dotaz co se tyce moznosti infekce....
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...
Infekce
Dobrý den,asi mam v těle nějakou infekci na kterou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce

Může obezita zpomalit vytváření protilátek? někdo říká že ne někdo zase že ano.jaká...

Infekce

Dobrý den, v polovině ledna jsem onemocněla (rýma, lehká bolest v krku,...

Infekce

Dobrý den, je mi 34 let, beru Tamoxifen ebewe pátý den mého cyklu po dobu pěti...

Infekce

Dobrý den, paní doktorko (pane doktore). Ráda bych se zeptala na Váš názor,...

Infekce

Dobry den,jiz cca tyden me trapil drazdivy,dusivy kašel pri kterem me i natahovalo,mela...

Infekce

Dobrý den, Přítelkyni se před pár dny rozrostly v ústech afty. Teď stěží může...

Infekce

Dobrý den, v příloze zasílám vyšetření a výsledky z hospitalizace manžela, prosím...

Infekce

Dobry den, mela bych dva dotazy: - byla jsem u lekarky: poprve mi na testech...

Infekce

Dobrý den. Asi po čtyřiceti letech jsem měla klíště (asi před týdnem) a necítím...

Infekce

Dobrý den, přítelovi dnes zjistili bakterii ureaplasmu. Já mám e-coli a oba...

Infekce

Pred 14ti dny jsem mela prujem, ktery trval tyden. Jedla jsem enterol a hylak...

Infekce

Již více jak rok se trápím s nachlazením...Bolest v krku, rýma, dutiny a klouby....

Infekce

Dobrý den, v roce 2011 jsem se nakazil chlamydiemi trachomatis a také je posléze...

Infekce

Dobry den, pred dvema dny mi na gynekologii oznamili, ze mam genitalni opar....

Infekce

Dobrý den, chtěla bych se informovat ohledně nakažlivosti nachlazení. Manžel...

Infekce

Dobrý den, chtela bych se zeptať, udelal sa mi taký flek na noze. Nevite co...

Infekce

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Posledních pár měsíců mě pobolívá...

Infekce

Dobrý den, prosím, tímto bych se chtěla zeptat na objasnění jednoho výsledku...

Infekce

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně svých zdravotních problémů trvajících...

Infekce

Dobrý den,mám oslabenou imunitu,docházím na imunologii na injekce igamplie,ale...