Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce

Alergie tereza 6.9.2019

Dobrý den,mám oslabenou imunitu,docházím na imunologii na injekce igamplie,ale teď mám asi půl roku pauzu. Trpěla jsem na anginy a pro absces mi jednu mandlí odoperovali. Nyní mě bolí v krku i v nose. Z výtěru se zjistilo že v krku je streptokok agalactie a v nose zlatý stafylokok. ATB jsem nedostala jsem alergická na penicilin a intolerance na Klacid. Hlavně už jsem těch ATB snědla spousty.
Beru tedy jen nosní mast bactroban a mommox a cucam orofar ,kloktam propolis, no zatím to moc nepomáhá.
Zajímá mě, vyléčí se to samo nebo nakonec budou ty ATB nutná?
Další co mě znepokojuje je otázka může se partner když se se mnou bude líbat a pak mě uspokojovat orálně přenést toho streptokoka do pochvy? Někde jsem četla že tento typ streptokoka si s ním člověk s dobrou imunitou poradi.,no já ovšem ten typ nejsem.Jedna se mi o to že když to prelecim ATB a by se z partnera pak nestal bacilonosic?
A taky mě trápí otázka ,je možnost se nakazit streptokokům ci stafylokokem pokud já budu uspokojovat může orálně? Co se vše dá chytit z orálního sexu jak on mě tak já jeho?
Děkuji za určitě vyčerpávající odpověď. S pozdravem T.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Na váš dotaz neexistuje jednoznačná odpověď. Pokud je dobrá imunita, je obvyklé,...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám...
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
Infekce
dobry den, mela bych dotaz co se tyce moznosti infekce....
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...
Infekce
Dobrý den,asi mam v těle nějakou infekci na kterou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce

Dobrý den, 24/3 mě ráno začala nemoc teplotou 39 stupňů a bolestí svalů - myslela...

Infekce

Pred 14ti dny jsem mela prujem, ktery trval tyden. Jedla jsem enterol a hylak...

Infekce

Již více jak rok se trápím s nachlazením...Bolest v krku, rýma, dutiny a klouby....

Infekce

Dobrý den, v roce 2011 jsem se nakazil chlamydiemi trachomatis a také je posléze...

Infekce

Dobry den, pred dvema dny mi na gynekologii oznamili, ze mam genitalni opar....

Infekce

Dobrý den, chtěla bych se informovat ohledně nakažlivosti nachlazení. Manžel...

Infekce

Dobrý den, chtela bych se zeptať, udelal sa mi taký flek na noze. Nevite co...

Infekce

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Posledních pár měsíců mě pobolívá...

Infekce

Dobrý den, prosím, tímto bych se chtěla zeptat na objasnění jednoho výsledku...

Infekce

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně svých zdravotních problémů trvajících...

Infekce

Dobrý den, před týdnem jsem byl hospitalizován pro příznaky typický lymske boreliozy...

Infekce

Dobrý den, mám jeden vážný dotaz bydlím v pronájmu v bytě s jednim spolubydlícím...

Infekce

Dobrý den, trápí mě čirý výtok z penisu.. celkem páchne a občas mě to svědí...

Infekce

Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti. Poslednich 6 mesicu trpim...

Infekce

Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat. To, že se může “ kapavka “ objevit v krku,...

Infekce

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda za současného nakažení hiv s další pohlavní...

Infekce

Dobrý den, mám tři děti a nikdy jsem netrpěla žádnými vážnějšími gynekologickými...

Infekce

Dobrý den, Za poslední půl rok se mi několikrát zvětšila uzlina v pravém třísle...

Infekce

Dobrý den, již půl roku se potýkám s bolestí v krku. K tomu se přidala i únava,...

Infekce

Dobrý den, můžu v těhotenství (17tt) užívat olynth a stopangin? Jestli ne,...