Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce

Infekce Vanda 13.8.2018

Dobrý den, paní doktorko (pane doktore). Ráda bych se zeptala na Váš názor, zda jsou na místě obavy. Jsem v 36. týdnu těhotenství a v restauraci jsem si dala steak z vepřové panenky. Vyžádala jsem si ho velmi dobře propečený. Když jsem snědla asi polovinu, všimla jsem si, že z masa vytéká světle růžová šťáva. Přitom steak byl jinak uvnitř dobře propečený, maso nebylo ve středu růžové. Jen mě zarazila ta růžová šťáva. Maso bylo hodně šťavnaté. Mám teď velké obavy, zda nemohlo dojít k nějaké nákaze, největší obavy mám z listerie. Je možné, aby se tato bakterie vyskytla i uvnitř masa? Nejde mi do hlavy, jak z masa mohla vytékat růžová šťáva, když jinak mi přišlo uvnitř hotové. Děkuji za Váš názor.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, listérie se běžně zničí při teplotě nad 70°C po dobu 10 min. Pokud byl steak ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám...
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
Infekce
dobry den, mela bych dotaz co se tyce moznosti infekce....
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...
Infekce
Dobrý den,asi mam v těle nějakou infekci na kterou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce

Dobry den,syn 8 let se vratil ze soustredeni,uz je to.14dni a je stale nemocny,ma...

Infekce

Dobrý den, chci se zeptat zda se jedná o angínu. Náhlý nástup horečky 39 stupňů,...

Infekce

Dobry den , mam potize s klbami , bolest klbov celkom tele , uzliny v norme...

Infekce

Dobrý den.Jsem plně invalidní, mám jen jednu plíci, je mi 58 let.Onemocněla...

Infekce

Prosím Vás,můj manžel si včera stěžoval že ho bolí v boku a dnes ho pálí penis,můžete...

Infekce

Dobrý den, prosím vás o radu, tchýně má vleklé zdravotní potíže, vracející se...

Infekce

Dobrý den, odfotila jsem Vam, me výsledky krve, které mi odebraly na me vyžádání,...

Infekce

Může obezita zpomalit vytváření protilátek? někdo říká že ne někdo zase že ano.jaká...

Infekce

Dobrý den, v polovině ledna jsem onemocněla (rýma, lehká bolest v krku,...

Infekce

Dobrý den, je mi 34 let, beru Tamoxifen ebewe pátý den mého cyklu po dobu pěti...

Infekce

Dobry den,jiz cca tyden me trapil drazdivy,dusivy kašel pri kterem me i natahovalo,mela...

Infekce

Dobrý den, Přítelkyni se před pár dny rozrostly v ústech afty. Teď stěží může...

Infekce

Dobrý den, v příloze zasílám vyšetření a výsledky z hospitalizace manžela, prosím...

Infekce

Dobry den, mela bych dva dotazy: - byla jsem u lekarky: poprve mi na testech...

Infekce

Dobrý den. Asi po čtyřiceti letech jsem měla klíště (asi před týdnem) a necítím...

Infekce

Dobrý den, přítelovi dnes zjistili bakterii ureaplasmu. Já mám e-coli a oba...

Infekce

Dobrý den, 24/3 mě ráno začala nemoc teplotou 39 stupňů a bolestí svalů - myslela...

Infekce

Pred 14ti dny jsem mela prujem, ktery trval tyden. Jedla jsem enterol a hylak...

Infekce

Již více jak rok se trápím s nachlazením...Bolest v krku, rýma, dutiny a klouby....

Infekce

Dobrý den, v roce 2011 jsem se nakazil chlamydiemi trachomatis a také je posléze...