Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekce přenášené hmyzem

Infekce Martina 12.7.2017

Dobrý den, minulý týden jsem byla v lese poštípána od Kloše jeleního v oblasti krku a hlavy, kde do dnešního dne mám červené svědivé pupence. Pár dní před tím od Ováda v oblasti lokte. V neděli, čtyři dny od poštípání se mi na krku z obou stran objevily zduřelé citlivé uzliny o velikosti fazole. Pár dní před tím jsem měla podivné svírání okolo žaludku, chvilkové stavy malátnosti až s pocitem nevolnosti a pulzující bolesti hlavy. Zřejmě bez teplot. Nyní teploty také nemám. Někde jsem se dočetla, že právě Kloš i zmíněný Ovád může přenášet Bartonellu a Tularémii. U lékaře mi byly předepsány pro jistotu antibiotika Azitromycin Sandoz 500 mg po 24 hodinách po dobu 3 dní a další stejné dávkování na další týden. Odběry krve nebyly provedeny. Myslíte si, že by odběry krve měly být na místě, aby se raději něco nezanedbalo? Takto zduřelé uzliny jsem měla snad jen v dětství, tak mě to trochu děsí. Děkuji Vám za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, postup byl správný, nález v krvi se objeví a zjistí až po delší době trvání infekce, tedy než se vytvoří protilátky to může pár týdnů trvat, takže je správné při podezření na infekci antibiotika podat hned a nečekat na odběry, pokud se příznaky zánětu v místě infekce ztratí, tedy zmizí zarudnutí a uzliny se zmenší či vymizí, je to známka úspěšné léčby a odběry pak není potřeba dělat, byly by to vyhozené peníze, takové vyšetření je dost drahé, samozřejmě pokud se stav nelepší, pak je nutno stav oběry dovyšetřit, uzlinky pak mohou pár týdnů přetrvávat, ale to je úplně normální, důležité je že se nezvětšují a nepřibývají, nejsou teploty atd., špatně vám mohlo být klidně po atb., díky za dotaz, hezký den.

Související dotazy

Poštípání hmyzem, možná infekce
Dobrý den. Před cca 4 týdny mě štípl hmyz nad kotník,...
Kousnutí hmyzem
Dobrý den v úterý mě něco kouslo na kotníku a nevím...
Infekce ze štípnutí hmyzem
Mého partnera poštípal hmyz a po 4 dnech a 2 lékařích...
Možná infekce po bodnutí hmyzem
Dobrý den, na dovolené v Thajsku mne píchl nějaký...
Štípnutí hmyzem
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Po štípnutí nějakým...
Poštípání hmyzem
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné nakazit...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce po zubním zákroku

Dobrý den, chtěl jsem se informovat na pár věci, jelikož jsem včera absolvoval...

Infekce podbřišku?

Dobrý den, 30.11. jsem si večer aplikoval mast proti hemeroidům, zrovna v tom...

Infekce pochvy

Dobry den, pane doktore, chtela bych se zeptat na vas nazor. Jsem ve 20 tydnu...

Infekce pochvy

Dobrý den, při kultivaci mi byl zjištěn přemnožený streptokok agalatiae. Léčila...

Infekce pochvy

Dobry den, pred tremi tydny jsem zacala vnimat mirne svedeni v i stydkych...

Infekce pochvy v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na následující: Jsem ve 21.tt a na kontrole...

Infekce pochvy v těhoteství

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na trápení od 6tt těhotenství. Z výtěru...

Infekce pres kuzi

Dobry den,hrali jsme s klukama fotbal a jak jsme byli v zapalu hry, tak jsem...

Infekce průdušek

Dobrý den chtěla bych se zeptat, zda musím ležet v posteli se zvýšenou teplotou,...

Infekce předkožky diabetika

Dobrý den, mám dotaz, jsem diabetik a poslední dobou ( cca 2 roky) se mi na...

Infekce přenosná sexuálním kontaktem

Dobry den, pred tydnem a pul jsem zjistil zarudnuti pri usti mocove trubice...

Infekce přes použitou láhev na pití

Dobrý den, měla bych dotaz. Před týdnem jsem mému synovi (2,5 let) koupila...

Infekce přes použitou láhev na pití

Dobrý den, měla bych dotaz. Před týdnem jsem mému synovi (2,5 let) koupila...

Infekce přes spirometr

Dobrý den,chtěla bych se zeptat - byla jsem na spirometrii a foukala jsem po...

Infekce pupku po piercingu

Dobrý den, obracím se na Vás s možná hloupým dotazem, ale zajímala by mě odpověď....

Infekce rány

Dobrý den, je to týden co jsem si spálila nohu o výfuk na skútru, rána se pořád...

Infekce rány po operaci

Dobrý den, jsem již skoro 2 měsíce po nepovedené plastice prsu. Po modelaci...

Infekce rány po výkonu

Dobrý den chtěla jsem se zeptat. Jsem po operaci žlučníku - laparoskopicky a...

Infekce roupem dětským

Dobrý den, 7.prosince jsem u sebe zjistila roupi. Brala jsem léky a dodržovala...

Infekce roupy

Dobrý den, můžu se zeptat jak se zbavým roupu v konečníku v domácnosti?

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění prstu

Dobrý den, bojím se, že když s tímto problémem přijdu k lékaři, tak se mi...

Fissura v zadním rohu mediálního menisku

Dobrý den, před dvěmi měsíce mě srazil lyžař na sjezdovce, nedávno jsem začala...

Bolesti zad, motání hlavy


Bolesti prsou a nevolnosti

Dobry den chtela bych se zeptat uzivam HA neudelala jsem 7denni pauzu v uzivani...

Bolest ucha, foukání z ucha

Dobrý den. Včera po sprše a vysmrkani mně přišla obrovská bolest levého ucha...

Bušení srdce a dušnost

Dobrý den, Už pár dní mám bušení srdce a dušnost...včera jsem byla na pohotovosti...

Brnění a mravenčení rukou

Dobry den, chtela jsem se zeptat co znamena brneni rukou, i prstu mravenceni....

Časté chození na záchod u 7 letého syna

Dobry den, syn 7 let ma problem s castym chozenim na velkou. Chodi cca 7 za...

Zduření prsu u muže

Dobrý den. Je mi 17 let a jsem mužského pohlaví. Už asi týden a půl mám pod...

Otevřený zub a zubní kanálky

Dobrý den, bolel mě dost zub šestka vpravo dole, zubařka mi zub otevřela a vyčistila...

Lipanthyl 267M

Dobrý den. Mám dotaz na lék Lipanthyl 267M. Chci se zeptat, jestli má vliv na...

Pálení a svědění zevních pohlavních orgánů


Opožděná menstruace při užívání antikoncepce

Dobrý den chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci regulon.V úterý 2.5 jsem...

Červené fleky na kůži


Metaplazie žaludku

Dobrý den, mám metaplázii žaludku. Už 5 měsíců užívám Helicid20 1až2 denně...

Antibiotika a slunce


Nádor na mozku

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli nevíte příčinu náhodné zhoršení a zlepšení...

Nárůst tepové frekvence při sportu

Dobrý den, jezdím etapové závody na kole a celoročně sportuji kolem 25 - 40...

Těhotenství rizikové

Dobry den, rada bych se zeptala na vas nazor, pripadne, zda ja mozne pro podporu...

Bolest varlat

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat,mám bolesti varlat,nejprve to začalo jedním...

Reklama
Zavřít