Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

IVF, neplodnost

Neplodnost a IVF Nikola 9.5.2017

Dobrý den. Ráda bych se zeptala. Mám 43 let, nemám žádně děti a podstupuji již po několikáté IVF. Vzhledem k věku mému i mého partnera, mám darovaná embrya a stimuluji pouze děložní sliznici. Vždy před KET je vše v pořádku, moje sliznice 10.den cyklu 8,6mm s triple line, KET bývá 17.-19.den cyklu. Hormonální hladiny u mně vždy optimální. A embryjka luxusní-hatchující 5 denní blastocysty. A přesto se stále nedaří. Ke stimulaci sliznice užívám Estrimax tbl 3x1, od začátku stimulace si píchám Fraxiparine 0,4 pro homozygotní formu MTHFR typu C, od 14.dne cyklu užívám Utrogestan 4-0-4 vag., a 0-1-0 p.o. Někdy před KET jsem užívala Prednison 5 mg 1x denně od začátku stimulace a asi týden před KET jsem dostala infuzi Intralipidu. Nyní při poslední stimulaci před KET mi píchli Diprophos do svalu 24 hodin před KET a ode dne KET jsem užívala 2mg Medrol 1x denně. Léčím se již od 16 let s autoimunní hypotyreozou, při stimulaci na KET mám vždy hladiny TSH i fT4 v normě, ale při povrzování negativního HCG 14 dnů po KET mi nyní hladina TSH stoupla z 0,2 před stimulací sliznice, na 4,8 14.den po KET, tzn. během asi 1 měsíce z 0,2 na 4,8. Může být tento hormonální "skok" příčinou neúspěchu? Podstoupila jsem již 7x KET a vždy neúspěch a "rozhození" hladiny TSH. Pouze 1x byl KET úspěšný, čekala jsem dvojčátka, o která jsem ale v 5. a 10.týdnu přišla, a pouze v tomto případě hormony štítné žlázy v mém časném těhotenství zůstaly bez výkyvů, v mezích normy. Moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den. Nikola

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, Váš dotaz bude vzhledem k problematice zpracovávat specialista z naší konzultační ambulance. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční medicína Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Nikolo,
doporučuji kvalitní endokrinologické vyšetření a optimální substituci hormonů štítné žlázy v období kolem transferu. Zkuste transfer do přirozeného cyklu. Na UZ pouze sledovat růst sliznice a pokud bude kolem 14. dne cyklu 6mm a víc, pak jen přidat gestageny - Utrogestan 1.0.1 od KET pak 2.0.2. Dávkování hormonů, které dostáváte, je zbytečné vysoké. Rozhoduje vždy kvalita embrya. Je vhodný dotaz na skutečnost, zda již od Vaší dárkyně / dárce mají úspěšné těhotenství. Homozygotní MTHFR vyžaduje substituci nizkomolekulárním heparinem jen v určitých situacích, doporučuji nechat rozhodnutí na hematologovi. Z jakého důvodu dostáváte tak vysoké dávky imunosupresiv? Máte hotové imunologické vyšetření? Autoimunitní onemocnění štítné žlázy ovlivňuje činnost štítné žlázy, nikoliv gravidity jako takové, substituce funkce štítné žlázy by měla být dostatečná. Pokud není jiný důvod k podávání kortikoidů, pak podávání považujeme za neopodstatněné.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Související dotazy

Neplodnost a IVF
Dobrý den, uz je to rok co mi byla zjištěna neplodnost...
IVF, neplodnost
Dobrý den, prosím o radu. Mám jedno tříleté zdravé...
Neplodnost, IVF
Dobry den, chtela bych se zeptat na dalsi postupy ohledne...
IVF
Dobrý den, je mi 40 let. Prvni zkušenost s IVF 2 embria...
IVF
Dobry den jsem po 2. neuspesnych ivf cyklech, mam vsechno...
IVF
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

IVF objednání

Dobrý den, uvažujeme s manželem o umělém oplodnění, jelikož jsme oba obézní...

IVF po sterilizaci

dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli jde uměle oplodněni i když mam sterilizaci....

Ivf po sterilizaci

dobry den .jiz sem cetla tady otazku i odpopoved.. po 15 letech jsem se znova...

IVF s cukrovkou

Dobrý den, nedařilo se nám s partnerem loho otehotnet. asi po dvou letech snažení...

IVF s PGD po potratech

Dobrý den, 2x jsem potratila v prvním trimestru (vždy jsem otěhotněla hned v...

Ivf Synarel

dobrý den, chtěla bych se zeptat u 1ivf jsem měla synarel sprej který mě dělal...

Ivf ultrazvuk

Dobrý den ráda bych se zeptala za jak dlouho po ivf jde vydět na ultrazvuku...

IVF- kdy si udělat těhotenský test?

Dobrý den, dne 24.11. jsem byla na IVF. Dne 7.12. jsem si udělala tehotensky...

IVF-počet folikulů

Hezké odpoledne, podstupuji teď poprvé IVF, dnes jsem byla na UZ a mám 8 folikulů...

IVF, neplodnost

Dobrý den, s přítelem se snažíme o miminko už přes půl roku ale stále nic, měly...

IVF, neplodnost

Dobrý den, nedávno jsme podstoupili první IVF, které neskončilo transferem....

IVF, neplodnost

Dobrý den, prosím o radu. Mám jedno tříleté zdravé dítě, bezproblémové početí...

IVF, těhotenství, utrogestan a potrat

Dobrý den. Mám jen takový dotaz. Byla jsem na umělém oplodnění, následně jsem...

IVF, vyšší hladiny

Dobrý den. Chystám se na ivf, 5.den cyklu mi byl nabrán hormonální profil,...

Ivf,inseminace

Dobrý den.Půjdeme s přítelem na druhou inseminaci.Jak dlouho se doporucuje ykoušet...

Ivm a ivf

Dobry den, z duvodu neplodnosti a PCSO nam bylo doporuceno podstoupit IVM. Nepovedlo...

IVT a KET

Dobry den, mam dotaz ohledne IVF a KET. Absolvovala kompletni cyklus IVF s 8...

Izoechogenní a hypoechogenní uzly

Dobrý den před 14dny mi z výsledků krve zjistili hyperfunkci štítné žlázy a...

Izolovaná systolická hypertenze

Dobrý den, chtěla bych vědět co je příčinou měřím si tlak a hodnoty mám ,147/65...

Izolované síňové extrasystoly, převedené na komory

Dobrý den, omlouvám se, pokud je dotaz mimo vaši odbornost, ale žádám o radu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění ruky a bolesti hlavy


Lišej?

Dobrý den, mému synovi (2,5) se po těle občas udělá suchý rudý flek, vždy o...

Opakovaná biopsie deložního čípku

Dobrý den, zhruba před měsícem mi dělali biopsii deložního čípku, odebírali...

Cysty na játrech

Do brý den,mám cysty na játrech,je nutná nějaká léčba a z čeho se prosím dělají?nepiji...

Trhání zubů - za jak dlouho, co a jak jíst


Bolesti břicha, pocit plnosti, bolest zad

Dobrý den, mám tak 1/2 roku bolesti břicha, byl jsem na kolonoskopii, gastroskopii,...

Červená boulička na dásni

Dobrý den, zhruba před 2 dny se mi na dasni udělala malá červená boulicka (přikládám...

Žíly na penise

Dobrý den, všiml jsem si, že se mi na mém penisu hodně zvýraznila žíla, je to...

Zvětšené uzliny

Ad 245575 mudr. Gottwaldova - dobry den, ve zprave jsou popsany dva uzly stitne...

Změny na děložním čípku


Plané neštovice

Dobrý den. Je mi 42 let, vím stoprocentně, že v dětství jsem neprodělala plané...

Úzká stolice

Dobrý den, obracím se na Vás se svým problémem ohledně stolice. V poslední...

Hučení v uších


Hmatná bulka na varleti

Dobrý den, zjistil jsem že na obou varlatech mám bulku, velikost asi 1cm(viz....

Pálení jazyka

Dobrý den,během užívání ATB jsem měla v ústech i na jazyku bílý povlak,který...

Jak dlouho můžu mít šrouby v kotníku

Mám dotaz jak dlouho muzu mít sruouby v kotniku a zda budu se sroubama pajdat...

Zvýšená chuť na sex


Poleptání sliznice chemikálií

Dobry den pret 2 dnami som nahodou pouzil nejaku chemikaliu a rozleptala mi...

Trombóza v podkolenní jamce


Zakřivený tvar penisu při erekci

Dobrý den. Je normální, že se penis při erekci i díky svému mírnému zakřivení...