Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné, že za tímhle vším stojí vážně panická ataka?

Psychiatrie Josef 15.6.2018

Dobrý den, rád bych se vás zeptal na mé problémy, které níže uvedu. Je mi 22 let. Zhruba před rokem mi po alkoholém večírku bylo druhý den na omdlení a od té doby se mi problémy stupňují. Nutno dodat, že právě v tomto období jsem prožíval silné emoční vypětí z rozchodu. Od té doby mám tyto stavy po každém večírku. Jednou jsem dokonce druhý den řídil a začalo mi šíleně bušit srdce, pálit na hrudi, cítil jsem tlak vzadu na temeni a silný pocit na omdlení. Přestal jsem tedy úplně pít alkohol ale problémy se dále stupňovaly. Teď mě popadají stavy i několikrát za den. Pocit horka v těle, pocení, bušení srdce, tlak v hlavě, pocit na omdlení, třes rukou, slabost, brnění končetin, pocit jakoby chladu na mozku, který se přesouvá po celé hlavě až do čela. Večer když si lehnu, tak mi začne bušit srdce a začnu lapat po dechu, jsem často unavený, několikrát za den i usnu, když je to možné. Nutno dodat, že někdy problémy přijdou bez příčiny a někdy jsou problémy vyvolány tím, že mě třeba někde něco zabolí nebo se mi zamotá hlava a najednou se to začne stupňovat. Byl jsem u svého praktického lékaře, který mi udělal rozbor krve s tím, že je vše v naprostém pořádku. Tlak taky v normálu. Na vlastní pěst jsem si ještě zařídil vyšetření na neurologii, kde jsem se podrobil prohlídce a bylo mi sděleno, že jsem v pořádku a že by za mými problémy mohla stát panická ataka. Chtěl bych se tedy zeptat, je možné, že za tímhle vším stojí vážně panicka ataka, nebo mám trvat na dalším vyšetření ekg, ct, popřípadě nějaký rentgen tepen ? Předem děkuji za odpověd.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, vzhledem k bušení srdce, které popisujete by jsem ještě doplnila EKG, pokud doposud nebylo provedeno a případně 24 hodinovou monitoraci Holter EKG. Příčinou Vaších potíží by určitě mohla být panická úzkostní porucha. Panická porucha je úzkostná porucha. Je charakterizována opakovanými záchvaty masivní úzkosti (tzv. panické ataky), které se na rozdíl od fobie nevážou na žádnou konkrétní situaci a zpravidla je nelze předvídat. Panickou ataku provází četné vegetativní příznaky, pročež může být chybně interpretována jako tělesné onemocnění. Lidé trpící touto chorobou také často nabývají mylného přesvědčení, že onemocněli vážnou psychickou či somatickou poruchou.
Panickou ataku doprovází celá řada vegetativních a psychických symptomů.
Tělesné příznaky: Pocity svírání v hrudníku či v krku, zvýšený svalový tonus, bušení srdce, bolest na hrudi či v hlavě, dechová nedostatečnost, svalový třes, závratě, nevolnosti, sucho v ústech, návaly horka či chladu, mžitky před očima.
Psychické příznaky jsou především psychické napětí, pocit ztráty kontroly a sebeovládání, katastrofické interpretace tělesných příznaků, pocity na omdlení, strach ze zešílení, smrti atd. Doporučila by jsem psychiatrické vyšetření, nasazení vhodné léčby a případně psychoterapii (kognitivně behaviorální). S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


Dobrý den domnívám se že trpíte panickou poruchou panická ataka je jen jednorázový záchvat, co se týče alkoholu ten vás jen asi upozornil na to že tento problém máte, sám acetaldehyd, což je
látka na kterou se alkohol rozkládá působí úzkosti, že nepijete je fajn, ekg by myslím u mladého pacienta, který nemá jiné tělesné onemocnění by mělo stačit ě+ léčba psychiatrem, je to léčitelné a řešitelné,
s pozdravem
mudr sekot, psychiatr

Související dotazy

Panická ataka
Dobrý večer v létě jsem měla kolaps- zimnice,tres bolest...
Panická ataka
Dobrý večer. V tuto chvíli pro mě není vůbec jednoduché...
Panická ataka
Dobrý den je mi 27 let a mívám problemy ve spaní, když...
Panická ataka
Dobrý den, pokusím se stručně shrnout svoje problémy....
Polymorfní obtíže, panická ataka
Dobrý den, mám 40 let a už rok mne trápí točení hlavy....
Panická ataka, je léčba správná?
Dobry den, po silne epizodě panicke ataky jsem byla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné, že mám alergii na anestezii?

Dobrý den, V pátek dopoledne jsem byl u zubaře, kde mi byla podána lokální...

Je možné, že mám pohlavní chorobu?

Zdravím mám ještě dotaz nemusí to být nakaza ale mam takové divné priznaky zlutejsi...

Je možné, že mám poruchu štítné žlázy?

Dobrý den, je mi 69 let, užívám carzap HCT, rosumop a budiar spray. Mám podezření...

Je možné, že mu prostě jenom rychle porostla hlavička?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat 24.3.se mi narodilo miminko obvod hlavičky...

Je možné, že na někoho nepůsobí kouření marihuany?

Dobrý den, je možné, že na někoho nepůsobí kouření marihuany? Pokud ano, čím...

Je možné, že při mém prvním sexu byla přetržena panenská blána, ale já nekrvácela?

Dobrý den, je možné, že při mém prvním sexu byla přetržena panenská blána,...

Je možné, že se mi to zpozdilo kvůli krvácení po prvním pohl. styku?

Dobrý den, s přítelem jsme měli 30.4 nechráněný pohl. styk, můj první, přerušovaný....

Je možné, že se znaménko rozškrábáním nádorově změnilo?

Dobrý den, Nejsem znaminkovaty typ. Velká znaménka nemam. Bohužel jedno se mi...

Je možné, že šlo opět o zamlklé těhotenství?

Dobrý den,poprosila bych o radu.Jelikož mi před 4 lety zemřela dcera,snažili...

Je možné, že to je syfilis?

Dobrý den, Rok a půl zpět při prvním pohlavním styku jsem dostal Kapavku....

Je možné,aby prášek proti otěhotnění,spozdil menstruační i několik dní?

Dobrý den,je možné,aby prášek proti otěhotnění,spozdil menstruační i několik...

Je možné,že jsem těhotná

Dobrý den.Chtěla sem se zeptat...Myslím,že sem těhotná,už jedno dítě mám,takže...

Je možné,že jsem těhotná?

Dobrý den. S přítelem sem měla sex,který netrval moc dlouho,protože se do mě...

Je možno léčit Parkinsonovu chorobu pomocí biologické léčby?

Prosím o jnformaci zda je možno léčit Parkinsonovu chorobu pomocí biologické...

Je možno přenést nějakou pohlavní nemoc jen líbáním?

Přeji pěkný den. Můj dotaz se netýká ani tak mě, ale spíše zvědavost... zajímalo...

Je možno takto chytit nějakou pohlavní nemoc?

Dobrý den, mám neznalost, kterou nedokážu vygooglovat. Je možné chytit pohlavní...

Je možnosť absolvovat u 16ti leté holky vyšetrení a lecbu bez vedomí jeji rodicu?

Ak jsem sa nakazil (cekam na výsledky) od holky 16let je možnosť absolvovat...

Je možnost být těhotná?

Dobrý den, dneska jsem měla první pohlavní vztyk s mým přítelem. Bohužel by...

Je možnost i přes negativní testy byt těhotná?

Dobrý den, je možné abych byla těhotná? Menzes jsem dostala jak jsem měla,...

Je možnost invalidního důchodu?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám atopický ekzém, už prakticky od mala,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bušení srdce, tlak do hlavy


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Pukanie a tep srdca v uchu

Dobrý deň, poprosím o radu, niekoľko mesiacov počujem v pravom uchu tep srdca....

Dezinfekce

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli se dá při menším poranění či odřeninách...

Bolest stehenního svalu

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na Váš názor. Již 2 měsíce mám bolest...

Necítím koneček ukazováku

necítím koneček ukazováku. Kolega me při florbale praštil holí do zápěstí a...

Bolesti krční páteře, hlavy tlak v hlavě motání, únava

Dobrý den, mám takovy problem, me problemy trvaji asi 4 mesice, ale ted se...

Operace odchlípnuté sítnice

Dobrý den, jsem 2 měsíce od operace odchlípnuté oční sítnice - provádělo se...

Předčasná menstruace

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat jestli je normální že jsem dostala menstruaci...

Okrsky zvýšené sklerotizace

Dobrý den pane doktore ráda bych se vás zeptala. V červenci jsem začala být...

Streptokok v krku


Autoimunitní thyreoiditida - velmi vysoké protilátky

Dobrý den, letos v srpnu mi byla naměřeno TSH 5,6 a Ab thyreoperoxidáza 129...

Průjem po chilli papričkách


Salmonelóza

Dobry den.. V patek mi byla potvrzena Salmoneloza. Jsem na neschopence.. 12.7....

Neštovice

Dobrý den , mam dotaz . Dcera přišla včera do kontaktu s dítětem které ma neštovice...

Umělé oplodnění

Dobrý den, mám dotaz ohledně prospívání těhotenství po KETu. Dne 28.4.2017...

Lék Zaldiar


Vysazování antidepresiva

Dobrý den, čtrnáctý měsíc beru Valdoxan 25 mg 1x denně na dg GAD + panické ataky....

Bolest nad penisem

Dobrý den před zhruba 2 dny mě začalo bolet na dotek nad penisem jedno místo...

Ercefuryl

Dobrý den, měla jsem pozitivní test na Salmonelozu.11.12 mi byl nasazen lek...

Reklama