Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Je naděje na miminko i v když jsme starší pár?

Gynekologie Jaroslav . 29.11.2012

Dobrý den pani doktorko. Jsme starší pár Ona 39 let, On 65 let. Snažili jsme se normální cestou asi 1 rok po miminku. Bohužel se nedařilo a proto jsme se obrátili na lékaře. Partnerka je bez problému a dítě mít může. Obrátil jsem se také na odborníky a bylo uděláno vyšetření spermatu. Vše v pořádku a bylo mi řečeno že k oplodnění může bez problému dojít. Toto vyšetření proběhlo v Centru pro umělé oplodnění. Jelikož čas letí tak jsme se rozhodli pro umělé oplodnění. První pokus vyšel ale pani 8 týdnu potratila. Druhý pokus také vyšel a pani byla těhotná. Vše probíhalo tak jak má. Naskočilo i srdíčko v 8 týdnu. Pak se ale najednou plod přestal vyvíjet a pani musela na přerušení. Když jsme byli v Centru poprvé tak nám bylo řečeno že náš věk nehraje tak velkou roli a že to bude dobré. Najednou pan doktor otočil a řekl že to je asi věkem. Je jasné že jim jde v Centrech jenom o peníze. Pani doktorko, je možné počít dítě i když jsme starší. Nejsem proti umělému oplodnění a tak by mne zajímalo zda by bylo možné sehnat dárcovské vajíčko které by bylo oplodněno mým spermatem. Odebírání vajíček od moji pani je již velice náročné jak na ni tak i na čas. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Zuzana Vejběrová


Dobrý den, věkem to být může, to v každém případě, ale 39 let není tak hrozné. Dárcovské vajíčko lze sehnat v centru asist.reprodukce. Jde o to, jaký genetický materiál mají spermie. Věk partnera hraje velkou roli také. Pokud neuspějete ve Všem centru, využila bych služem CAR u Apolináře. Mám s nimi velmi dobré zkušenosti.

Související dotazy

Nové těhotenství a 9-měsíční miminko
Dobrý den mám 9 měsíční miminko a nyní jsem v 5tt....
Snažíme se o miminko
Dobrý den, já (23) let přítel (31let) snažíme se o...
Týdenní miminko má průjem
Dobrý den,Mám týdenní miminko a před 3mi dny dostala...
Snažíme se o miminko, chtěla bych pít sypaný kontryhel
Dobrý den, snažíme se s manželem o miminko a chtěla...
Spalničky po očkování a 5 měsíční miminko
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, synovec (16 měsíců)...
4.týden těhotenství, genitální opar a infekce léčená antibiotiky a vliv na miminko
Dobrý den, jsem ve 4. týdnu těhotenství a minulý týden...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možnost, že by z mé krve nebo moči bylo poznat THC?

Rád by jsem se chtěl zeptat v sobotu 21.5. jsem měl 3 potahy z ''brka'' 2. června...

Je možnost, že jsem těhotná?

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně možnosti těhotenství. Již třetím...

Je možný 4 císařský řez se sterilizací?

Dobrý den pane doktore. Mám takový dotaz . Mám za sebou 3 císařské řezy - první...



Je možný přenos hiv na zvíře a zpět na člověka

dobry den, tuto otazky jsem pokladal pani praktické lékařce ale asi uplně nepochopila...

Je možný přenos hiv na zvíře a zpět na člověka?(prase,drůbež)

dobry den, virus hiv je nemoc pouze mezi lidmi? chci říct, kdyby se např. infikovaná...

Je možný tento postup gynekologa?

Bohužel žiji v partnerském trojúhelníku.Vyskytla se otázka nákazy pohl.nemocí.Je...

Je můj připad vhodný pro ortopedii a netušíte co můžu mít s kolenem ?

Dobrý den. Před rokem a čtvt se mi stal pracovní úrazm při kterém jsem upadl...

Je můj syn opožděný ve vývoji?

Dobrý den paní doktorko, mám syna kterému bude tento týden 7 měsíců. Nevzepře...

Je můj zdr. stav na ČID nebo ZTP II. stupně?

Dle sdělení posud. lékaře prý není nárok, tak bych chtěla znát Váš názor, za...

Je naděje?

Manžel byl před více jak 2 lety na operaci krční páteře-vložen vlastní štěp...

Je nebezpecna nizko placenta

dobry den chcela bych vedet ked je nizko placenta ci je to nebezpecne a ako...

Je nějak možné posunout menstruaci

Dobrý den, začínám právě se svojí první HA ( jangee 0,03mg) Rozumím tomu tedy...

Je nějaká možnost, že bych se zákroku vyhla?

Dobrý den, byla jsem 18.1. na gynekologickém zákraku z důvodu zamlklého těhotenství....

Je nějaké fyzické omezení po operaci pupeční kýky?aci

Dobrý den. jdu na operaci pupeční kýly. Budu moci nadále chodit do posilovny...

Je neléčená anémie nebezpečná?

Dobrý den, mám snad všechny příznaky anémie(studené nohy, bledá pokožka, pořád...

Je Neurol a Xanax totéž?


Je Norethisteron nebezpečný, když mám křečové žíly?


Je normální dívat se na porno v 9-ti letech?

Dobrý den moje kamarádka (9) se mi přiznala že se dívá na porno je to normální...

Je normální operovat prasklou Achillovu šlachu až 30 hodin po samotném prasknutí šlachy?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je normální operovat prasklou Achillovu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Skladování HA NuvaRingu


Oční kapky - těhotenství a kojení


Poštípání hmyzem


Mnohočetné obtíže


Tmavě hnědý výtok


MUDr. Miroslava Horníková

Ordinace revmatologie

Bylinné čaje zklidní váš spánek


Přípravek Heart tonic


Bolest za krkem

Dobrý den, mám problém s tupou bolestí za krkem. Asi před 5 dny jsem si...

Píchání u srdce při nádechu


Vitaminy


MUDr. Michal Fišara

Praktický lékař gynekolog

Bílá skrvna okolo znaménka


Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Poškozené nervy


Rezistence v podbřišku


Antidepresiva


Mírné píchání v pochvě


Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?


Svědění pohlavních orgánů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×