Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Je problem, kdyz se neberou leky po odstraneni cele stitne zlazy?

Endokrinologie martina u. 22.4.2017

Dobry den chci se zeptat zda je prblem kdyz se neberou leky po odstraneni cele stitne zlaze?jsem mesic po odstraneni po14dnech mi ma endokr.nasadila leky eutyrox88 jim stale stejne ale zacla jsem pribirat na vaze.unava je stale stejna a zacla me palet zaha ktera me krom tehu nepalela.Pri brani leku jsem mela Tsh 15,256 nastanou nejake komplikace kdyz nebudu brat pri celovem odstraneni stitne zadne leky?dekuji moc za odpoved M.

Odpovídá:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den. Štítná žláza hraje jednu z hlavních rolí v řízení metabolismu lidského těla, proto ano, komplikace při vysazení Euthyroxu nastanou, již ty potíže, které nyní popisujete by jsem připsala nízké hladině hormonů štítné žlázy, dávku hormonu bude nejspíše potřeba dále navyšovat. Hormony ŠŽ zasahují do řady pochodů v organizmu, ovlivňují rychlost látkové výměny, spotřebu kyslíku, růst a vývoj orgánů, jeho fungování bez těchto hormonů není možné, proto budete v substituci pokračovat celoživotně. Základní účinky hormonů ŠŽ: Kalorigenní účinek – zvyšují metabolickou aktivitu buněk – vyšší spotřeba kyslíku, vyšší produkce tepla, metabolismus sacharidů – zvyšují vychytávání glukózy buňkami, glykolýzu, metabolismus lipidů, pozitivně chronotropní a inotropní vliv na oběhovou soustavu, zvyšují činnost CNS (zvýšená dráždivost, zrychlení reflexní odpovědi), ovlivňují vývoj a diferenciaci CNS (nedostatek T4 během vývoje vede k poruchám syntézy proteinů, poruchám růstu a diferenciace nervových buněk, je narušena myelinizace, což může vyústit v ireverzibilní poškození somatického i mentálního vývoje). S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Odstranění štítné žlázy
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat když mám zvýšenou...
Odstranění štítné žlázy (papilární karcinom)
Dobrý den, jsem 1/2 roku po odstranění štítné žlázy...
Operace štítné žlázy
Dobry den, 14.12. mam jit na operaci odstraneni stitne...
Karcinom štítné žlázy - dědičnost
Dobrý den, jsem po odstranění štítné žlázy (07/2013)...
Operace štítné žlázy
Dobrý den . Chtěla bych se zeptat co může být "špatně"...
Onemocnění štítné žlázy
Dobrý den, od r. 2009 jsem po odstraněni štítné žlázy....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je penis v pořádku?


Je postup mého gynekologa správný??


Je potřeba použít Postinor?


Je pravděpodobnost otěhotnění ?


Je pravidlo, ze když dostanu zánět do jednoho ucha,musí byt i v tom druhem?


Je pro mě vhodná antikoncepce?


Je pro mě vhodná plastika předního křížového vazu


Je pro mě vhodné posilování?




Je problém v těhotenství, když máme oba krevní skupinu 0+?


Je prokázán škodlivý vliv zářivek na vlasy?


Je při kapavce výtok jen při erekci?


Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je riziko otěhotnění?


Je rýma příznak hiv?

Ke rýma příznak hiv?

Je sanca, ze sa sietka roztrhla?

Dobry den, ja by som chcela vediet Vas nazor na operaciu pruhu. Otec mal asi...

Je sekce při celkové anestezii bezbolestná?


Je sex důvod ke změně partnerky


Je správný postup urologa?


Je streptokok neškodný?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a výtok z pochvy

Dobrý den. Už pár dní mě bolí pochva a dneska mi začal menší tmavý výtok. Ve...

Stav po akutní pankreatitidě

Dobrý den, maminka prodělala ve 45 letech akutní zánět slinivky břišní - tězká...

Šedá skvrna v zorném poli

Dobrý den, Během posledního týdne se mi již 2x stalo, že jsem na pravém oku...

Vyšší PSA, biopsie prostaty

Dobrý den, asi pět let chodím na kontroly k lékaři se zvýšenou hledinou PSA....

Vyrážka na žaludu


Bolesti prsou


Skříplý nerv ??

Dobrý den, už cca 4 měsíce mě brní prsty na levé ruce, přidala se bolest zápěstí,...

Užívám Warfarin a dělají se mi modřiny

Dobrý večer, je mi 62 let,jsem 2x po operaci žaludku,mám chronickou bronchitidu,těžkou...

Koupání a plavání při eresce: pozor na správnou teplotu vody!

Slabost nebo problémy s rovnováhou nemusí být při roztroušené skleróze důvodem,...

Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda

Bolest v zádech nebo boku je příznakem řady onemocnění. Některá jsou méně závažná...

Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví

Po přečtení příbalového letáku se většina pacientů zhrozí nad nežádoucími účinky...

Roupy v těhotenství

Dobrý den, mam roupy. Dnes jsem si vzala 1.tabletu vermoxu. Za 10 dni jdu na...

Infekce z rozmáčkkého klíštěte?

Dobrý den. V pátek odpoledne jsem si vyndala klíště z oblasti kotníku. Vím,...

Nafouklé a tvrdé břicho

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jelikoz tento problém už mám delší dobu a obehala...

Tlak na hrudi, mělké dýchání, pocit na omdlení,divné bušení srdce, ...

Dobrý den. Cca před měsícem jsem nevědomky požila nějakou drogu. Od té doby...

Nimesil a jeho bezpečnost

Dobrý den, omlouvám se za tento dotaz, ale dostala jsem od mého lékaře Nimesil...

Těhotenství

Mám takový zvláštní dotaz .. Kdyz mi praktický lekar vezme odběry na ruzne...

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Třesení miminikem

Dobrý den, četla jsem na toto téma spousty článků, ale v některých diskuzích...

Užívání antiastmatika,antihistaminika

Dobrý den, 7měsíční dcera má atop.ekzém, byla zjištěna alerg.na krav.mléko,bílek,ořechy...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×