Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je riziko, že bude plod poškozený rtg velké?

Gynekologie Kateřina 24.4.2018

Dobrý den, včera jsem byla rtg kolene, ráno jsem začala špinit tak jsem nevěnovala pozornost že bych mohla být těhotná . Menstruace se nerozběhla , podle testu jsem těhotná . Při rtg jsem přes břicho neměla žádnou ochranu. poslední perioda byla 27.3. Je riziko ,že bude plod poškozený rtg velké ?

Děkuji za odpověd

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, snímkované bylo koleno, takže si nemyslím, že by dávka záření pro oblast dělohy byla natolik významná, aby poškodila embryo. Na druhou stranu, by jsem ještě vyčkala gynekologického vyšetření a zcela jasnému potvrzení těhotenství, zejména pokud ho chcete udržet a špiníte, měla by jste gynekologa navštívit bezodkladně, nasadí případně vhodnou léčbu k udržení gravidity. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Růstová retardace plodu
Dobrý den, dnes jsem 13+6tt byla jsem na prvním screeningu...
Nález na Rtg
Nález: rtg spondylolisteza L 4/5 Obj: senzor. zánik...
Popis rtg
Dobrý den. Mám nález RTG naznačené dextrokonvex. postavení...
Popis RTG
Dobrý den,prosim o vysvětlení nalezu RTG LS,SI.Bolesti...
Popis RTG
Dobrý den, prosím o vysvětlení RTG. : Krční páteř...
Změny na Rtg
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o vysvětlení...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je pro mě vhodná plastika předního křížového vazu


Je pro mě vhodné posilování?


Je pro mně infekční?

Dobry den,jsem v 10 tydnu těhotenství a moji mamce se udelal pasovi opar a byla...



Je problém v těhotenství, když máme oba krevní skupinu 0+?


Je problem, kdyz se neberou leky po odstraneni cele stitne zlazy?


Je prokázán škodlivý vliv zářivek na vlasy?


Je při kapavce výtok jen při erekci?


Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je riziko otěhotnění?


Je rýma příznak hiv?

Ke rýma příznak hiv?

Je samotny nikotin skodlivy ako fajcenie?

Dobry den, mam otazku ohladom nikotinu, je samotny nikotin skodlivy ako fajcenie?...

Je sanca, ze sa sietka roztrhla?

Dobry den, ja by som chcela vediet Vas nazor na operaciu pruhu. Otec mal asi...

Je sekce při celkové anestezii bezbolestná?


Je sex důvod ke změně partnerky



Dobrý den, Rád bych se informoval, zda-li je součástí cytologického vyšetření(stěr)...

Je správný postup urologa?


Je streptokok neškodný?


Je svalová hypotonie léčitelná?


Je svědění způsobeno pouze kvasinkami?

Dobry den, gynekolog mi odmitl udelat ster a kultivaci s tim, ze svedeni, na...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Suchý žalud

Dobrý den, je mi 25 let, dokončil jsem vysokou školu a mám již několikaletý...

Vysazení Aulinu


Leukocyty v moči

Dobrý den, chtěl bych se zeptat za mamku, 56 let. Cca necelý rok má v moči zvýšené...

Horké tváře a uši


Výtok z penisu při vzrušení


Kapky do nosu v těhotenství

Dobrý den, jsem v 19tt těhotenství, a 3x/4x denně užívám Olynth. Teď jsem v...

Zvětšená uzlina v tříslech

dobrý den, mám už tak měsíc zvětšenou uzlinu v tříslech, je velká okolo 3 cm,...

Nejspíše "poškozená" bránice

Dobrý den, poslední cca 3 týdny se musím docela často zhluboka nadechovat, při...

Masturbace v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor. Jsem ve 36. týdnu těhotenství...

Antidepresiva


Potíže s dýcháním

Dobrý den, Mám dotaz .. kamarádovi je 20 špatně se mu dýchá.. chvíli dýchá...

Strážný hrbolek

Dobrý den, již asi 3/4 roku nebo rok mám problémy s vyprazdňováním, bohužel...

Mravenčení, tiky

Dobrý den, dovoluji si navštívit Vaší poradnu a poprosit o dotaz. Již několik...

MR mozku

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o vysvětlení lékařského závěru z MR mozku....

Studené nohy, bolest, brnění, píchání u páteře

Je mi 68 let, uvdený problém začal před cca 5 lety, nyní je to intenzivnější....

Křeče do svalu na krku

Dobrý den, mám asi 1 rok problém s křečí, se kterou si nevím rady: vždy jen...

Tik v očním víčku

Dobrý den, již nějakou dobu mám tik v horním víčku (levé oko) . Je mi diagnostikována...

Otok dolní končetiny po artroskopii

Dobrý den Jsem 3 týdny po artroskopii kolena (utržený meniskus). Koleno je...

Fialový flek na lýtku, nejspíše od kousnutí nějakého hmyzu

Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat. Manželce se včerejšího dne objevil fialový...

Bolest pod kotníkem na vnější straně

Dobrý den, koncem září mě strašně začala bolet oblast pod kotníkem vnější...

Reklama